Tesno, vendar zasluženo

2. 12. 2017 ob 19:45

@KK Starše Čiro

Ekipa1234T
KK Starše Čiro2013151866
ŠD Ptujska Gora2016111764

Statistika

Poročilo

Bom začel kr v Frasovem stilu. Druga domača tekma v novi sezoni, zatorej tudi drugo poročilo. En za drugim počasi pricapljamo v garderobo, z mislimi smo že pri tekmi. Coach tokrat ni potreboval nekih velikih in drastičnih besed, saj smo vsi vedeli,da te tekme preprosto ne moremo izgubiti.

del ekipe Starše Čiro

Žvižg, skok za žogo in….domači dobimo prvi napad. Žoga gre na našega Tineta, ki se v 3 sekundi napada hladnokrvno ustavi na trojki in jo ”spusti”. Nekam krivo jo nese, si mislim…a jo zadene-od table! Dobro, recimo da je ciljal =)) . Tekma se začne z našim vodstvom, a gostje hitro vrnejo udarec in tako se začne bitka  za koše, pri kateri si nobena ekipa ni priigrala večje prednosti.

Čirotovi se mučimo in dajemo koše s težavo, saj nam met proti coni ki jo je gostujoče ekipa postavila, nikakor in nikakor ni želel steči, medtem ko so gosti pridno izkoriščali igro na ”postu” in druge priložnosti, ki so si jih nabrali s skokom. Prvi polčas se tako konča s tesnim vodstvom gostov za tri točke.

V drugem polčasu domači začnemo z dobro obrambo in poboljšanim skokom a še vedno z zelo slabim metom z razdalje, zato se od gostov ki so nam vztrajno dihali za vratom, nikakor ne odlepimo.  Tekma, ki nikakor ni bila všečna za gledalce, saj je bil končni rezultat nizek, se nadaljuje v enakem tempu. Bolj, ko se je tekma bližala koncu, bolj smo obojni lahko okušali zmago, saj smo si bili rezultatsko zelo blizu.

Nekaj točk Manjevića in dobra obramba celotne ekipe nas pripelje do vodstva 2 točk le nekaj sekund pred koncem tekme. Gosti napadajo in…………………mimo! Zmaga je ostala v Staršah, domači se je še posebej veselimo,a smo zmago hitro pozabili ter z glavami bili že pri naslednji tekmi.

Tekma je minila brez kakšnih preostalih posebnosti, razen zvina gležnja dotičnega igralca (mene). Čestitam gostom za dobro in napeto tekmo, sodnikom pa za sojenje.  Pohvaliti je še treba zap. Mizo za dobro opravljeno delo.

Do naslednjič!

GP

Naj še jaz dodam kako vrstico, ker sem bil prejšnjič izzvan s strani komisarja.

Nekako je ratala praksa, da pri nas pišejo poročila kar igralci, ki so si kakorkoli že prislužili to nagrado z igranjem 😊. Tokrat je bil »prostovoljec« Goran P.

To ni slaba odločitev, saj igralci sami najbolj čutijo, kako so  doživeli igro na terenu in klopi. Čeprav iz sproščenega poročila igralcev, se da marsikaj prebrati, kaj spremeniti v igri in kako razmišljajo akterji na igrišču.

V glavnem »zadenejo« bistvo v igri in seveda vedo za kaj gre. Včasih celo bolj trofijo na papirju kot na igrišču.

Tokrat je bila naša zmaga res zaslužena. Verjel sem v fante in že pred tekmo, tudi doma tako razmišljal. Spet pa se je pokazalo, da tako razmišljanje, je račun brez krčmarja. Gostje so se pokazali kot zelo dobra in še kako konkurenčna ekipa v ligi, čeprav novinci. So visoki , čvrsti in »trmasti« igralci. V sami igri smo imeli velike težave s skokom v obrambi in napadu, tudi z njihovo taktiko, ki pa je ne bom razkrival. Ekipe, ki bodo igrale proti njim, bodo videle, ene so že. Kot je napisal že Goran, nam šut ni in ni šel. Tokrat smo se rešili izključno s čvrsto obrambo. Seveda bi lahko zmagali tudi gosti, vendar je bila sreča na naši strani. Čestitam Ptujski gori za dobro tekmo. Užitek je bilo igrati z njimi. Moram pa samo demantirati Gorana, ker je rekel, da tekma ni bila všečna za gledalce. S prve roke imam informacije, da je bila tekma dosti bolj zanimiva, napeta, polna energije in žara kot marsikatera tekma naše prve lige NKM.

Zahvala vsem, ki so pripomogli k nemoteni tekmi: zapisnikarski mizi, sodnikoma, ki sta dobro opravila svoje delo in seveda našem gospodarju, ki pripravi dvorano brezhibno. O našem vodji ekipe pa ne bi izgubljal besed, če ne, nas bo spet počastil s kakšnim pujcekom.

Imamo še nekaj slik in dokazilo na resno pripravo skritega igralca na tekmo 😊

LP Čiro

1 odziv

  1. Stanislav pravi:

    Spet bom okrcal selektorja…da bi kdaj zunanji vedeli za pujčeka…bi tudi trening skrajšali in šli na pot proti Staršam 😀 😀

    Drugače sem pa videl posnetke zadnjih minut tekme, ki ga je dal Simon Frangež na Snap. Verjamem, da je bila tekma napeta in to imajo gledalci radi. Tudi, če je 3/4 slaba tekma, jo napeta končnica povozi in pustil boljši vtis. Čestitke in še enkrat…

    Veš tisto? Če bi znal za pujčeka… 😀 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja