Prvi domači poraz Gore

19. 1. 2018 ob 19:50

@ŠD Ptujska Gora

Ekipa1234T
ŠD Ptujska Gora1516221467
KK Adecco1621152880

Statistika

Poročilo

Sodnika: Kereži, Fajt
Gledalcev: 27

Po težki in izenačeni tekmi prejšnji teden proti Kidričevem, smo Gorčani odigrali še eno podobno zahtevno tekmo, le da tokrat nismo bili zmagovalci mi. Adecco je bil tudi na povratni tekmi boljši za 13 točk, potek tekme pa je bil podoben kot na prvi le do polčasa. Srečanje proti favoriziranim gostom se je začelo pred lepim številom gledalcev, tako da smo bili domači polni motivacije za prvo zmago proti Adeccu.

Tekma se je začela izenačeno in z izmenjavanjem v vodstvu, nobena ekipa pa se ni občutno odlepila od druge. Pri domačih smo se v prvi četrtini skoraj vsi vpisali med strelce z enim košem, pri gostih pa je bil nezgrešljiv Horvat s tremi zadetimi trojkami. V drugi četrtini so se mu pridružili še ostali soigralci in razlika je vmes narasla na +9 za goste. Sicer je bil pri domačih pod košem neustavljiv Kamenšek (8 točk), vendar je imel premalo pomoči ostalih, tako da je bila razlika ob polčasu + 6 za Adecco.

Za razliko od prve tekme, tokrat v tretji četrtini nismo popustili, saj smo goste ujeli in tudi prehiteli. Z našo, zdaj že prepoznavno, obrambo smo gostom onemogočali lahke mete, v napadu pa se je razigral naš organizator Avguštin P. Po vodstvu domačih za 5, so tudi gostje zaigrali bolje in stopili našo prednost na +1 pred vstopom v zadnjo četrtino. Začetek je bil podoben kot celotno tekmo, saj smo bili še 5 minut pred koncem tekme izenačeni, pri domačih predvsem zaradi Pogladiča, nato pa so izkušeni gostje strnili obrambne vrste, Horvat je spet zadel 3 trojke in kar naenkrat so nam ušli za par pik, ki jih do konca nismo več uspeli nadoknaditi. Sicer smo poskušali s hitrimi prekrški priti do žoge in uloviti goste, smo pa ravno obratno poslabšali koš razliko, ki pa ni realen odraz moči na igrišču.

Za konec bi se zahvalil zapisnikarski mizi in gledalcem, pohvalil oba sodnika za dobro sojenje in čestital gostom za zasluženo zmago. Gorčani pa bomo že prihodnji petek lovili novo zmago proti Rušam, s katerimi še imamo neporavnane račune.

GV

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja