Medvedi brez zimskega spanja

30. 11. 2017 ob 20:15

@KK Ruše

Ekipa1234T
KK Ruše1520131058
ŠD Kidričevo159101145

Statistika

Poročilo

Športna dvorana Ruše
Gledalcev 35
Sodnika: Fajt, Germadnik

Ruški medvedi smo zmagali še četrtič zapored in ostajamo pri vrhu lestvice. ŠD Kidričevo je bilo vedno dober in neugoden nasprotnik kar se je še posebej na začetku tekme tudi potrdilo.

Kot rečeno je prvi del minil v izenačeni igri. Nekoliko bolje smo sicer odprli domači ter povedli celo za 8 točk. Gostje iz Kidričevega so odgovorili s zelo dobro igro po globini in prvi del se končal 15:15.

V nadaljevanju smo se dogovorili, da bolj kolektivno branimo globino kar se nam je hitro obrestovalo saj smo dosegli nekaj košev iz protinapadov. Bili smo tudi bolj prodorni ter s trojko Petka v zadnji sekundi zaključili polčas s lepih 35:24.

Nadaljevanje je obetalo napet boj saj so gostje menjali obrambo in se približali na le -4 točke. Še ta pravi čas smo 2x zadeli za 3 točke ter popravili napadalno igro. Gostom iz Kidričevega met iz razdalje nikakor ni stekel. Venomer so iskali prednost v višini, kar smo razmeroma dobro branili ter prednost še povišali na +14.

V prvi polovici zadnjega dela smo prednost še povišali na +20. Igra Kidričevega je v napadu počasi izgubljala ritem. Kljub temu, da v napadu nismo blesteli smo ob varnem vodstvu v zaključku lahko odpočili nosilce. Gostom več od častnega poraza ni uspelo doseči.

Kljub borbeni, moški igri je bilo srečanje zelo športno za kar gre zasluga vsem akterjem.

V Rušah smo zadovoljni s štartom v novo sezono. V odnosu na lansko smo ekipo dopolnili le s Hartmanom in Prednikom, ki pa nam ogromno pomenita v rotaciji. Glede na videno z zmernim optimizmom zremo v nadaljevanje sezone, kjer nas čakajo še vodilne ekipe.

3 odzivov

 1. Igor pravi:

  Igralec Ruš št. 15 je pravilen priimek Berglez ne Brglez

 2. Stanislav pravi:

  Zdravo,
  Sem še gledat v Prijavo ekipe. Piše:
  BRGLEZ BLAŽ KK RUŠE 15 KRILNI CENTER

  Bom popravil zdaj.

 3. Igor pravi:

  Hvala!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja