V vodenju statistike smo EUROLIGA

10. 2. 2018 ob 18:45

@KK Adecco

Ekipa1234T
KK Adecco1112152471
Rams2016271780

Statistika

Poročilo

Serbus iz “Druge”.

Ja, bil je derbi. Ampak na papiru. Dečki iz Ramsa so se postavili trdno in orientirano v napadu. Domači Adeccovci so se želeli nastaviti napadalno in ko to ni šlo, je v obrambi bilo včasih preveč razmišljanja o napadu, namesto o obrambi. Košarkarski “Aristotel” si je ob pogledu na tekmo pomagal s statistiko, ki jo je tokrat odlično “pesnila” zapisnikarska miza. Če smo kaj, smo na ravni eurolige v vodenju statistike. Amen!

Torej tekma. Kakopak, brez težav pred pomembnimi tekmami v taboru domačih ne gre. Če smo prvo tekmo proti zagotovo najbolji ekipi letošnje sezone PARKLa nastopili brez kompletnega štaba s trenerjem na čelu, smo v tej sobotni tekmi nastopili, kakopak, ponovno brez trenerja. Ne gre nam to. Žile, na tem mestu čimprejšnje okrevanje.

V vsaki ekipi nekaj manjka pri igralcih. Po poškodbi veseli vrnitev Ribiča pri Ramsih in vzpodbuda za vse ostale, ki so v letošnji sezoni utrpeli kako poškodbo. Vse mine in žoga je mamilo, ki je močno dovolj, da vse zaceli. Vsem torej, pozdravite se in se vidimo na igriščih.

Tekmo so Adeccovci začeli zelo aktivno. Vse se je vedelo, kako in kaj. Na tradicionalno postavljeno obrambo RAMS-ov je potrebno imet nekaj tisto in jajca, da zaključiš, kar si mislil narediti. Seveda, tega Adeccovci nismo dojeli in gostje so izredno lahko dobili prvo četrtino in nadskakli domače kot kobilica mravlje. Devet točk prednosti po desetih minutah, je enostavno v takšni tekmi veliko. Sledi rotacija domačih in vstop dveh čvrstih igralcev. Počasi Adeccovci prihajajo do igre in to se je pričelo kazati tudi na rezultatu. Samo neumnost domačih v zadnji sekundi polčasa, je botrovala prednosti štirih točk za goste. Torej, priključek je bil tukaj in dobri obeti za nadaljevanje tekme. Kakšnih 30 gledalcev je bilo pripravljenih na drugi del, pogoji na drugi kot vedno idealni in gremo. Še prej nekaj statistike: desest skokov več gostov od domačih. Od tega 7 skokov več v napadu in trije skoki več v obrambi. Do polčasa najbolj razpoložen Auer pri gostih, ki je vpisal svojih 10 točk od končnih 17ih v prvih 20ih minutah. Katastrofalen met domačih v prvem polčasu. Iz igre za dve točki kar 9/20i in 4/12 za tri. Rams v elementu za tri točke, vsaj v prevm delu ni blestel, so pa za dve točki bili uspešnejši in iz igre metali 14/23. Pri domačih nikogar z dvomestnim številom.

Gremo naprej. Drug polčas odločno s strani Adecca, ki pa je po dobrih 3 minutah obstal. Kaj mislim s tem povedat? V tem delu igre so gostje prišli do največje prednosti na tekmi in sicer 43:61. Domači so jih fasali od vsepovsod. Pintar in Ribič, sta samo v tem delu skupaj dosegla 17 točk, od tega Pintar 3 x 3. Domači niso sestavili obrambe, saj je gostom šut enostavno letel. S tem dodatna samozavest gostov in break pred zadnjo četrtino. V njej so Adeccovci dobili enostavno navodilo. “Igrajte basket”!! Z veliko razmišljanja pač ne bo nič iz te moke. Ker vemo, da znajo igrat, je bil čas, da to dokažejo. In treba je reči, da marsikomu ni ravno jasno, kje je ostalo to razmišljanje prej? Namreč, domači so znižali prednosz iz minus 18 na minus 8 že do polovice zadnje četrtine. Kasneje tudi na minus 4 in odprt šut Horvata za tri točke. Ko smo jo že videli “it skozi”…”nije htjela”. sledi koš Ramsa in gostje zadihajo in vzpostavijo ravnotežje. Sledi iskanje osebnih, prosti meti itd., kot je pač za končnice značilno. Prepozno. Pa tudi, domači si nekako niso zaslužili veselja na koncu, saj je bil potek tekme v prvi in še posebej v 3/4 izpod nivoja domačih. Tekma je bila fer in brez tehničnih napak. Smiljan in Tadej sta odsodila, kot se za derbi spodobi. Domači smo jamrali v prvem polčasu, gostje v drugem..in vse ok. Zaključna statistika: 12 skokov več ekipe Rams, najboljši igralec tekme Matic Ribič s statističnim indeksom 11 in 21timi doseženimi točkami. Domači bodo končno pozicijo iskali v relativno težkem razporedu do konca sezone. Vsaka stvar je za nekaj dobra in vsaj “močne” tekme bodo na sporedu.

Čestitke ekipi Rams. Zaslužena zmaga. morda se še letos kje pomerimo, a treba je priznati, da v vseh letih igranja lige, to sezono delujejo zrelo, dobro in zelo dobro vodeno. Vse to jih z naskokom uvršča na pozicijo št. 1 po rednem delu in zagotovo nosilca št.1 za končen uspeh.

Takšen je bil večer na “drugi” v soboto. Maska je bila ena in tudi to je nekaj. Debate v Cantanteju so bile kratke. Čestitamo Gregecu za rojstvo Naje, Žiga bo vsak čas..in sezona gre naprej. Mi pa, dalje.

Pozdrav,

Battisti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja