Na stari celini pač ni hurikanov

28. 11. 2017 ob 20:30

@Hurikani Basket

Ekipa1234T
Hurikani Basket156231155
KK Črešnjevec1820252184

Statistika

Poročilo

So bolj v tropskih krajih. In tu je razlog, da nam letos pač ne gre 😉 . No katero leto pa nam je te res šlo, sploh na začetku? Morda bi morali malo v trope, da se tam razbesnimo. Ali pa je krivo to, da nas Hurikane muči EMŠO? V povprečju smo res stari prek 2 krat 20, ampak bi še vedno radi malo migali. Smo na začetku lige in pred to tretjo tekmo smo imeli poškodovane kar tri igralce. Pa še v soboto smo imeli tekmo proti Oldstarom in je bilo zato malo časa za rehabilitacijo. Zaradi bolezni je bil odsoten tudi naš strateg Dule, kar se je tudi poznalo. In potem začnemo tekmo in takoj po vstopu še poškodba našega rookieja Banija (Dvoršaka). Upam, da nas ostane dovolj, da končamo to ligo. Sicer pa ne jamraj, išči rešitve, pravijo.

In kaj napisati po taki tekmi? Lahko le pohvalimo goste iz Črešnjevca, ker so odigrali svojo ekipno igro. Prvo četrtino smo se še nekako držali, še nekaj zadeli. Ekipa iz Črešnjevca je bila nekoliko nenatančna na začetku, kot pravimo, ni jim takoj steklo. Kljub temu pa so bili proti koncu četrtine bolj razpoloženi in začeli zadevati. Devič in naš Valcl sta v tem delu zadela trojko. Druga četrtina pa je bila za nas katastofalna. Slabo smo igrali v napadu, prave obrambe pa sploh ni bilo. Skok je bil slab, še prostih metov nismo dobro zadevali. Zadeli nismo skoraj nič iz igre, izgubljali smo tudi žoge, obramba gostov je bila dobra. Skratka bolj kot ne celo tekmo nismo bili razpoloženi. Potem pa še njihovih kontranapadov nismo uspeli ustaviti. V napadu so gostje igrali ekipno in dokaj enakomerno polnili naš koš. Morda je nekoliko izstopal Polšak, ki je v tem delu zadel šest prostih metov in dal skupaj deset točk od svojih 19 na celi tekmi. Po drugi strani pa smo do polčasa Hurikani dosegli le 21 točk – kot da ne bi igrali doma (no saj res nismo doma v Sl. Vrhu 😉 ).

Po polčasu smo Hurikani malo zadihali in vsaj malo zadeli. Valcl je dal še drugo trico, naš edini mladenič Rošker pa je dal nekaj točk iz kontre. Zemljič je za razliko od soigralcev zadel oba prosta meta. To četrtino smo tako kot prvo četrtino Hurikani še nekako parirali v doseženih točkah, saj smo jih dali več kot celi prvi polčas. Gostje so igrali dobro v napadu, naša obramba pač ni delovala najboljše. V tem delu so zadeli štiri trojke, dve od teh je dal Devič. Svoje so spet prispevali vsi, ki so stopili na igrišče. V zadnjem delu pa je bilo spet slabo za nas Hurikane, kapetan Kocjančič pri gostih je v tem delu prispeval kar devet točk, od tega eno trico. Zanič obramba, kaj moreš. Pri Hurikanih je v tem delu bil najbolj uspešen naš Renato, ki je tudi dal devet točk. Vendar je razlika na koncu spet narasla in tako smo Hurikani še tretjič izgubili z veliko razliko.

S prikazano igro Hurikani nikakor ne moremo biti zadovoljni, delujemo skoraj kot ekipa, ki nima prave konkurence v tej ligi, tretje lige Parkl pa tudi ni 😉 . Upamo lahko le, da bo v nadaljevanju lige kaj boljše. Mi gremo z dvignjeno glavo naprej, pa je kak je. Preveč se nima smisla k srcu tega jemat, važno je, da  imamo radi košarko in druženje. Ekipi Črešnjevca lahko samo čestitamo za lepo zmago in ji želimo še naprej obilo uspeha.

Za konec bi se na tem mestu rad zahvalil naši zapisničarski mizi – Renati, Aljažu in Janiju, ki so svoje delo odlično opravili, pa tudi sodnika Šabotić in Šket sta, navkljub kakšni manjši napaki (tisti neki auti), dobro sodila. Kak se že reče: konec dober, vse dobro?

Zapisal DV.

1 odziv

  1. Stanislav pravi:

    Bregi so krivi…ni mešanja zraka. Boste morali res malo na ravnino priti 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja