Nervozno do zmage

6. 11. 2017 ob 20:20

@KK Črešnjevec

Ekipa1234T
KK Črešnjevec148131853
Adecco Oldstars141152050

Statistika

Poročilo

Odprli sezono 2017-2018. Kljub določenim pomanjkljivostim pred tekmo, smo končno lahko začeli s tekmo.

Videlo se je na obeh straneh, da se je sezona komaj začela, kajti bilo je veliko nervoze in zgrešenih metov na obeh straneh. Nobena ekipa si ni uspela naredit odločilne prednosti skozi celotno tekmo. Igra je bila zelo čvrsta, na trenutek morda že groba, vendar v mejah sodniško dovoljenega. Na koncu je vseeno domačim uspelo se malo bolj zbrat, da smo vsaj dosegli 3 točke več, kot gostje, čeprav je končni rezultat spominjal bolj na rezultat polčasa.

Gostom čestitamo za lepo igro in jim želimo vse dobro v letošnji sezono.

Lp, Rok

14 odzivov

 1. marko pravi:

  Rezultat te tekme je, vsaj za mene veliko presenečenje. Komaj čakam na poročilo.

 2. Stanislav pravi:

  Ali pa tudi ne. Črešnjevec je že tradicionalno neugodna ekipa. Imajo kar nekaj dobrih strelcev in če se le tem odpere – znajo nasuti veliko točk.
  Oldiči pa imajo novega trenerja, ki je že zapadel v rezultatsko krizo. 😀 Oldiči ponavadi vedno slabo/slabše začnejo sezono.
  Zna se zgoditi, da se bo ta črna serija nadaljevala vsaj še eno kolo 😀

 3. Donatelic pravi:

  Pisanje porocila imajo domaci. Ce bi ga gosti, bi se na zalost obdregnili v vse, kar ne spada na igrisce in za to niso krivi domacini! Ponavljam, niso krivi ne domaci igralci in ne vodstvo domače ekipe. Podrobneje in natacno bomo spremljali razvoj dogajanj na tekmah, kjer se bodo pojavljali enaki subjekti in razmisljali o naklucjih ali ne naklucjih. Čestitke Črešnjevcu s strani Old Starsov in za kozarček “niti rupurut ne pomaga” brutalne rdeče kapljice. Škoda, da je bil ponedeljek in vreme zanič.

 4. Stanislav pravi:

  Glavno, da se bo črna serija nadaljevala še vsaj eno kolo 😀

 5. Glinik pravi:

  Moje OSEBNO mnenje je, da bi bilo morda vredno razmisliti o regularnosti igralnih pogojev, nek minimalen standart je ze dobrodoslo imet. Npr. v telovadnici mora biti vsaj 10 stopinj in raven zoge na vsaj zadovoljivem nivoju, ker me je tekma najbolj spominjala na case tovarisa Tita – naj mu bo lahka zemlja! Vec ne bi komentiral, je ze Damir nakazal … Lp

 6. Stanislav pravi:

  Razumem in se strinjam, g.Glinik.
  Samo vprašanje, koliko ima domačin besede pri tem.
  Jaz vem za našo telovadnico. Če je pri nas hladno – ne morem nič. Če ne dela sirena – ne morem nič. Če pocrkajo luči – ne morem nič. Samo in zgolj lahko opozorim vodstvo šole. Tu se pa (za)ustavi.
  In škoda bi bilo, da bi zaradi te “nemoči” eni ekipi prepovedali sodelovanje v 2.ligi PARKL.

 7. Glinik pravi:

  Seveda, AMPAK! Če nihče nič ne reče, sprememb ne more biti. Se zaviti v apatičnost in reči, saj nič ne moremo ni prava pot – enako velja za druga področja v življenju! Poglej samo kaj se je zgodilo zadnjih letih s celotno ligo – ekspanzija, ki je nihče ni prdvidel! Samo zato, ker se je vodstvo lige zavzemalo za višanje standarda! Skratka, dobronamerne pripombe se lahko z malenkost organizacije hitro uredijo. Lp

 8. Stanislav pravi:

  Ne ne, saj se strinjam.
  Tu pa pride zdaj moj AMPAK – 1.liga se ve, kakšni so pogoji. Pri 2.ligi PARKL pa pač vzamemo v zakup določene pomankljivosti. V primeru, da si pa ekipa želi v 1.liga PARKL – tam pa se ve, kakšni so pogoji. Edino, če se ekipe 1.lige strinjajo, da ima nekdo izjemo.
  Je pa tako – veliko šol že ima “novejše in sodobnejše” telovadnice. Mislim, da nas je par takšnih, ki fijakamo v starih in neprimernih telovadnicah.
  Ko bom jaz velik, bomo mi tudi imeli sodobno telovadnico 😀 (enkrat bomo že prišli na vrsto…)

 9. Pero pravi:

  In zakaj so različni standardi med 1. in 2. ligo? Glede na finance (mislim, da je razlika v znesku na račun manj tekem) bi morali pričakovati/dati/dobiti popolnoma enako, ne glede na ligo. Če nekaj ni ok, pač ni, ne glede na ligo in misel v smislu: saj za drugo ligo je ok, pač ni ok.

 10. Rok pravi:

  Pardon…. Poročilo smo pozabili napisat…. se opravičujem, samo nekak še se nisem navadil, da se je liga začela….
  Kaj se temperature v telovadnici tiče, žal ne moremo čisto nič, smo že večkrat na to opozarjali, vendar ponavadi je izgovor s strani šole, da so bile počitnice in da se v enem dnevu telovadnica ne zagreje, ostale dneve pa da “šparajo” na kurjavi ;)….
  Lansko leto smo imeli novo žogo in ker verjetno šola potrebuje denar za kurjavo je izginila. Smo pa naročili dve novi (bo Damir potrdil)… Zdaj v kolikor žoga s katero smo igrali, ni primerna, mi prosim čimprej javite, da naročimo novi dve.

 11. Donatelic pravi:

  Žoge so najmanjši problem. Ta tekma je pozabljena :)

 12. vaderMS pravi:

  Spremljam PARKL kot zunanji opazovalec oz. kot predstavnik ekipe Nona Sobota v PKL! Interesantna, predvsem pa konstruktivna debata in če smem bi se malce vključil v samo debato.
  Že res, da sva s Stanislavom bila v zadnjih letih dostikrat na “bojni nogi”, vendar mu tukaj moram dati 100% prav. Lastniki dvoran so občine (osnovne šole) in ministrstvo za šolstvo (srednje šole). Upravljalci dvoran so šole.
  S podobnimi težavami se verjetno srečujejo marsikje in lastniki s svojimi proračunskimi sredstvi ne dajo dovolj financ sami šoli za vzdrževanje in investicije. Šole so absolutno primorane “šparat”… Ker je pred leti bil podoben primer v MS, ko so ravnateljice grozile z zaprtjem športnih objektov za VSE klube, ker imajo sredstev za dvorane s strani lastnika (občina) le za šolske dejavnosti, ostalo pa njim predstavlja strošek (hišnik, čistilka, ogrevanje, reflektorji, itd.) za katerega nimajo pokritja s strani lastnika, se je takrat PRVIČ začelo kasirati tudi klube za uporabo dvoran. Že res, da ni bila cena tržna in je za klube iz občine pač neka simboična. So pa vsaj ravnateljice manj sikale, pa tudi kakšno našo željo so ščasoma upoštevale… vsaj delno…

  In ja, mi kot uporabniki nimamo vpliva na marsikaj, ker nismo lastniki dvorane. Verjamem, da je neprijetno igrati v hladni dvorani, vendar… pogoji so za obe ekipi enaki, a ne? Je cilj, da se v teh ligah odigra čimveč tekem ali je cilj omejevanje klubov, kar ščasoma lahko doprinese do “kolapsa” lige…
  Pred leti smo imeli komisarja, kateri je bil bolj papeški od papeža in smo iz 10ih ekip padli na 5, stanje se izboljšuje… Je pa zaradi tega razpadla najuspešnejša ekipa v zgodovini PKL (KK Gornji Petrovci oz. Šalovci), ker pač v tistem delu goričkega po komisarjevem mnenju niso imeli dovolj dobre infrastrukture. Ker so se bili primorami preseliti v MS na OŠ1, katera je pač bila “po predpisih” so G. Petrovci v roku dveh sezon povsem propadli pa čeprav je to bila ekipa katera je nastopala v PKL od njenega samega začetka…

 13. Stanislav pravi:

  @Pero – ravno to, kar je g.Dundek zapisal – zaradi tega ne moremo biti do vseh ekip enaki. Če se gremo regul, odpadeta takoj dve ekipi iz našega “konca” – Črešnjevec in Dornava.In jaz vem za našo ekipo, da ne bo šla igrat v drugo telovadnico. Dvomim pa, da je cilj lige, da ima tipitopi telovadnice, z manj ekipami, kot bi lahko imeli. Se pa razume za prvo ligo kako in kaj.
  Ne bom pisal naprej, ker je g.Dundek lepo povzel vse moje misli.

  P.S.
  V ceni prijavnine pa niso telovadnice. In je res enaka za obe ligi. 85% prijavnine gre za sodnike, 15% za stroške lige. Brez telovadnic itd. To je skrb domačinov.

 14. Glinik pravi:

  In kaj je rezime enodnevne debate? Zoge so se ze nabavile … A ni to krasno? Samo mi se naj kdo tece, ja … saj nic ne moremo … Morda naslednjo tekmo ponovno resimo kaksno “tezavo” 😉 Hvala za konstruktivno debato! Lp

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja