Asgard ostaja neosvoljiva trdnjava

16. 12. 2017 ob 21:00

@MB Vikingi

Ekipa1234T
MB Vikingi261417865
ŠD Ptujska Gora1111171756

Statistika

Poročilo

MB wee Vikingi: ŠD Ptujska Gora
Sodnika: Germadnik in Šket
Lokacija: Dom Vikingov (Asgard)
Št. gledalcev: suspendirani Nič, statistik Aco Pantelić in par deset ostalih navdušencev nad Vikingško košarko

Asgard ostaja neosvoljiva trdnjava

Vikingi

V soboto 16. decembra smo Vikingi gostili ŠD Ptujska Gora v naši zadnji tekmi v letošnjem koledarskem letu. Po koncu tekme smo imeli organiziran tudi zaključek, zato smo si želeli tekmo odpreti na vso moč, priigrati spodobno razliko, da lahko potem v miru priplujemo do zmage in se kot pravi vikingi vržemo na meso in pivo v Jailhouse BBQ-ju.

Prvo četrtino smo odprli tako kot smo si zamislili. Par hitrih konter s strani Zahaja (8 točk) in Brodnjaka (9 točk) in razlika je že po par minutah znašala 10+ točk. Pri tem moramo poudariti, da je kontra napade omogočala res dobra obramba vseh 5 vikingov na parketu, ki jih je coach Šulek dobro rotiral za vzdrževanje visokega nivoja. V prvi četrtini sta se še dodatno razigrala Fingušt in Kikl in rezultat je na koncu znašal 26:11 za domače.

V drugi četrtini so svoj šov nadaljevala 3 leteča krila (Kikl 8 točk, Zahaj in Brodnjak), ki so poskrbeli za vse točke v četrtini in prednost je dodatno narasla za 3 točke. Potrebno je omeniti, da so gostje, ki so znani po igri cone 1-3-1 v drugi četrtini bili primorani spremeniti obrambo v mož na moža, kar jim je sicer bolje uspevalo vendar smo bili vikingi že preveč razigrani za večji uspeh le-te. Na polčas smo torej odšli ob rezultatu 40: 22 za domače.

V drugi polčas so odločneje stopili gostje iz Ptujske Gore in stopili razliko za par točk za kar sta bila zaslužna (čez vso tekmo) predvsem Sledič (18 točk) in Pogladič (12 točk). Vikingi se nismo zmedli, poravnali razliko nazaj na 18+ in ob takšni prednosti se je končala tudi 3 četrtina ob rezultatu 57: 39.

V zadnjo četrtino smo torej domači stopili dokaj sproščeno kar se je pokazalo tudi na naši koncentraciji in igri, ki je občutno padla. Prejeli smo 17 točk, podelili pa le 8, zato je končen rezultat znašal 65: 56 za MB wee Vikinge. Ampak bodimo prizanesljivi in pripišimo ta padec v igri temu, da smo z mislimi bili že na pulled porku, steakih, omakicah, pivu (6,9 promila) in neosvojenih (ženskih) trofejah.

Koledarsko leto torej zaključujemo s tretjo zaporedno zmago in to nameravamo nadaljevati tudi v novem letu, ko gostujemo pri ekipi s katero imamo največji love/hate relationship/odnos in sicer KK Adecco. No, če nas izpustijo iz zapora v katerega so nas vrgli v Jailhousu zaradi atomskih predstav na parketu in pred fotografskim objektivom.

Lep pozdrav,

vaši Vikingi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja