Prigarana, a zaslužena zmaga

4. 12. 2017 ob 20:20

@KK Črešnjevec

Ekipa1234T
KK Črešnjevec1818173386
KK Haloze820152164

Statistika

Poročilo

V ponedeljek zvečer sta se v petem krogu druge PARKL lige v Črešnjevcu srečali domača ekipa in gostujoča ekipa iz Haloz. Pri domači ekipi sta manjkala pomembna člena v ekipi Andrej in Rok, tako da se nas je vneto segrevalo osem domačih igralcev, gostje pa so bili skoraj v polnem številu.

Ekipi sta se med seboj pomerili prvič, tako da je bilo pred tekmo precej neznank na obeh straneh, kar je privedlo k previdnemu začetku tekme obojnih. V prvih desetih minutah je voz domače ekipe vlekel predvsem Tomi, ki se je izkazal z osmimi točkami. V drugi četrtini smo domači prestavili v višjo prestavo ter nekje na sredini le-te povedli za devetnajst točk pri izidu 32:13. Kot da nas bi vodstvo uspavalo smo popustili in nepopustljivi novinci v ligi so z borbenostjo do odmora našo prednost konkretno stopili na le osem točk.

Med odmorom smo se domači ponovno zbrali ter po enakem scenariju kot v prejšnjih desetih minutah ponovno zaigrali zavzeto in disciplinirano ter spet nekje na sredini četrtine povedli z veliko razliko 21 točk pri izidu 51:30. Kot, da se nismo iz svojih napak nič naučili smo ponovno popustili in dovolili gostom, da do konca tretje četrtine ponovno ulovijo priključek, tako da je bila razlika pred zadnjimi desetimi minutami deset točk. Tokrat je kratek odmor bolj koristil neumornim gostom, ki so začutili priložnost ter z delnim rezultatom 13:2 na začetku zadnje četrtine prišli do vodstva za točko pri rezultatu 55:56. Domači smo se vendarle zbrali in strnili svoje vrste ter odgovorili z delnim izidom 17:2 in prišli do vodstva štirinajstih točk, ki smo ga znali do konca še malo povišati in tokrat celo zadržati, saj je bila to na srečo zadnja četrtina na tekmi. Pri domačih se je s 33 točkami izkazal Beno, ki je skoraj polovico teh svojih točk dosegel v odločilni zadnji četrtini. Dvoštevilčni točkovni izkupiček so prispevali še Tomi, Žiga in Matic. Pri gostih sta bila najboljša strelca Potočnik s 14 točkami in Tomaž Rakovec z 12 točkami.

Po tekmi smo se igralci obeh ekip dobili še na regeneraciji na našem standardnem šanku ob zdravilnem hmeljskem napitku.

Gostom iz Haloz se zahvaljujemo za dobro, borbeno in korektno tekmo ter jim želimo čim več uspehov na košarkarskih parketih druge PARKL lige v njihovi uvodni sezoni.

Ž. P.

Povej naprej ...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja