Cirkovce zadele vse trice na tem planetu

16. 1. 2018 ob 20:30

@Hurikani Basket

Ekipa1234T
Hurikani Basket1811111151
ŠD Cirkovce1527241177

Statistika

Poročilo

Hurikani in gostje iz Cirkovc smo na torkov večer odigrali prestavljeno lansko tekmo, ki je bila tudi zadnja v rednem delu druge lige Parkl. Prvo četrtino in pol druge smo se Hurikani dobro zoperstavljali favoritom iz Dravskega polja. Prvo četrtino smo celo dobili. Pri nas je pod košem dobro skakal Dvoršak, Valclu pa je padla edina njegova trica na tekmi. Pri gostih je zadel trico Rojko. No, potem v drugi četrtini pa se je začelo. Gostje so se prilagodili in začeli zadevati, tudi z nemogočih položajev in pokriti. V tem delu so padle kar tri trice. Skoraj vsi iz gostuječe ekipe, ki so stopili na parket, so zadeli. Nam pa se je ustavilo in zadeli smo skupaj le enajst točk. Na odmor smo šli že s trinajstimi točkami zaostanka. In potem smo vajo v tretji četrtini obojni ponovili. Skoraj identičen rezultat. Pet Cirkovčanov je v tem delu zadelo vsak svojo trojko. To je tako, kot da ne bi bilo obrambe. Pa je bila, samo so zadevali tudi iz slabo izdelanih položajev. No, vmes so nas tudi kdaj povsem nadigrali, metali povsem neovirano ali uspešno prebili. Nam je uspel le en protinapad, večino metov, tudi odprtih pa nismo zadeli. Ta telovadnica v Sladkem Vrhu nam je bolj kot ne sovražnica. Mi smo navajeni na svoj mali kurnik v Šentilju, kjer se trica zaključi v stranskem avtu na višini prostih metov. Tako da iz krila trice sploh ne moreš zadeti, razen če sodnik ne vidi, da je to že aut. Ampak zadnja četrtina pa je bila le izenačena. Samo zgolj zato, ker je Gamser – Mičo lepo zadel dve trojki. Pri Hurikanih lahko izpostavim samo Dvoršaka – Banija, ki je dal tudi največ točk in lepo skakal tako v napadu kot v obrambi. Pri gostih pa je sploh težko koga izpostaviti, ker so čisto vsi, ki so prišli na parket, zadeli. Še najbolj je rezultatsko izstopal Holc. Skratka homogena ekipa (ali pa so samo proti nam igrali homogeno).

Tekma je prvi polčas minila brez kakršnih koli težav, v drugem pa so se gostje na veliko pritoževali nad sodniškimi odločitvami na obeh straneh. Sicer nimam navade nekoga kritizirati, vendar obnašanje vodje ekipe na trenutke res ni bilo razumljivo, niti logično. Če ekipa vodi za 30 točk, kar je vmes v četrti četrtini že dejansko bilo, potem si raje tiho in igralcem poveš, da naj pustijo sodnike na miru. Četudi bi rokometni sodniki iz Litve ali Romunije piskali, bi težko tako tekmo izgubili. Vmes sem stopil do njihovega vodje in ga poskušal pomiriti, da nima smisla, da naj se zaveda momenta in trenutka, v katerem je, pa je bil v takem afektu, da sodnika res nista mogla narediti nič drugega, kot da mu data tehnično. Če bi Hurikani imeli take izpade, ko smo izgubljali, bi si človek lahko vsaj poskušal zadevo objasniti logično. Ali pa da se tekma lomi. Sedaj pa je to počela ekipa, ki je tekmo dobila že v prvem polčasu, sam rezultat pa je za nadaljevanje igranja v ligi povsem nerelevanten, tudi če bi Hurikani le presenetili. Na koncu sem si rekel, da pa če radi plačujejo za tehnične napake, potem pa naj. In si mislil svoje. Sicer nočem nikomur soliti pamet, samo bi ga lahko njegovi igralci malo pomirili. Pa ga niso in škoda da ga niso, ker potem o tem ne bi rabil pisati. Zdaj pa sem enostavno moral, ker pa če me kaj moti, potem pa me to zelo moti. Treba se je zavedati, da sodniki imajo tako kot vsi ljudje vedno pravico narediti tudi kakšno napako, celo hudo krivico nekomu, pa vendar brez njih ne gre. Važno je le, da se trudijo, če jih že dobro plačamo. In treba je biti do njih še posebej spoštljiv, ker velikorat jim ni lahko. In sodniki se motijo na obeh straneh. To je človeško. Slovenci smo dobili Eurobasket, pa čeprav so sodili trejtje razredni sodniki. In preživeli brez pompa. To naj bo zgled.

Upam, da mi nihče tega pisanja ne bo zameril. Moje mnenje je, da ne glede na to, kaka je situacija, ta vložek v tole našo tekmo res ni spadal. Če kdo meni drugače, potem ne vem, kaj počne v amaterski ligi in sploh na športnem dogodku.

Na koncu so se zadeve malo pomirile in lahko smo si segli v roko. Gostje so nas krepko nadigrali in lahko jim želimo le dobro nadaljevanje in še veliko uspeha v ligi. Pa od njih bi bilo pošteno, da bi se vsaj kakšno leto opogumili in zaigrali v prvi ligi, kamor se pravzaprav skoraj vsako leto uvrstijo in glede na njihove rezultate tudi spadajo.

Zapisal DV

15 odzivov

 1. Filip, Cirkovce #13 pravi:

  Pozdravljeni
  Da bi vedeli kaka štala je nastala zaradi prestavitve te tekme. Pravila so jasna in znana, komisar je letos rekel, da bo pa tokrat res šla liga pravilih in bla, bla, bla.
  Potem pa pride prva prošnja za prestavitev tekme, ki izkrivlja pravila in že se popusti. Pa totalni kaos.
  Je rekel komisar: “Pomanjkanje igralcev ni razlog za prestavitev tekme”. Rekreacija gor ali dol, pravila so za to da se upoštevajo. Demokracije ni v tem primeru.
  Sedaj so enostransko prestavili tekmo na enkrat po rednem delu. Pa še mi smo dobili prepoved možnosti prestavitve bilo katere naše tekme v letošnji sezoni, tudi če se vsi vpleteni strinjajo. Kaj pa, če pade 15 ton snega in se streha naše dvorane sesuje? Bomo igrali domačo tekmo na odprtem? Pa še zagroženo nam je bilo, da si nebi ki drznili pred to zadnjo tekmo, po končanem rednem delu, špekulirat in prirejat igro glede na potrebe po končni razvrstitvi na lestvici. Pa točno to imamo namen naredit !!!
  Torej mi smo sedaj kaznovani in pod pritiskom, čeprav smo Hurikanom ob njihovi prošnji ponudili alternativni termin (namesto včeraj pri njih, lahko oni pridejo jutri k nam), ki pa so ga gladko zavrnili. Češ, da jim toti teden sploh ne odgovarja. So nam oni rekli, da naj mi igramo drugi teden dve tekmi zapored (ker oni niso sposobni dobit 5 igralcev, da odigrajo tekmo). Pa ja, tota bo.

 2. Stanislav pravi:

  @Filip – govoriš zgolj in samo na pamet.
  Povprašaj ostale predstavnike ekip, kako se pogovarjamo pri prestavljanju tekem. Potem pa pametuj.
  Dvomim, da še obstaja ekipa v ligi, ki je odigrala vse tekme v reguli. Enkrat rabijo eni, drugič drugi. Ni poanta v tem, da gledam kot fiakarski konj samo naprej. Mogoče boš kdaj slišal za besedno zvezo “fleksibilnost”. Če nisi – SSKJ. Verjamem, da si ekipe želijo prej igrati tekme kot pa zmagovati tekme za zapisnikarsko mizo. Tudi vaš predstavnik je vodil konstruktivno debato in SAM predlagal, da se ta tekma odigra po rednem delu.
  Zatorej tvoja teza:
  “…Sedaj so enostransko prestavili tekmo na enkrat po rednem delu..” izpade zelo neuka.

  Hurikani so se strinjali. Moja naloga oz.naloga domačina pa je, da v izogib raznim špekulacijam (ker je to tekma po rednem delu), dobi dovoljenja od ostalih ekip, da se strinjajo s prestavitvijo tekme na ta termin.

  EDIT:
  Pa, da ne boš natolceval v prazno, ti citiram moj mail, ki sta ga prejela predstavnika ekip iz Cirkovc in Sladkega Vrha.

  “…Vedno smo bili prilagodljivi in sem vedno prvo pustil, da se ekipe dogovorite med sabo kako in kaj.
  Pričakujem to tudi od vaju. Če pa prideta do zaključka, da se ne moreta srečati na pol poti, pa se lahko jaz držim striktno pravil…”

  Sta bila oba že v prejšnjih mailih obveščena o pravilu prestavljanja tekem. Če se kdo ne bi strinjal, bi pač rekel NE in zadeva je jasna.

  Predstavnika ekip sta se strinjala, zdaj so na delu samo še ekipe 2.lige.

  “…Pa še zagroženo nam je bilo..” – prosim te, da tukaj javno obelodaniš z printscreenom, kje sem vaši ekip (za)grozil.
  Bodi heroj.

 3. Filip, Cirkovce #13 pravi:

  Lahko bi poslal celotno mail korespondenco med Hurikani, tabo in nami. Pa ne znam tega nekako prekopirati, da bo čitljivo in razumljivo. Redko kdaj kaj napišem, ko pa, pa ziher ne na pamet. Pa ne vznemirjaj se, mogoče samo jaz tako vidim ta primer.

 4. Stanislav pravi:

  Ne, še komentiraj =)
  Imam rad, da se razvija debata na strani. Pol ni samo kopiranje poročil in je to to. Poglej si temo z Črešnjevcem – zaključek? Dobili so dve košarkarski žogi 😀
  Mogoče še vi kaj dobite 😀

 5. Filip, Cirkovce #13 pravi:

  Prst v rit in z lato po hrbtu :)

 6. marko pravi:

  Jaz bi pa eno drugo stvar prosil. Če se tekma odpove, se naj odpove vsaj 24 ur pred samo tekmo, pa takrat naj to nekdo tudi meni sporoči, da iz strani umaknem napoved tekme.

  Da se ne bi potem slučajno zgodilo, da bo poln avtobus navijačev pred prazno dvorano…

 7. Berni Pihler pravi:

  glede same prestavitve, je preko mailov res zvenelo kot da smo zdaj mi tisti, ki nočemo igrat ( čeprav smo ponudili domač termin)

  seveda smo vedno prvo za tekmo ( vsaj za sebe lahko trdim), je pa res da 2 tekmi na teden je glede na rekreacijo in 2.ligo večini preveč, vikende pa tudi imamo raje fraj, če je le mogoče

  ne razumem sicer najbolj tistega dela, da mi ne moremo več prestaviti nobene tekme. kaj pa smo zdaj mi tu krivi pri tej prestavitvi? recimo pač hipotetično, da bi mi potem rabili kdaj.

  PS: mi bi tudi meli žogo! 😛

 8. Stanislav pravi:

  @Marko – meni je lažje pogledati za nazaj, katere tekme so še “na čakanju” in da jih ne dam na nek poljuben datum. Prehitro se zgodi, da potem kaj spregledam (leta pa to). 😛

  @Berni – nihče ni rekel, da ste vi krivi. Vsaj jaz nisem imel takšnega občutka. Za veliko ostalega se strinjam s tabo. Zakaj ste vi v istem zosu? Zaradi lanskega primera Starš. Takisto so bili konstruktivni, prijazni, prilagodljivi…in kaj se jim je to povrnilo na koncu? Vemo.

  Zatorej mora biti cilj obeh ekip, da se ta tekma čimprej odigra. Ekipi se med sabo dogovorita, kdaj bo odigrana ta tekma. Jaz sem zapisal, če se ne najdeta na pol poti – jaz odločam po predpisih. Če pa se najdeta in uskladita v datumu – se za to dogovorita sama predstavnika ekip in zato tudi nosita posledice. Ni bil moj predlog ta datum. Moj je teden dni. Ampak, če se dogovorita ekipi za drugi termin – je meni bolj v interesu, da se tekma odigra.

  Zdaj pišem na splošno – v primeru, da katera ekipa ve, da bo imela težavo izpeljati kakšno tekmo…naj jo poizkusi odigrati prej in ne prelagati na kasnejše datume. Zgolj konstruktivni predlog.

  EDIT na žoge:
  A ti tudi? Pa jaz! Samo, če ne vem, kaj si naj izmislim za “težavo”..študiram, da bi v petek okna odprli v telovadnici 😀 😀 Prihaja v goste ekipa, ki ima (očitno) v svoji sredini softiče in jih rado zebe…oziroma nekatere dotične igralce 😀 😀

 9. Aco (Predin) pravi:

  zdaj pa tak…rezultat je bil +26 za nas…jaz sem bil na klopi, ker se ne čutim dovolj zdravega za igranje…sodnika, g. Močnik in g. ne vem kako se piše, se naj vzameta malo v red. ker če mislita ona dva sodit končnico bo treba obema “primazat” par vzgojnih!
  1. Igralcu nasprotne ekipe spodrsne brez kontakta in naš igralec dobi prekršek. Igralec nasprotne ekipe prizna da ni bilo prekrška in sodnik Močnik še naprej trmari svoje.
  2. Igralec Majal je dobil thnično ker je pogledo sodnika in mu rekel “Grabi me”. razlog za tehnično je bilo nespoštovanje sodniške odločitve.
  3. Med drugim sem tudi sam prejel tehnično napako ker sem se zadrl “Halo to je tehnična”. Vem da nisem pravilno reagiral, ampak vsi trenerji in tudi na sodniškem izpitu so me učili da ko je igralec v metu in proti njemu teče obrambni igralec, obrambni igralec ne sme kričati ali preklinjati. v tem primeru je nasprotni igralec preklinjal.
  4. naštel bi lahko verjetno 19 sodniških napak ali več (Vujović), ampak se mi več ne da. Razlika je ko pride kakšen malo bolj resen sodnik na tekmo in je tam pravočasen, ali pa ko pridete ta dva. Aja pa prišla sta 7 minut pred tekmo? kako piše v pravilniku? 15 minut? ne rečem, včasih se zalomi, ampak zgleda se pri enih te istih vedno zalomi.
  Pa še to, kako se lahko z Šabotičem, Fajtom in še enimi parimi komunicira ko vprašaš kaj je bilo narobe, dotični g. Močnik pa sprve opozori da naslednje vprašanje bo pa sankcionirano z tehnično.

  To je to. Po včerajšnji tekmi ki smo jo dobili z visoko razliko (kar je nekaj novega z naše strani), sem se odločil da bom za vsak prekršek dvigno roko in priznal favel čeprav mogoče nebom niti na igrišču. Komuniciral pa tudi z njimi ne bom. Ker ipak smo mi tam zaradi njih in ne oni zaradi nas.

 10. Aco (Predin) pravi:

  Dejan, ja sej to je tisto! to je počela ekipa ki je zmagovala! kaj ti pol ni jasno? nekaj mora pol res bit narobe.
  Jaz nočem da piskata nekaj česar ni bilo. Ampak naj enkrat piskata tako kot je treba.
  Z vsakim sodnikom se da lepo pogovorit pa ti sodnik argumentira zakaj je prišlo do take odločitve in se postaviš v njegovo kožo in se strinjaš pa si podata roko in je to to.
  Ta dva pa še kaki bi se našel pa znata samo z tehničnimi grozit. Te naj pove če ma 50€ premalo na tekmo da mu dam še kaj pred tekmo.

 11. Filip, Cirkovce #13 pravi:

  “…najbolj je rezultatsko izstopal Holc. Skratka homogena ekipa (ali pa so samo proti nam igrali homogeno).”

  Do sem še nekako gre, kot poročilo tekme. Po tem stavku pa neko subjektivno mnenje, ki ne spada v segment poročila tekme. Dejstvo je, da ta dva sodnika nista dorasla sodit niti takšno “preprosto” tekmo. Moje mnenje je, da sodnik zna in tudi argumentira “kaznovanemu” igralcu svojo odločitev, ki je po mnenju ene od vpletenih strani mogoče rahlo sporna. Ta dva nista znala razložit niti enega piska – znata pa dobro glumit majmuna. Ona finta, ko je nasprotnik zdrsnil in padel, sodnik pa (stal meter vstran od dogodka) dal našemu obrambnemu osebno in potem navkljub temu, da je nasprotnik pošteno priznal lasten zdrs, delal točno to kar sem napisal, da dobro zna. Človek nima niti toliko poguma, da bi priznal svojo napako in vrnil žogo nasprotniku iz stranskega avta. Trmasto je trdil, da je bil prekršek in posledično zdrs nasprotnika. Žalostno! Takšen sodnik se na resni in napeti tekmi totalno izgubi in kot že večkrat videno v preteklosti, naredi veliko škode igri košarke. Potem pa še stane domačo ekipo 50€, pa še inkasant za tehnične je. Tako kot mi igramo, ker imamo radi košarko, so žal v PARKL ligi v veliki manjšini sodniki, ki sodijo iz ljubezni do tega športa (pa prav je dobijo tudi zasluženo plačilo). Nekateri sodniki vidijo samo denar in svojo nadvlado nad igralci. Češ jaz bom sodil, kot mi paše, vi vsi pa tiho žrite moje sranje.
  Aco, 100% te podpiram in prav imaš na celi črti. Energično si vodil našo ekipo in se nisi pustil zajebavat s strani dotičnih.
  Pa še kratek odgovor na zadnji del “poročila o tekmi”:
  – mi nismo pizde, da nimamo poguma iti v prvo ligo. Dejansko si je še nikoli nismo prislužili na igrišču. Povabil za zeleno mizo pa ne sprejemamo, ker smo bojevniki in ne politiki :)
  – na podlagi katerih rezultatov pa spadamo v prvo ligo?

  • Aco pravi:

   Filip, se povsem strinjam z tem kar si zapisal.

   Je pa res da tudi mene kdaj zanima kdaj smo si prislužili igranje v prvi ligi? ker to marsikoga mantra, češ zakaj te mi ne gremo v prvo ligo če smo si jo pa priborili…tak kot si reko, kolko jaz vem si je še nismo. Mogoče letos…

 12. Red John pravi:

  Kdo pa je sodil? Močnik in …?

 13. Aco pravi:

  nevem kak se piše tadrugi…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja