FAKTOR UIGRANOSTI ODLOČILEN

10. 11. 2017 ob 20:20

@KK Starše

Ekipa1234T
KK Starše1812171360
ŠD Cirkovce2016141363

Statistika

Poročilo

Pa smo v Staršah tudi začeli z novo sezono lige PARKL. Letos ponovno nov format tekmovanja v drugi ligi, ki nikakor ne more dobit neke končne oblike poteka tekmovanja. Vsakič nekaj drugače, vsakič nek nov format. Pa da ne bomo predolgo debatirali o tem in onem in zakaj in kako, gremo raje kar takoj k poročilu tekme.

Domači smo pozdravili tri nove igralce (dva sta v bistvu povratnika po nekaj letih), zaradi odsotnosti smo bili tudi brez Vodiška in Bunte, gostje so dobesedno enaki kot lani, predlani,… Malo heca… 😛 Začetek tekme je bil dokaj enakovreden, čeprav se je pri nas poznala neka nervoza pri nekaterih igralcih. Pri gostih o nervozi ni bilo ne duha ne sluha, vsaj kazalo je tak. Gostje so začeli s trico, mi z dvojko. Pri nas je manjkala uigranost, pri gostih ne. Majal nas je že v prvi četrtini spravljal ob živce (18:20)

Tudi v drugi nam igra nikakor ni stekla. Še vedno preveč izgubljenih žog in zgrešenih metov, gostje pa so tudi z Majalom na klopi uspešno prebijali našo obrambo. Najuspešnejši je bil Pihler s 6. točkami, medtem ko pri nas ni izstopal noben, kar pove tudi podatek da je ob doseženih 12. točkah v drugi četrtini naš najboljši dosegel 4 (Drame) (12:16)

V tretji smo poskusili s par akcijami pod košem, začeli dobivat večino skokov in igra je malo stekla, vsaj kazalo je tak. Kac je bil uspešen pod košem, Drame je svoje dodal izven rakete. Pri gostih ponovno največja uganka Majal, ki je dosegel polovico vseh točk Cirkovc v tretji četrtini. Vseeno smo uspeli to četrtino dobit in zmanjšat razliko na -3. (17:14)

V zadnjo četrtino smo torej vstopili z ugodnim izidom, ki je obetal napeto končnico in možnost tudi naše zmage. Začetek zadnje ni obetal veliko saj so gostje takoj povišali prednost na +7. Nato  je nam vseeno uspel delni izid 7:0 da smo tekmo izenačili in vnesli nekaj malega nervoze gostom v kosti. Sledilo je par zgrešenih metov na obeh straneh, vendar so gostje spet ušli. V igro nas je s trojko približal spet Ajhmajer, a za kaj več nam je zmanjkalo moči, časa,… Gostje so umirjeno zaključili tekmo in zmagali (13:13)

Kot že rečeno, pri gostih je bil najboljši Majal z 20. točkami, pri domačih pa novinec Drame z 18. Čestitke gostom za zasluženo zmago, mi pa iščemo novo priložnost naslednji tekmi proti KK Haloze!

Over&out

WaterShek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja