V 7 ne gre rado (zmagat)

3. 2. 2018 ob 21:00

@MB Vikingi

Ekipa1234T
MB Vikingi2017141667
KK Ruše2020132073

Statistika

Poročilo

MB wee Vikingi: Starše Čiro

Lokacija: Dom Vikingov (Asgard)
Št. gledalcev: Mark Ogner, Nataša Klampfer, Merlin Zahaj, Ana Jelen, delegacija Adecca in še nekaj 10 ljudi

Vikingi smo v soboto, 4. Februarja v Asgardu gostili Ruše. Pred tekmo je bilo jasno, da smo močno oslabljeni, zato smo iskali različne opcije kako bi tekmo prestavili, ampak žal ni šlo. Manjkali so Merlin Zahaj, ki si je na prejšnji tekmi nesrečno zlomil mezinec na ‘’šuterski’’ roki (želimo mu hitro vrnitev na parket Asgarda!!!), Martin Kikl, ki uživa na smučanju in bi vsi raje bili na njegovem mestu (še vedno) in Otto Perko, ki ga je mogoče vzel Bangkok.

KK Ruše so nas premagali še kot zadnji pred našimi 6 zaporednimi zmagami in so tako imeli kot edini v tej sezoni priložnost, da nas premagajo na obeh srečanjih v rednem delu sezone.

Kar se tiče nas smo optimistično šli v tekmo, z nami je bil tudi naš statistik in lucky charm aco, torej kaj bi lahko šlo narobe?

V prvi četrtini smo gledali zelo izenačeno srečanje z veliko mero borbenosti na obeh straneh. Pri Vikingih je prednjačil Ritlop, pri Rušah pa je z razdalje rešetal Mašat. V drugi četrtini nič kaj pretresljivega, nobena ekipa si ni preigrala večjega vodstva, Ritlop in Mašat sta pridno polnila statistiko, Brodnjak pa je zaradi neumnih prekrškov presedel dober del četrtine. Polčas se je končal z rezultatom 37: 40 za goste iz Ruš.

Med polčasom je na Vikingški klopi vladala neka melanholija, ki bi jo lahko opisal kot: ok, sicer ne igramo dobro, ok, sicer smo rezultatsko zadaj, ok, sicer nam manjkajo pomembni igralci, samo, ok, mislimo, da ‘’mamo’’ mi to.

V drug polčas smo šli kot bi rekel legendarni trener iz Slovenskih Konjic Benić; preko k****.  Rezultat je sicer ostal na nizkih 2 točkah razlike, ampak s samo igro Vikingi ne moramo biti zadovoljni, zato raje preskočimo čas do zadnjih 3 minut srečanja, kjer se pa je zgodilo marsikaj.

Torej, Ruše vodijo za 2 točki in Vikingi skupaj spravimo 3 zaporedne obrambe in 3 zaporedne zgrešene trojke za vodstvo (Brodnjak, Ritlop in Nič). Med tem obilo skokov in v enem izmed napadalnih skokov Nič-a situacija malo eskalira. Po skoku, ki ga je dobil gostujoči igralec Krebs je prišlo do poskusa izbijanja žoge, ki ga sodnika (v takšni končnici) ostro obsodita z osebno napako v obrambi našega Nule. Visoko sprožen komolec Krebsa in Nula pade. Epilog vsega dogajanja? Močno protestiranje Jana in ostalih Vikingov, da je to tehnična s strain igralca Ruš, se konča s tehnično napako Jana. Potem še nekaj zadnji poskusi za izenačenje, ki pa se niso izšli po naših željah. Končni rezultat 73: 67 za goste iz Ruš.

Ob tem bi čestital igralcem iz Ruš, ki so nam vzeli gostujoč in domač skalp in tako rekoč ‘’sweeped the season series’’!

Ob tem bi bilo potrebno zapisati, da 4 tehnična napaka, ki jo je dobil Nula v tej sezoni pomeni tudi prepoved igranja na 2 tekmah, kar nam ob poškodbah in izostankih predstavlja večje težave. Naše subjektivno mnenje je, da si vseh res ni zaslužil in, da bi sodniki lahko avtoriteto uveljavili drugače kot pa z deljenjem tehničnih napak grešnemu kozlu in blagajniku PARKL-a.

Gledalec Aljaž Uršej je po tekmi na dogajanje dejal, ‘’Nevem kak je blo na parketu, samo glej, s tribune je bla dobra tekma, škoda, da niste zmagali.

Lep pozdrav,

Vaši Vikingi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja