Kdo je ukradel CD?

10. 3. 2018 ob 18:45

@KK Adecco

Ekipa1234T
KK Adecco2421222188
KK Ruše232012964

Statistika

Poročilo

Serbus iz druge.

Napovedoval se je derbi. Drugi proti četrtem. Pridih po finišu lige rednega dela in vonj po uvrstitvi v polfinale, je bil zelo prisoten tudi v soboto na “drugi”. Zgledal je enostavno lep dan za basket, ki pa…se je začel groooznooo. Nekdo nam je namreč odtujil CD z rock glasbo in smo imeli hendikep na ogrevanju. Če je kdo slučajno videl zločinca, ga naj prosim preda Adecco štabu. Nagrado še razpišemo.

Kakorkoli, v goste je prišel selektor Iggy s svojimi medvedi, beri KK Ruše. Zadnja dva dni pred tekmo so na moj viber prihajale zbodljivke, teorije, vprašanja in razna sporočila, vsa v stilu kalkulacij in kaj vem kaj še. Za pomoč sem se obrnil na Adecco št. 6 Marka Fermeta, ki je sistemsko zelo dobro podkovan in za njega so dejstva v matematiki. Verjetno še ni bilo sezone, ko v KK Adeccu nismo bili dobri za ene in slabi za druge na koncu in tako je postalo tudi meni hitro jasno, da so se sobotni gostje na drugi znašli dejansko v situaciji, ko jih “najverjetneje” do play off polfinala vodita samo dve zmagi oz ena izmed dveh zadnjih tekem proti vodilnima ekipama.  Določen krivec za to je bila tudi ekipa Ramsa, ki je dan prej izgubila proti Čirotovim dečkom in vrgla rokavico.

To vse napisano in omenjeno, Adeccovce ni zanimalo nikdar in tudi v soboto ne. Iščemo formo in izboljšujemo, zato je potrebna dobra tekma in KK Ruše kot idealen nasprotnik za prav to. Opazen je bil manjko vsaj dveh dobrih igralcev pri gostih, kar pa seveda zadeve ne olajša. Rušani so borci. Njihova igra v napadu in verjetno najboljši skok v napadu v ligi je nekaj, kar se težko rešuje. In tega smo se zavedali tudi v soboto, ampak v prvem polčasu smo tudi na to, pozabili. Odprta tekma iz obeh strani in resnično odprt izziv s strani ekipe Ruš Adeccovcem. Vedeli so, po kaj so prišli in da zmaga šteje najbrž dvojno, trojno oz v vsakem primeru veliko. Tekma v 1/4 je bila odprta, z veliko napakami domačih in zapravljenimi priložnostmi na obeh straneh. Točka prednosti za Adecco. 2/4 popolnoma podobna prvi. Nič posebnega, skoki v napadu gostov so živcirali domačega coacha, ki je bil vse prej kot zadovoljen z dvema točkama prednosti na odmoru. V zraku je bilo več in pokazati je treba več. Vsi se strinjamo, pristavimo rezervni CD na pavzi in se umaknemo v katakombe druge. Žile v osnovi preglasi vse, med tem polčasom pa niti blizu nihče ni prišel. Iz graderobe je bilo slišati samo eno. V drugem polčasu je na teren prišla druga ekipa Adecco. Ne druga, drugačna. Rotacija in podelitev nekaterih ključnih nalog nekoliko nižjim igralcem. Tehtnica tekme se je zanesljivo pričela obračati na stran domačih. Tudi agresije v obrambi je bilo več. Center domačih Petrovič je mel večer in podporo štirih “hitrih”, kar se je izkazalo za zadetek v polno, a po drugi strani skrajno netipično za eno košarkarsko tekmo. Pri gostih je svoj pravi večer ujel Parkl reprezentant Hartman, katerega statistika je bila ameriška, enako kot je bila ameriška blokada na polaganju domačega playa. V drugem polčasu je tudi to bilo za goste premalo in počasi, a zanesljivo, so položili orožje na drugi. Zmaga domačih je bila visoka. V prvem polčasu so Adeccovci prejeli 43 točk, v drugem samo 21 in tukaj se skriva rezime tekme. Ruški medvedi bodo v četrtek igrali tekmo za polfinale lige Parkl. Zanimivo zna bit. In vsekakor dobra reklama za obisk tekme v Rušah. Adeccovci pa začenjamo tri tedensko seanso in plovbo po “rasta viking fjordih”. Kapetanu vikingov sporočamo, da se zavedamo, da so v tem trenutku Vikingi  v boljši formi, optimalni, zagreti  in absolutni favoriti. In to spoštujemo. Obljubljamo pa, da bomo naredili prav vse, da vas naredimo za naše navijače v morebitnem finalu. Deal?

Se vidimo ob sobotah.

LP iz druge, brez slik. Oli, kje si te bil ti?

Battisti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja