Skalp je naš!!

20. 1. 2018 ob 21:00

@MB Vikingi

Ekipa1234T
MB Vikingi2831172399
Rams3113252185

Statistika

Poročilo

MB wee Vikingi: RAMS
Sodnika: Kereži in Sok
Lokacija: Dom Vikingov (Asgard)

Št. gledalcev: redni obiskovalec naših tekem komisar lige Stanislav, Mark Ogner, Nataša Klampfer, Ana Jelen in še nekaj 10 ljudi

Skalp je naš!

Preteklo soboto smo stopili v drug del tekmovanja v PARKL ligi. Za nas, Vikinge, je to pomenilo, da nam nasproti stoji ekipa RAMS-a, ki nam je prizadejala hud uvodni poraz od katerega se očitno nismo pobrali še naslednji dve tekmi. No, tokrat je bilo malo drugače.

Na krilih 4 zaporednih zmag smo Vikingi v tekmo stopili samozavestno in optimistično. Na ogrevanju gostujoče ekipe je bilo videti, da jim par (pomembnih) igralcev manjka. Torej na zmago in za Asgard!

V prvi četrtini smo bili na obeh straneh zelo razpoloženi v napadu in malo manj zainteresirani v obrambi, kar je privedlo do po točkah NBA četrtine in sicer 28:31 za goste. Ob tem je treba priznati, da so nas gostje kljub naši spodobni obrambi nekajkrat res lepo izigrali in navdušili svojo klop in navijače. Še posebej nam je preglavice povzročal organizator igre Šalamun, ki je v kontra- in polkontra- napadih učinkovito zaključeval.

V drugi četrtini se je do 5 minute nadaljeval visok tempo na obeh straneh in to je pomenilo izenačen rezultat. V zadnjih 5 minutah pa smo Vikingi začeli z našo značilno hitro igro in si s tem priigrali kar lepo prednost pred drugim polčasem, 59: 44 .

V drugem polčasu so gostje sicer nekajkrat zapretili z zmanjšanjem razlike, 2 minuti pred koncem je bilo tudi že samo +8 za Vikinge, vendar pa se je poznala odsotnost nekaterih igralcev tako, da jim je zmanjkalo energije in rotacije za preobrat. Vikingi smo torej tekmo, ki se je končala z rezultatom 99: 85 pripeljali do konca dokaj mirno. Ob tem je potrebno poudariti, da je dvomestno število točk v domači ekipi doseglo kar 6 izmed 8 igralcev (več v statistiki), kar se dogaja res redko.

Poročilo zaključujemo s pozdravom našemu novemu (staremu) Vikingu Sebastjanu Repini in pozivu našemu statistiku in ”lucky charm-u” Acotu, da se udeleži vsake naše tekme do konca sezone. V soboto v Domu Vikingov naskakujemo 6. zaporedno zmago proti Ćirotovim, da se jim oddolžimo za poraz na prvi tekmi. Vljudno vabljeni!

Lep pozdrav,

vaši Vikingi.

2 odzivov

  1. Aco pravi:

    Z veseljem :)

  2. Filip, Cirkovce #13 pravi:

    Aha, pri njih “lucky-charm”, pri nas pa “cost-maker” :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja