Kdor ne da, dobi

9. 2. 2018 ob 19:50

@ŠD Ptujska Gora

Ekipa1234T
ŠD Ptujska Gora108121848
KK Starše Čiro1527132479

Statistika

Poročilo

Sodnika: Germadnik, Marinovič
Gledalcev: 22 +5 mask na kratkem obisku

Če smo bili na prejšnji tekmi proti Sladkemu vrhu precej zdesetkani in izgubili, smo se tokrat proti Staršam zbrali v zglednem številu, vendar spet izgubili. Najbolj se nam je poznala odsotnost trenerja Jazbeca, vendar mislim da tudi z njim in ostalimi manjkajočimi ne bi dobili tekme. Odstotek meta smo imeli nekje med 10 in 15% iz vseh mogočih položajev, gostje precej višjega in rezultat je posledica tega. Do te tekme je naš najvišji poraz znašal 13 točk, tokrat pa sta se številki zamenjali, saj so nas gostje nadigrali v vseh elementih igre in tekmo odločili že do polčasa.

Prvi koš je sicer pripadel nam s trojko Vodušeka, potem pa so gostje  kmalu povedli in razliko le še višali. Po prvi četrtini smo še nekako bili skupaj, v drugi pa so gostje na krilih Dovera (10 točk) in Ploja (15 točk) pobegnili na +24. Domači smo poskušali z različnimi obrambami proti strelsko razpoloženimi gosti, v napadu smo metali iz vseh mogočih položajev, vendar vse zaman. Čeprav smo dobili kar veliko skokov v napadu, je bila realizacija zelo slaba. Gostje iz Starš so dobro zapirali prostor pod obročem, na drugi strani pa smo domači bili preveč medli v obrambi in gostje so imeli ob zadetem košu velikokrat še na voljo dodaten prosti met zaradi prekrška. Drugi polčas smo, kot na začetku tekme, spet bolje odprli domači in za kratek čas pomislili na morebiten preobrat, vendar smo ponovno začeli grešiti zicerje in pozabili igrati obrambo, tako da so tudi to četrtino (kot vse ostale) dobili gostje. Ker je bila tekma odločena, je zadnja četrtina minila precej sproščeno, nekako v stilu NBA, saj so tudi gostje popustili v obrambi in je bilo veliko metov na obeh straneh, za šov pa so poskrbeli člani našega športnega društva namaskirani v košarkaše. Škoda da jih pred tekmo nismo prijavili, ker bi zagotovo dobili priložnost na parketu, slabše od nas je bilo res težko igrat…

Za nami je torej najtežji poraz iz katerega se bo treba kaj naučit, ker pa za nazaj ne moremo spremeniti nič, bomo to tekmo poskušali čimprej pozabiti in že proti Ramsu pokazati drugačen obraz. Zahvala še gre zapisnikarski mizi, ki je nadomestila standardne člane in gledalcem, ki so vztrajali do konca kljub našemu mučenju žoge.

GV

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja