Cirkovce po podaljšku

23. 11. 2017 ob 20:45

@ŠD Cirkovce

Ekipa1234OTT
ŠD Cirkovce11171617768
KK Haloze13111324667

Statistika

Poročilo

V Cirkovcah se je to noč odigrala prva domača tekma s prvo domačo zmago. Počasna, trda košarka z veliko napak in zgrešnih metov. Kljub podaljšku in zmagi domačih za eno točko, lahko tekmo na kratko in izjemno olepšano opišemo kot težko gledljivo. Sodniški dvojec je zanimivo odsodil, vzpodbudil ne malo burnih reakcij, tokrat celo brez tehničnih napak. Hvala sodnikoma za potrpljenje.

Prvo četrtino so s trojko odprli Haložani in jo tudi z minimalno prednostjo zaključili. Pri domačih in gostih ni bilo igralca, ki bi kakorkoli izstopal.

V drugi četrtini smo domači zaprli raketo in pustili nekaj več metov od daleč, temu primerna je tudi statistika, namreč gostje iz Haloz so naredili več napak in zadeli zgolj en koš v raketi ter tri trojke. To ni bilo dovolj za ohranitev vodstva in ob pol času je semafor že kazal štiri točke v korist domačih.

Srečanje se je v tretji četrtini nadaljevalo izenačeno. Pri domačih je bil najnevarnejši Majal s šestimi točkami, pri gosteh pa Rakovec A. s sedmimi.

Sledila je zadnja četrtina, kjer smo se domači taktično dogovorili, da bomo dvignili tempo igre. To morda ni bila najboljša odločitev, zapravili smo namreč nekaj zaporednih napadov. Tokrat presenetljivo nerazpoložen Pihler je zgrešil svoje značilne mete, gostje pa so zadeli dve bliskoviti trojki. Sledil je kaos v domačih vrstah in hitri napadi Haložanov, ki so bili sekani in nato rutinirano kaznovani z zadetimi prostimi meti, izstopala sta dvojček Rakovec A. in Rakovec M.. V izdihljajih zadnje četrtine nas je na celi črti razočaral sicer vedno zanesljiv Majal, ki je popolnoma in nerazumljivo zamrznil na črti prostih metov in kljub temu, da je dosegel odličnih 16 pik, to na njegovo žalost ne bo dovolj, da bi se ohranil na lestvici top tri strelcev. Rezultat mlahave igre domačih je bilo vodstvo štirih pik v prid gostom tik pred koncem, ki se jim je že nasmihala prva zmaga. S tem se ni strinjal veteran Rojko, ki je v dveh hitrih napadih priigral presenečenje in podaljške.

V podaljšku so se za piko bolje odrezali Cirkovčani in vknjižili drugo zmago. Sledil je tretji polčas in druženje pred dvorano. Hvala gostom za športno igro in srečno do naslednjič.

LP,

M.B.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja