Black Friday + 12 igralcev = Zmaga

24. 11. 2017 ob 20:20

@KK Starše

Ekipa1234T
KK Starše2415192179
KK Beltinci2113182476

Statistika

Poročilo

Torej, zbrali smo se na toti takozvani črni petek a.k.a. Black Friday kot mu pravijo predvsem v ZDA. Posledice tega sem še najbolj čutil jaz, ker sem bil trd, zategnjen, zmatran do amena. Ampak basket je basket, tekma je tekma in se enostavno mora it. Manjkal je spet Vodišek, bil pa je Bunta tokrat polek. Da se rešim še enega dolga, morem obvezno omenit nazadnje spregledanega (ker ga na domači tekmi ni blo, manjkal pa je itak) Boruta Besediča – Čirota in absolutno ne smem pozabit našega kapetana Trifkoviča Vladota :)

Tekma se je začela vrhunsko, s trojko na vsaki strani. Mi smo dali prvi (v bistvu jo je sprašo Drame, naš), na drugi strani je vrno Novak.  Nekak nam je uspevalo vse (v bistvu Drame-ju, ostali smo gurali kot ponavadi), gostje pa so predvsem igrali na moč pod košem in nam niso pustili, da bi pobegnili na kaj več kot 3, 4. točke razlike. Kot mogoče kdo domneva, pri nas je blestel Drame z 12. točkami, svoje so dodali še Ajhmajer, Bunta in Krček. Pri gostih so točke dosegli vsi iz prve peterke, največ Novak z 10-imi,  (24:21)

V drugi podobna zgodba kot v prvi, Drame še vedno zadene skoraj vse, pri gostih vleče naprej Zver L., ki se je začel konkretno gret. Predvsem bi v drugi četrtini izpostavil enakovredno igro, dobri obrambi in pritisk na igralce takoj po košu. Igra je postajala malo bolj groba, kar pa je prišlo na plan proti koncu 3/4 in v 4/4. (15:13) (39:34)

V tretjo smo vstopli s pet pik fora, cilj je bil do konca tekme +10. Ampak kaj ko nam Beltinčani niso dali mira. Pri nas je izstopal Krček, ki je dosegel pol svojih točk v tej četrtini. No in ko sem prej omenjal da se je Zver začel gret, no tu se mu je spipalo skoraj ko Hulk-u 😛 dosegel je 12pik od 18tih cele gostujoče ekipe. Pa če gremo malo na tisto grobost še, v enem izmed napadov je naš Ajhmajer nenamerno v obraz/nos zadel gostujočega igralca. Ker je prišlo do manjše krvavitve, je želel prekinit igro ampak sodnika nista palila na njegove prošnje. Pogrešali pa smo tukaj tudi skrb za lastnega soigralca v ekipi Beltincov, ki so ob našem mirovanju in brez skrbi za soigralca mrtvohladno šli proti košu in tudi zadeli. Ampak o.k., to je debata za komentarje ali za kaki drugi dan. Na koncu smo vodili za +6. (19:18)

Zadnjo smo začeli obetavno, vmes pobegnili na +8, vmes tudi na +10. No pol pa nekaj minut teme pri nas, gostje pa so zlahka zadevali in se približali na minimum. Vmes so celo vodili 64:65. Sledilo je tisto običajno puzanje malo pa po malo obeh ekip do 73:72 za nas. Nato je najprej Drame nas popeljal v vodstvo na +4. Gostje so do cca. 40 sekund do konca uspeli izenačit. Nato pa je za še eno trojko poskrbel Drame. Gostje so še poskusili z dvema metoma za tri, ampak neuspešno. (21:24) (79:76)

Pri domačih so bili najboljši Drame (36), Krček (13) ter Bunta (11), pri gostih pa Zver L. (26), Novak (16) ter Ferčak (13)

Mi smo s to zmago na zeleni strani. Gostom čestitke za borbeno, trdo igro. Nas pa na naslednji tekmi čakajo vedno neugodni Oldiči.

Over&out

WaterShek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja