Vroče v Kidričevem

2. 3. 2018 ob 20:45

@ŠD Kidričevo

Ekipa1234T
ŠD Kidričevo2112162170
KK Sladki Vrh2093840

Statistika

Poročilo

Pred nami je bila predzadnja tekma sezone. Čeprav je rahlo snežilo smo se vsi domači dobili ob dogovorjeni uri kar je dalo vedeti da tokrat ni heca in gremo na zmago. Tudi gostje iz štajerskih Alp, Sladkega Vrha so uspeli priti pravočano, le sodniki so prišli malo kasneje (kje je 4×4 ko ga rabiš). Šalo na stran, obe ekipi so se uspele ogreti in tekma se je začela ob uri.

Skok za žogo, ki je prišla v roke domačih in prva četrtina se je začela. Na začetku smo domači delovali malo nezbrano kar so izkoristili gostje in povedli za nekaj pik. V nadaljevanju je naš Drevenšek ponovno skalibriral merek na longeti na prstu, kar ni doping, in zicerji so začeli iti v koš. Stekla je tudi žoga v napadu in uspeli smo priklučiti zaostanek. Obramba je še vedno šepala saj so gostje imeli kar nekaj sprehodov pod košem, ni pa bila tako slaba da bi lahko imeli piknike. Vseeno so gostje imeli dober met  vendar smo uspeli pred koncem prve četrtine povesti in končala se je z točko prednosti za domače.

V drugi četrtini smo domači se osredotočili na obrambo ravno tako gostje. Pri domačih se je odprl skok in začeli smo pobirati žoge. Ste kdaj igrali Super Mario na Nintendo, po možnosti na 16bit? Tako kot je Mario nabiral cekinčke je Alpi pobiral žoge, samo zvočni efekt je manjkal. Tisti mlajši si pač predstavljajte BitCoine… Tudi pod košem smo bili tako domači kot gostje aktivni vendar žoga ni želela v koš, mogoče pa smo želeli je izboljšati statistiko skoka. Tu so bile tudi 1 ali 2 sporne odločitve sodnika, sploh tista ko gostom, kljub prestopu črte niso piskali out-a. Našemu centru je prekipelo in je minuto pred koncem prvega polčasa odšel iz dvorane. Mislim da je šel vnaprej za zmago naročit pice in hladno pivo v Atilo. Skratka rezultat četrtine 12:9 in na polčas smo domači odšli z 4 pikami prednosti.

Še pred začetkom drugega polčasa se je naš popotnik vrnil z novico da je v Atili naročil vse potrebno in vstopil v igro z ostalimi soigralci za začetek tretje četrtine. Ekipa je bila še dodatno motivirana z idejo o mrzlem pivu. Vreme, glave, pivo, vse mrzlo razen tekme. Domačim smo se končno ogreli na delovno temperaturo in stroj je začel počasi mleti. Gostje so uspeli še držati obrambo vendar smo domači ravno tako strnili vrste v obrambi in začeli pobirati skoke, dali kakšno blokado in igrali agresivno. Rezultat četrtine 16:3 za domače.

V zadnji četrtini se je efektivnost obrambe in napada domačih še povečala. Pretiranih težav z osebnimi napakami ni bilo pri nas trije igralci s 3, pri gostujočih proti koncu en igralec z 5. Pomagalo je tudi dejstvo da smo imeli veliko rezerv na klopi, ugodnost katere gostujoča ekipa ni imela. To se je poznalo tudi pri igri saj so postali utrujeni in slabše zadevali. V zadnji polovici četrtine so pri domačih stopili na parket tudi ostali igralci, ki so do takrat manj igrali.

Po tekmi smo, kot veleva tradicija, obiskali Atilo kjer smo si zaslužili mrzlo, ne pa toplo pivo ter pico, ne pa kruh s kečapom in domačo Apaško salamo

Zahvala nasprotniku za korektno igro, zapisnikarski mizi in sodnikom

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja