ŠDK ostaja v prvi ligi

16. 3. 2018 ob 19:50

@ŠD Ptujska Gora

Ekipa1234T
ŠD Kidričevo2010171865
ŠD Ptujska Gora192181159

Statistika

Poročilo

Ja nič, kaj rečt? Zadnja tekma sezone, pa še jaz pišem zadnje poročilo. Ker je bila naša domača ledena dvorana Kidričevo zasedena, smo tekmo odigrali v telovadnici v Majšperku. Obe ekipi sta se ogreli in tekma se je začela kot načrtovano.

Začetna peterka pri Kidričevem standardna, sodnika zapiskata, prvi skok za Kidričevo in tekma se začne. Ekipi sta začeli zbrano, z željo po zmagi, ki bi prinesla neposredni obstanek v prvi ligi. Motivacija je bila na vrhuncu, kar se je vidlo tudi pri Meskotu, ki celo tekmo igral “na pune” in Samotu, ki je “stisnil zobe”. Prva četrtina je bila dokaj izenačena. Obe ekipi sta igrali dobro v napadu in obrambi, vseeno pa je domača ekipa Kidričevega, na klop odšla s točko prednosti. Igra v drugi četrtini je nekoliko padla, gostje so po prekinitvi odlično odigrali pod košem, zadevali za 2 točki ter skakali v obrambi in napadu. Povedli so za 16/17 pik in Kidričevo je vzelo time out. Na klopi domačinov je bilo nekoliko, rečmo temu lepo, vroče krvi. Drevenšek je zraven košarkaških, še skoraj sprobal svoje wrestling sposobnosti. Ampak, igralci so se pomirili, spočili in na parket odšli še bolj motivirani. Stisnili so v obrambi, zbudil se je Alpi, zadel nekaj ključnih metov in domačim/gostom iz Ptujske Gore je počasi zmanjkovalo idej v napadu. Težko so ogranizirali napad, saj jih je bilo samo 8 in tekma se je začela obračat v prid ŠDK.  Tretjo in četrto četrtino so dobili domači in končni rezultat je bil 65:59. Najboljši strelec tekme je bil Bek, čeprav je v zapisniku napisanih še vseh 65 točk Duha na stranski koš.

Po tekmi pa druženje pred dvorano in standardna pica v Špajzi oz. v “Atili limited edition”.  Tak smo Kidričevo proslavili zadnjo, še kako pomembno zmago. Pijača, 3 pice (ena brez čebule za Robija) debata o tekmi pa o prejšnjih sezonah… kot je to pri nas v navadi, edino Alpi se tokrat ni pritoževal, da ma premalo točk v zapisniku. Vsi igralci so odlično opravili svojo nalogo, eni na parketu, drugi na klopi.

Radi bi se zahvalili še sodnikoma, zapisnikarski mizi in ekipi iz Ptujske Gore za fair play in pomoč pri organizaciji tekme.

Se vidimo na final 4 al pa naslednjo sezono!

Lp, Lucija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja