Blizu zmage...

10. 11. 2017 ob 19:50

@KK Haloze

Ekipa1234T
KK Haloze1913241672
KK Dornava1416212273

Statistika

Poročilo

Majšperk, športna dvorana osnovne šole,
10.11.2017
Sodnika: Kereži, Močnik
Gledalcev: 25

1. krog nove sezone 2. PARKL lige je postregel z obračunom med ekipama KK Haloze in KK Dornava.
V Majšperku smo videli zmago gostujoče ekipe. Tekma, ki jo je spremljajo okrog 25 gledalcev, je bila dokaj izenačena. Boljše so tekmo začeli domačini, ki so takoj povedli z 10:0, vendar pa so gostje začetni nalet do konca četrtine uspeli zaustaviti ter se približati na 5 točk zaostanka. Rezultat po koncu prve četrtine je kazal 19:14 v korist KK Haloze.
V drugi četrtini so se gostje, predvsem po veliko osebnih napakah ter hitrem izpolnjenem bonusu domačih, uspeli na koš zaostanka priključiti domačinom. 32:30 je bil rezultat ob polčasu.
V 3. četrtini so si Haloze uspele nabrati prednost 10 točk, vendar je ekipa iz Dornave uspela zaostanek zmanjšati in se približati na 5 točk pred začetkom zadnje četrtine (56:51).
V zadnji četrtini podobna zgodba kot na začetku tretje. Gostitelji so povedli z 10 točkami, nato pa nekaj minut niso uspel doseči koša iz igre, ter tako dovolili, da se nasportnik povsem približa. V zadnjih dveh minutah tekme sta se ekipi izmenjevali v vodstvu. Na koncu so domači zgrešili nekaj lahkih metov, gostje pa so uspeli to kaznovati ter tudi z nekaj sreče zmagali. Končni rezultat na semaforju 72:73 za goste. Kar se tiče strelcev, se je pri domačih najbolj izkazal Rakovec T., ki je tekmo končal pri 17. točkah, dvomestno število točk pa je dosegel še Lešnik S. (11), 8 pa jih je dodal Potočnik. Pri Dornavi je bil najboljši strelec Sterle s 20. točkami, sledili so mu Ciglar s 14. ter Toplak in Bobek vsak s po 10. točkami.
Za konec velja pohvaliti Zupaniča J., nadomestnega trenerja domače ekipe, ki z odliko opravil delo na svoji prvi članski tekmi v trenerski karieri. Zahvala pa gre tudi zapisnikarski mizi, ki je kot vedno opravila odlično delo.

Lep košarkarski pozdrav. MR

4 odzivov

 1. tadej1981 pravi:

  Zmaga Dornave za piko

 2. Stanislav pravi:

  Celotno tekmo bi lahko opisali, če bi naredili povzetek zadnje četrtine.
  Iz mojega stališča:
  Tekma je bila bolj zanimiva, kot se da razbrati iz poročila. Halozam se pozna, da trenirajo že dlje časa in so veliko akcij lepo odigrali. Jaz bi sam pohvalil predvsem Rakovec Matica. Play po mojem okusu. Zna zadeti, še lepše – zna videti proste igralce. Če znaš odrezati krila playu, si naredil veliko delo.
  Velikokrat je ekipa KK Haloze pobegnila na +10 a s(m)o se gostje vedno vrnili…enkrat zaradi dobre obrambe, drugič zaradi slabe realizacije domačinov.
  Če se ne motim, je bilo v zadnjih 5min že +11 za Haloze. Dornava se je počasi a vztrajno bližala, dokler nismo 10sekund pred koncem tekme, prešli v vodstvo za eno točko.
  Oboji smo bili v manjku na centrskih pozicijah. Pri nas je edini center praktično sam (13 točk v zadnji četrtini) pripeljal tekmo na egal.
  Timeout na željo gostov. Mi smo se odločili, da ne gremo na prekršek ampak, da igramo obrambo do konca. Če KK Haloze zadanejo, so boljši in pika. Mi smo se samo odločili, da damo v teh 10s vse od sebe in tega ne dovolimo.
  Zdaj ne vem, če so domačini kalkulirali, da bomo mi igrali na prekršek ali ne… Z njihove strani je bil zadnji napad odigran premalo navdahnjeno in so zaključili z metom, ki je bil bolj ko ne – na silo.
  Zato je zmaga šla v Lükarijo.
  Je pa bila zanimiva tekma, polna vzponov in padcev.
  Dobra tekma – po domače =)

 3. eeeeeeee pravi:

  Ne poznam opcije po kateri bi lahko obrambna ekipa naredila prekršek… ali si Stanislav mislil, da ste želeli narediti napako? Saj poznaš pravila, a ne? :)
  Prekrški:
  – koraki, dvojno vodenje, nošena žoga, prekršek 8 sekund, prekršek 24 sekund,…
  Napake:
  – osebna napaka, nešportna napaka,tehnična napaka, izključujoča napaka

  • Stanislav pravi:

   Pa o tem govorim. 😀
   Lapsus, mea culpa ;P

   Meni je bila super tekma.
   Čakam na turnir in na povratno tekmo ;P

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja