Ostali brez prazničnega narezka

14. 12. 2017 ob 20:15

@KK Ruše

Ekipa1234T
KK Ruše1518211973
KK Adecco1821252084

Statistika

Poročilo

Športna dvorana Ruše
Gledalcev 40
Sodnika: Kereži, Marinovič

Glede na lestvico smo v Rušah spremljali derbi  6.kroga lige PARKL-VZAJEMNA.

Gostje so pričeli veliko bolj podjetno. Bili so raznovrstni v napadu in preko Horvata zaključevali iz razdalije ali pa iz hitrih protinapadov. Po minuti odmora smo domači strnili vrste v obrambi ter po prvem delu zaostajali 15:18.

V drugem delu smo domači zaigrali še bolj zavzeto in zbrano ter izenačili na 22. A smo nato imeli nekaj slabih rešitev v napadu. Sledili so (pre)lahki koši in ponovno vodstvo gostov, ki so na odmor odšli s prednostjo 31:37. Pri domačih je bil razpoloženi Škurnik premalo. Met iz razdalje ni stekel, medtem ko so bili gostje bolj nevarni iz vseh položajev.

V domači garderobi smo se dogovorili, da v nadaljevanju poizkušamo zaigrati bolj angažirano v obrambi ter sproščeno v napadu. Temu ni bilo tako. V napadu smo preveč poizkušali s posamičnimi akcijami. Razlika je do sredine tretjega dela narasla na -15. Pri gostih sta se v drugem delu razigrala še Stojkovič in Ferme. Vse je kazalo na, da je tekma odločena. Toda po minuti odmora nam je uspelo najti petorko, ki je dobro branila in bila bolj preudarna a učinkovita v napadu. Škurniku sta se pridružila še Krebs in Hartman. 6 minut do konca je bilo na semaforju 62:64. Malo kasneje pa 64:67. Ob izteku napada gostov je naš igralec na klopi zaupil »sekunde«. Glede na to, da je kompletna klop sedela in predhodnega opozorila trenerju za komentiranje sojenja ni bilo, smo v Rušah mnenja, da je bila odločitev sodnika Marinoviča, da dodeli T.N. klopi prestroga. Gostje so se odlepili mi pa nismo imeli več energije in koncentracije, da bi obrnili potek srečanja.

Do konca je igralec Mašat izgubil živce in dobil T.N., kakor tudi naša klop zaradi zapleta pri najavljeni menjavi 27 sekund pred koncem. Igralec Mašat in časomerilec  Plohl pa še prijavo. Tako je sicer borbena, a fer tekma povsem po nepotrebnem dobila epilog kot, da je vsesplošni pretep ali vojno stanje v Rušah. Jasno je , da glede na sankcije (3 T.N., 2 prijavi, izključitev Petka zaradi druge nešportne napake že na začetku 3. četrtine) ne žarimo od zadovoljstva. Ob že omenjeni situaciji smo imeli pripombe predvsem na neenoten kriterij pri dosojanju nešportnih napak in korakov.

Jasno je, da letos prazničnega narezka ne bo in bomo raje napolnili blagajno lige.

Kljub temu se oziramo nase in vemo, da nismo odigrali dobro predvsem na zunanjih položajih, da nismo bili zbrani v pomembnih trenutkih ter najpomembneje, da smo podlegli situaciji ter izgubili živce. Ekipi Adecca priznavamo, da so bili boljši. Zahvaljujemo se jim, da so pristali na spremembo domačinstva in jim iskreno čestitamo za zmago ter želimo dobre igre tudi v prihodnje. Vsem aktivnim udeležencem, privržencem ter organizatorjem lige PARKL VZAJEMNA pa lepe praznike.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja