10 x 3 + 4 (: 10) = 12

9. 12. 2017 ob 18:00

@KK Adecco

Ekipa1234T
KK Adecco3822132497
KK Sladki Vrh1914131157

Statistika

Poročilo

Pozdrav iz Druge!

Pač formula, ki je na razume nihče, razen prisotnih na tekmi plus 5 ih gledalcev. Pa še to ne vsi.

Adeccovci smo na snežno soboto gostili ekipo Sladkega Vrha. V glavah smo dali stran poraz proti Ramsu in se odločili, da ponovno zaigramo basket. Nasprotnika smo poznali iz lanske sezone druge lige in vedeli, od kod preti nevarnost. Drugače pa je dvanajst domačih želelo predvsem malce “nazaj” v igro in zvišat stopnjo kakovosti same igre. Pristop je bil pravi in tudi vodstvo ekipe je bilo na tekmi, za razliko od katerih drugih trenutkov te sezone. Štart v tekmo je bil motiviran in “pravi” in posledično je bil dosežen rekord po številu zadetih metov za tri  v eni sami četrtini. Govorim za domačo ekipo Adecca, ki je dosegla 10 trojk v prvi četrtini. Ko si z glavo v tekmi, je takšen tudi potek. Seveda je k temu pripomogla tudi obramba gostov, ki so se trudili, a bili večkrat izigrani za odprt met domačih. Nikola Š. se je pri gostih več ali manj individualno trudil, a v soigralcih ni bilo žal dovolj pomoči. Že v prvem polčasu žal tudi poškodba Nikole, ki je v prodoru proti košu začutil bolečino v kolenu in moral predčasno zapustiti srečanje. Bil je pri 20 točkah in s tem daleč najboljši strelec gostujoče ekipe. Tako je ostalo tudi do konca tekme. Čimprejšnji povratek na igrišče Nikola.

Nadaljevanje tekme ni postreglo z nikakršnim presenečenjem. Domači so dajali občutek, da kadar želijo, izigrajo nasprotnika in zadanejo.  Verjetno je bil pri konstantni prednosti higlight prvega polčasa nekaj moškega petelinjenja po prekršku nad Mirtom. Rezultat tehnična na vsaki strani in nešportna osebna napaka. In šli smo dalje. Trener domačih je iz rotacije potegnil kar 4 ali 5  igralcev in Adeccovci so nadaljevali z ostalo ekipo. Kljub temu je prednost rastla in težko karkoli o tekmi drugega napišemo. Na koncu 2:30 pred koncem še 3 jič (kar je tudi redko) v igro pri domačih stopi Vedlin z namenom, da doseže 100ico. Mnenje na klopi je naslednje. Soigralci niso želeli podati Vedlinu za met za 100 in zato skupaj kljub vsemu častijo gajbo. se pravi peterka, ki je končala tekmo. Prav tako je zadnja “benč” peterka kriva, da je Vedlin edini ostal brez pike. In verjetno bo res še redka priložnost, da ta peterka še kadarkoli zaigra skupaj. zato kazen vsem zadnjim petim. Torej, naj tako bo. “Sladkim” želimo še veliko sreče naprej v sezoni. Adeccovci gremo dalje. Imamo še par stvari za uredit. Novoletno druženje, disciplinske gajbe, pijače, stave 1 na 1 itd. Treba je vse rešit. logistika pa to. Drugače pa, smo še vedno tu, nismo razpadli :) :) :)

Iz druge na short, “ker Stan nima potrpljenja”

Battisti

P.S. Slik pa ni, ker je Oli na dopustu, njegov sin pa je presedens za deljenje tehnične napake. Šel je “po vodo” in dobil tehnično. Tako on pravi. On tehnično, mi pa gajbo. Se vidimo!

1 odziv

  1. Stanislav pravi:

    Zdaj sem pa spet jaz vsega kriv 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja