Rezultat, ki ne razkrije vsega

12. 1. 2018 ob 20:20

@KK Starše Čiro

Ekipa1234T
KK Starše Čiro1612242880
KK Sladki Vrh101971450

Statistika

Poročilo

Petek. Sedmi krog prvega dela tekmovanja. Ob 19:44 smo se “posvojeni Staršani“ zbrali v vedno topli dvorani OŠ Starše. Tokrat brez “najtežjekategornika“ Tineta. Zakaj? Ma nič, šel je on malo. Na pir, dva ali deset. Ampak pustimo to na strani in se posvetimo tistemu, zakaj je to poročilo nastalo, govorim o tekmi proti Sladkemu vrhu. Zbralo se nas je 11, eden manj kot prej na dveh tekmah skupaj. V tem segmentu je opažen zavidljiv napredek. Po “PARKL“-ovsko smo se segreli (to pomeni, da moraš v cca. 5 minutah biti segret kot, da si se segreval vsaj 20 minut) in signal prvega piska na sredini igrišča. Dover redko dobiva te uvodne skoke, tokrat pa mislim, da mu je celo uspelo.

Uvodna čertina ni bila ofenzivno naravnana ne z ene in ne z druge strani. Mladi Staršani smo na neki točki povedli za 8 ali 9, Cukršpičani so rezultat znižali na 16:10 po prvi četrtini. Pri domačih je za vse točke poskrbel dolgoletni trio, ki sodeluje še iz časov mlajših kategorij – Dover, Pjević in Manjević-Kopčič. Na nasprotni strani nekaj podobnega, samo trije strelci; pričakovano so do bili Stampfer, Vidovič in Cehnar L.

Nadaljevanje je sledilo nekako v tempu, ki nam ga je Sladki vrh nekako vsilil – počasna, uspavajoča igra. Posledica takšnega načina? Naših 12 točk v drugi četrtini. Gostje so nam jih dali 19 in šli na odmor s točko prednosti, 28:29. Duo Stampfer-Vidovič je deloval kot so si želeli. Mladinec Nežmah je s 5-imi točkami dosegel skoraj polovico naših. Ja, žal je tako slabo to izgledalo.

Po končanih gracioznih 5-ih minutah premora, je na parket stopil naš “starting 5“. Pričeli smo z intenzivnejšim pokrivanjem po celem igrišču, kar je obrodilo sadove – končno, bi se lahko reklo. Ponovno je na sceno stopila naša “velika trojka“, ki je dala 22 od 24-ih skupnih točk. Za dobro delo v obrambi (blokade, zapiranje in skoke) ter podaje na kontro velja pohvaliti Ploja, ki je pridno sekal podaje gostov. Za ljubitelje NFL-a, novi Darrelle Revis. Gostje so začeli izgubljati žoge, voljo, dobili tudi tehnično napako (L. Cehnar), polno mero košev… skratka ni da ni. Kot češnja na vrh smetane je bilo to, da so dali samo 7 točk.

In sedaj še zadnje dejanje te tekme, četrta četrtina. In ne, tokrat naveza D-P-MK ni bila glavna, saj je videla večino igralnega časa na klopci. Rotman je eksplodiral kot Marcel Hirscher iz startne hišice v Wengnu. Dosegel je vseh svojih 12 točk. Pridružila sta se mu Senekovič (gledala ga je punca) in Zelenko (tudi njega je nekdo gledal). Slednji je skoraj eskaliral do te meje, da bi dosegel svoj career-high samo v tej četrtini. Še dobro za Cukršpičane, da je bilo tekme prej konec. Omenjeni pubeci so skupaj dali 26 točk. Končni rezultat? Zmaga za 30 točk.

Za konec bi dejal, da smo videli dva povsem različna polčasa z naše strani: prvega, ki je bil v stilu nekega jogginga in drugega, v katerem smo dali dve prestavi višje, a še to ni bila tista igra, ki bi si jo želeli. Rezulat je varljiv, saj je razlika 20+ nastala predvsem v zadnjih 5-ih minutah, ko so nasprotniki bili že povsem brez sape. Tekom tekme je bilo preveč zgrešenih odprtih metov, nekaj nepotrebnih (zgrešenih) podaj in suverenosti za dosego koša… Kaj dodati… ko si sam, ga moreš dati.

To je to,

TMK#22

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja