Brankec, si upaš?

9. 3. 2018 ob 20:20

@KK Starše Čiro

Ekipa1234T
KK Starše Čiro2432172497
Rams2514261580

Statistika

Poročilo

20 min do tekme v dvorani od gostov samo dva igralca. Bolje rečeno pred dvorano na cigareti. Ko smo se že začeli pogovarjati o tem, ali se jih bo spet nabralo 5 za tekmo, so začeli kapljati še ostali igralci in nabralo se jih je skoraj za paket komplet.

Tekma se je začela z veliko zadetimi meti od blizu in od daleč na obeh straneh, ter površno igro predvsem v domači obrambi, ki je pustila nekaj vtekanj v prazno raketo. Prva četrtina je minila zelo športno. V drugi četrtini je Čiro naredil nekaj menjav in s tem dvignil ritem igre. Večja agresivnost v obrambi, hitri prehodi v napad in nadaljevanje solidnega meta z razdalje so domače pripeljali do 56 točk in zajetne prednosti pred odmorom. Dobra igra domačih in očitno vedno večja utrujenost gostov sta v vrste Ramsa že v sredini druge četrtine vnesla nekaj nemira. Začeli so z nešportnimi pritiski na sodnike, ampak Topolinjak in Frangež sta tukaj ubrala taktiko ignoriranja namesto sankcioniranja.

V tretji četrtini je Brankec poskusil z agresivnejšo igro in malo zmanjšal razliko. Po pogovoru s sodnikoma med polčasom je očitno pričakoval, da mu bosta začela podarjat odločitve. Iz tega ni bilo nič, sodnika sta še naprej sodila korektno na obeh straneh in Ramsi so se že spustili na osebni nivo žaljenja. Šele z ‘drkanjem v garderobi’ pa si je Matičić prislužil tehnično. Nekaj trenutkov pozneje je Doverju prekipelo od nenehnih Ribičevih udarcev ‘pod pasom’, zato ga je nešportno odrinil in mu povedal, da si tega ne bo dovolil. Ribič ga ni upošteval, ampak mu je prisolil zaušnico. Team player Dakovič se je odločil s klopi stopiti v bran soigralcu. Že s tem, ko je stopil na igrišče, pa se je situacija umirila. Epilog nešportna Doverju, izključitev Ribiča zaradi fockanja in izključitev Dakoviča zaradi vstopa na igrišče. Glede na to, da imajo Ramsi več izkušenj s takimi incidenti na tekmah, je bilo za pričakovati, da bodo ohranili več zbranosti in zmanjšali razliko. Pa tudi nekajminutni odmor zaradi posvetovanja sodnikov, vseh prostih metov, ter čakanja, da sta Dakovič po 1min in Ribič po 3 min in prigovarjanju soigralcev le zapustila dvorano, jim je koristil, da so se nadihali svežega zraka. Čirotovi so res padli v zbranosti, igra nekaj minut ni stekla in iz 17 točk je razlika skopnela na okrog 5 točk.

Zadnjo četrtino smo domači spet začeli s hitro in zbrano igro, žoga se je tudi nekajkrat po poskakovanju po obroču odločila, da bo šla skozenj in razlika 10-15 je bila hitro tukaj. Tekmo smo potem tudi zaradi 5 osebnih napak dveh gostujočih igralcev v miru pripeljali do konca.

S tem smo si podaljšali upanje na uvrstitev na F4. Če premagamo Sladki Vrh in Ramsi premagajo Ruše, smo not. Glede na to, da Ramsu tradicionalno ne ležimo in da smo jih zdaj premagali, me res zanima, ali bodo Ramsi odigrali proti Rušam korektno, ali si bodo taktično izbrali njih za nasprotnika v polfinalu. Brankec, si upaš premagati Ruše?

2 odzivov

  1. Donatelic pravi:

    Hudo poročilo :):):) in vrzena rokavica

  2. Neeko pravi:

    Ni upal zmagat

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja