Zatišje pred viharjem

17. 3. 2018 ob 21:00

@MB Vikingi

Ekipa1234T
MB Vikingi2216241779
KK Adecco1822191473

Statistika

Poročilo

MB wee Vikingi : KK Adecco Maribor
Dom Vikingov a.k.a. Asgard
Sodnika: Lajnšček in Marinovič
Št. gledalcev: vsi zvesti podporniki Vikingov in še nekaj par ostalih ljubiteljev košarke

V soboto smo Vikingi odigrali zadnjo tekmo rednega dela letošnje sezone PARKL lige. Nasprotnik pa močna ekipa KK Adecco, naši rivali že od dni NKBM in do lani večkratni zaporedni prvaki lige. Tekma praktično ni odločala o ničemer, saj smo si oboji nastop na Final 4 zagotovili že pred to tekmo. Če zmagamo Vikingi to pomeni drugo zmago nad Adeccom v letošnji sezoni in posledično izenačitev njihovega ”scora” zmag ter osvojeno 2. mesto po rednem delu. Torej tekma za prestiž, ponos in za Asgard.

Vikingi-Smaka

Nekater Vikingi in Adeccovci smo v preteklih tednih igrali skupaj na All-Staru, imeli skupaj tudi par treningov in bi jih še imeli, če se nebi oboji začeli zavedati, da se počasi približuje polfinale, kjer se vidimo na 2 tekmah in tam ni prijateljev in bo nekdo definitivno pil bolj grenko pivo kot drugi. V preteklem tednu se je na socialnih omrežjih odigrala tudi ena zanimiva pred-tekma. Če vas zanima več si lahko pogledate statuse in komentarje na naših facebook straneh: https://www.facebook.com/mbvikingi/ in https://www.facebook.com/kkadecco/  , tisti, ki nas bolje poznate se boste obojestranskemu zbadanju pošteno nasmejali.

V soboto smo Vikingi igrišče pripravili kot ”a well oiled machine” (prvič letos)! Coach Šulek nam je pred tekmo svetoval naj se nihče ne poškoduje, naj uživamo in če bo kaka priložnost lahko zaključimo tudi z alley-oopom. Vseeno pa tekma že od prve minute le ni bila tako sproščena. Asgard je le naš in čeprav si ga delno svoji tudi Adecco pod imenom Dom športa smo jim na zadnjih 3 tekmah dokazali, da je dvorana imenovana Asgard pa tudi naš ostaja.

Skok za žogo, tip Ritlopa do Brodnjaka v kontro, prvi 2 točki in začelo se je. Brodnjak je takoj zatem povišal na 5: 0 in temu je sledila vsa ekipa. Delni rezultati so bili recimo 10: 2 in 20: 10. Kljub tekoči igri domačih pa se je gostom do konca prve četrtine uspelo približati na 4 točke zaostanka (22: 18). V drugi četrtini smo lahko spremljali izenačen dvoboj, če je katera od ekip prišla do par zaporednih košev je vedno sledil odgovor s strani druge ekipe. Rezultat ob polčasu 38: 40 za goste.

Po tekmi je bil komentar gledalca A. U. na prvi polčas: saj ne rečem, da je blo brezveze samo nekaj zanimivo pa tudi ni blo, zato sem si komot vzel malo več časa na zraku in gladko zamudil na drugi polčas potem pa…

V drugem polčasu je očitno postalo vsem jasno, da zmaga je le zmaga pa tudi če na lestvici ne pomeni prav ničesar. Kot sem rekel za prestiž in ponos ter uvertura pred polfinalom.

Igra je postala malo bolj kontaktna in temu je sledilo par tehničnih in nešportnih osebnih napak in posledično izključitev kapetana gostov Stojkoviča. Pa nebi o tem. S košarkarskega vidika menim, da tekma vsekakor ni razočarala, tistemu, ki je kolebal in ni prišel je vsekakor lahko žal. Na tekmi je bilo veliko lepih in dobrih potez na obeh straneh. Horvat je z razdalje rešetal mrežico, Ritlop si je domov odnesel dva veeeelika posterja in pa kazen za 3 neavtorizirane polete v mariborskem zračnem področju, Suki je zadel trojko(!), razne destikulacije po koših, trojkah, ki so spominjale na prava rivalstva v NBA in še kaj.

Zaključim raje z s končnim rezultatom 79: 73 za Vikinge in vas vse navijače (obeh klubov) športno vabim to soboto 24. marca ob 18:45 na Drugo gimnazijo Maribor, kjer se bo v domači dvorani KK Adecco odigrala prva polfinalne tekma letošnje Lige PARKL.

Vsi Vikingi bi se tudi zahvalili vsem, ki so čez reden del sezone prihajali navijat, za nas snemali, pisali statistiko, pomagali na treningih, šli z nami na kako pivo po tekmi itd. Hvala vsem še enkrat!

Zakaj pa zatišje pred viharjem? Ker to kar ste videli to soboto ni nič v primerjavi s tem kar sledi v naslednjih 2 tednih! Res se nas splača spremljat!

P.S.: Čestitke sodnikoma, ki sta v naelektrenem ozračju ohranila trezno glavo, kar lahko zatrdim kljub vsem kaznim na obeh straneh 😉 .

Lep pozdrav,

vaši Vikingi

FOTOGALERIJA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja