Domača SVEŽINA!

4. 12. 2017 ob 20:00

@MB Vikingi

Ekipa1234T
MB Vikingi1828201884
KK Sladki Vrh1414152568

Statistika

Poročilo

Lokacija: Dom Vikingov

Število gledalcev: komisar lige Stanislav Ciglar in truma punc, ki so opustile fitnes v dvorani in raje gledale obračun med (predvsem) Vikingi in Sladkim Vrhom.

Sodnika: Lajnšček in Marinovič

Ker smo Vikingi sezono odprli s tremi zaporednimi gostovanji in tremi bolečimi porazi, ki so nam dali misliti, smo komaj čakali, da se pokažemo tudi na domačem parketu in sicer v Domu športa oz Domu Vikingov.

Na plečih smo imeli torej 3 poraze, ampak tudi nove drese, ki so nam jih zagotovili pri našem generalnem sponzorju wee-ju. Res so lepi!

Prva četrtina je potekala dokaj izenačeno kar je pokazal tudi rezultat na koncu in sicer 18: 14 za domače. V drugi četrtini smo se Vikingi zbrali, igrali trdo obrambo, centerska linija je dobro onemogočala Nikolo Štampferja, naša krila pa so poletela in na polčas smo odšli z lepo zalogo prednosti 18ih točk ob rezultatu 46: 28.

Tako kot lani smo tudi letos na preteklih tekmah imeli v 3. četrtini težave s padcem koncentracije in posledično slabšo igro, ki nam je močno poslabšala izhodišče za zmago pred zadnjo četrtino.

V Domu Vikingov očitno temu ni tako, saj smo tudi 3. četrtino dobili z rezultatom 20: 15, za kar je pretežno zaslužen Zahaj (13 točk v tem delu), ki prej ni dobil prave priložnosti oz kakor sam pove: »jaz sploh nisem žoge dobil« 😀 . V zadnjo četrtino smo stopili z varno razliko 23 točk in smo tekmo sproščeno pripeljali do konca, ko je semafor pokazal končni rezultat 84: 68.

Pohvalili bi tudi oba sodnika (Lajnšček in Marinovič), ki sta odlično opravila svoje delo.

Ker je to naše prvo poročilo letos in tudi naša prva domača tekma in zmaga je primerno, da izpostavimo par pozitivnih stvari na katerih je vredno graditi v prihajajočih tekmah.

Če gremo kar po številkah, ki jih ponosno nosimo na hrbtu: #0 Jan Nič (beri: Nič, Jan Nič), je odlično ustavljal Štampferja in na splošno sprostil Draymond Green-a v sebi. #3 Rok Smaka je pokazal kaj pomeni biti pravi vodja in veteran v ekipi, kjer ga uporabljamo praktično za vse pozicije in vloge, zato je proti Sladkemu Vrhu popolnil statistiko s skoki in asistencami ter organiziranjem napadov. #4 Martin Kikl je kot običajno juril gor in dol po igrišču, vnašal prepotrebno energijo in zadeval iz vseh ”njegovih” (to so skoraj vsi) položajev. #7 Aljaž Brodnjak, novopečeni GM, ki je kot ponavadi narekoval tempo v obrambi k temu pa dodal tudi 3 trojke na začudenje Nič-a, ki mu je prispeval vse 3 asistence za le-te. Smaka je dodal nekaj o trganju mrežice… #11 Matjaž Fingušt še en veteran, ki izjemno opravlja svojo vlogo in je s svojo čvrstostjo v napadu in obrambi pokazal to kar je od njega pričakovano in česar si želimo na vsaki tekmi. #12 Suad Šabotič tako zvani Suki je odlično organiziral naš napad, poskrbel za kar nekaj skokov v obrambi in napadu ter DVAKRAT nasprotnikom vrnil žogo po napačni sodniški odločitvi (za nameren Airball pri prostih metih si je prislužil gajbo našega Puntigamerja, da jo prinese seveda). #28 Merlin Zahaj ali prvi strelec PARKL lige je pokazal to kar najboljše zna, dal je 31 točk se zahvalil soigralcem za par lepih asistenc in imel na sebi tisti nasmešek, ko veš, da te obramba pač ne more ustavit. #31 Otto Luciano Perko naš rookie, ki je s svojimi 213cm v 10 minutah zbral skoraj toliko skokov, v borbi za enega izmed njih pa si je prislužil tudi tehnično (gajba Puntigamerja, spet), ker je nasprotnik padel po tleh, ko je Otto na vso silo iztrgal žogo iz njegovih rok.

Vikingi_wee
Lep pozdrav,

vaši wee Vikingi!

5 odzivov

 1. Stanislav pravi:

  Prvo moram pohvaliti sodnika, g.Marinoviča, ki je komisarja počastil s špricarjem (da bi bili vsi sodniki tak 😀 😀 ).
  Nadalje se moram zahvaliti Vikingom za njihov “Vikingški napitek”. Jasno bilo povedano, da to ni podkupovanje 😀 Me veseli! Da bi le vsi bili tako nepodkupljivi do komisarja haha. Bi pa samo prosil Vikinge, da drugič povedo, da se ta pijača ne pije iz flaše in na eks. Ker sem si doma lepo nalil dva deci čistega… Si mislite, kako je bilo, mar ne? 😀

 2. Aljaž Brodnjak pravi:

  Mislim, da je Finga lepo razložil, da je to sok za mešanje, če pa je špricer po svoje povedal pa ne krivit Vikingov 😛

 3. Stanislav pravi:

  Verjamem, da je povedal AMPAK kdo bi Vikingom verjel? Kaj jaz vem, kaj vi kujete v Asgardu? Kaj je za nekoga sok, je lahko za drugega šnops 😀
  Raje naj pove katere sestavine so v tem napitku? 😛

 4. Aljaž Brodnjak pravi:

  Haha, to dejansko je sok, popolnoma bre OH skupin 😀
  Mislim, da si dobil okus ledenega čaja, kar pomeni 12 naravnih skrivnih zelišč z dodatkom magnezijevega karbonata in kolagena. V glavnem dobro za tebe in tvoje telo 😉

 5. Stanislav pravi:

  Bi moral pred tekmo to včeraj rukniti kaki deci čistega… 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja