Medvedi še naprej lomastijo po pohorskih šumah

7. 12. 2017 ob 20:15

@KK Ruše

Ekipa1234T
KK Ruše1824192485
KK Starše Čiro1727161979

Statistika

Poročilo

Športna dvorana Ruše
Gledalcev 35
Sodnika: Kereži, Lajnšček

V Rušah smo bili priča lepi košarkarski igri dveh ekip, katerih igralci se po večini poznajo že iz pionirskih dni. Gostje so prišli v Ruše s samo šestimi igralci. Naši prijatelji iz juga bi rekli »Četa mala ali odabrana«, saj so bili Čirotovi izbranci enakovreden tekmec.

Ves 1. polčas je minil v zelo enakovredni igri. Nobena izmed ekip si ni priigrala prednosti večje od 5 točk. Dover je za »Čira« v prvi četrtini dosegel 6 točk. Nato smo ga pričeli dvojiti, a nas je zelo presenetil Lah in dosegel 3 trojke. Za Ruše sta v napadu dominirala Škurnik in Mašat. Košev ni manjkalo, gledalci so bili zadovoljni, manj pa trenerji, ki smo imeli pripombe na osredotočenost v obrambi. Polčas 42 : 44.

V nadaljevanju ista slika. Moštvi sta se menjavali v vodstvu. V Rušah smo igrali v rotaciji z 10 igralci, Čirotovih je bilo le 6. Kljub temu, to na parketu še ni bilo opazno. Manjevič Kopčič je samo v drugem polčasu dosegel 4 trojke in to ne lahke. Po tretjem delu še vse izenačeno; le +1 za Ruše.

V zadnjem delu je bil začetek še naprej izenačen, nato pa je igralce iz ekipe Starše Čiro le začela najedati utrujenost, kar se je videlo po zgrešenih nekaterih čistih situacijah in prostih metih. Škurnik je še naprej odlično skakal v napadu ter zadeval tudi iz drugih napadov. Mašat mu je odlično sledil. Pri Čirotu sta strelsko izstopala Manjevič Kopčič in Dover. Ostali igralci Ruš so bili nekoliko boljši; odločila je daljša Ruška klop.

Na začetku zadnje  minute sta pri izidu 80:72 sodnika prisodila 5. osebno napako igralcu Zelenko. To povzročilo obilo razburjenja pri gostih in po nepotrebnem si T.N. prislužil še Lah, ki mu je bila prav tako 5.osebna napaka. Po prostih metih je bil izid 84:72. V igro smo poslali še preostala dva mlada igralca. Samo 4 izbranci ekipe Starše Čiro so odlično zaključili tekmo s izidom 7:1, zakaj več pa je zmanjkalo časa.

Škoda za nepotrebno T.N. v zadnji minuti. Sicer je bila to lepa, izenačena in športna prireditev.

V Rušah smo zelo zadovoljni z uvodom v novo sezono. Hkrati pa se zavedamo, da nimamo velikih »zvezd« ter smo lahko uspešni le kot kolektiv.

2 odzivov

  1. Igor pravi:

    Zdravo! Potreben popravek v statistiki igralec Dover je naredil 3 os. napake ne 7, ekipa pa 21

  2. Zigs pravi:

    opala, bravo “medvedi”!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja