Beltinška arena še ne pozna poraza

17. 11. 2017 ob 20:30

@KK Beltinci

Ekipa1234T
KK Beltinci1513162872
KK Črešnjevec2810161468

Statistika

Poročilo

V petek zvečer sta se v 2. krogu 2. PARKL lige v ‘beltinški areni’ srečali ekipi KK Sistemorg Beltinci ter ekipa KK Črešnjevec. V 1. krogu sta obe ekipi zabeležili zmago, zato je bilo pred tekmo moč občutiti veliko tekmovalnega naboja na obeh straneh. Tekmo so bolje odprli domačini, ki so po nekaj začetnih napadih takoj prešli v vodstvo s 7:0. Gostje se niso predali, domačinom so bili ves čas za petami ter jih v drugem delu prve četrtine tudi ujeli. Sledil je pravi mrk domače ekipe, gostje pa so se odlepili in ob koncu 1. četrtine  vodili za +13 (+ 15 je bila najvišja prednost gostov, rezultat 1. četrtine pa 15:28).
Gostje so z uspešno igro nadaljevali, domačimi pa smo imeli ogromno težav v napadu, ki nam nikakor ni stekel. Edini razpoloženi pri domačinih je bil Aleš Novak, ki je zbral kar 36 točk. Beltinčanom se je še kako poznala odsotnost kapetana Jerneja Ferčaka ter organizatorjev igre Blaža Ulage in Filipa Dore. Temu primeren je bil tudi procent izgubljenih žog, ki je bil bistveno večji kot na prejšnjih tekmah. Rezultat v polčasu je bil nizek, pa vseeno +10 za goste (28:38).
V 3. četrtini smo bili domačini odločeni, da končno ujameno goste, vendar se je slaba igra v napadu nadaljevala. Zgrešeni zicerji, izgubljene žoge, pomanjkanje borbenosti se je nadaljevalo, gostje pa so uspešno branili vodstvo. Rezultat ob koncu 3. četrtine je bil še vedno +10 (44:54).
V zadnji četrtini pa se je zgodil preobrat v prid domačinom in najprej izenačenje rezultata v 34. minuti. Izenačena igra se je nato nadaljevala do 38. minute, ko smo se domačini končno odlepili na +6. Sledili so izmenični napadi in pritisk gostov, da bi nas ujeli, vendar smo tekmo na koncu z obrambo in dobrim metanjem prostih metov uspešno pripeljali do konca in zmagali s +4 (72:68). Gostom iz Črešnjevec bi se zahvalili za dobro, trdo in korektno tekmo, naša turneja pa se nadaljuje naslednji teden, ko naprej v petek gostujemo v Staršah, v soboto pa v Beltincih sledi Prekmurski derbi z Mursko Soboto (sestavil: Niko Regvat, KK Beltinci).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja