Zmaga za zgodovino, tekma za pozabo

24. 11. 2017 ob 19:50

@ŠD Ptujska Gora

Ekipa1234T
ŠD Ptujska Gora201041852
KK Sladki Vrh811101948

Statistika

Poročilo

Zmaga za zgodovino, tekma za pozabo

Ptujska Gora - Sladki Vrh

Sodnika: Marinovič, Šket
Gledalcev: 22

Po dveh gostovanjih (in dveh porazih) smo Gorčani le dočakali uvodno domačo tekmo prve lige PARKL. V zadnjih dveh letih smo se nekajkrat pomerili s prvokategorniki v pokalu in na prijateljskih tekmah, letos pa smo postali tudi sami del tega.

Kljub zmagi nad Sladkim Vrhom, je bila to naša najslabša tekma v tem obdobju. Zelo se nam je poznala odsotnost treh igralcev udarne peterke, saj smo imeli težave pri organizaciji napada in skokih. Gostje so verjetno dobili toliko skokov v napadu kot mi v obrambi, na našo srečo pa tega večinoma niso znali kaznovati. To še najbolj nazorno potrjuje končni rezultat, saj nam je vsem skupaj uspelo zadeti košev le za stotico. Odstotek meta je bil katastrofalen na obeh straneh, od tega precej zgrešenih zicerjev domačih in metov z (pol)razdalje gostov.

Tekmo smo bolje odprli domači in kmalu pobegnili gostom za dobrih deset točk. V nadaljevanju pa se nam je začetni nalet nekoliko ustavil in gostje so vzpostavili ravnotežje na igrišču. Med polčasom smo se domači imeli veliko za pogovoriti, saj je bila igra bleda, pristop pa medel, žal pa je ostalo samo pri besedah. V obrambi smo še nekako uspeli ustavljati nasprotnika, v napadu pa nam ni uspevalo nič. Kljub temu smo v zadnjo četrtino krenili s petimi točkami prednosti, ki pa se je hitro stopila in gostje so nekaj minut pred koncem povedli. Domači trener Jazbec je hitro ukrepal z minuto odmora, ki je nekoliko ustavila goste in sledila je napeta končnica. Tu smo se bolje znašli domači in po zadeti trojki Kamenška ponovno prešli v vodstvo, ki smo ga s solidnim izvajanjem prostih metov obdržali do konca. Pri domačih se je ponovno izkazal Kamenšek (14 točk), prebudil se je tudi Predikaka (10 točk), najbolj pa je bila učinkovita naša nova okrepitev Pogladič (16 točk), pohvale pa Skrbišu za garanje čez celotno tekmo kot tudi vsem ostalim, ki s(m)o skušali karseda nadomestiti manjkajoče igralce. Pri gostih pa velja izpostaviti predvsem Cehnarja (23 točk), ki je ob pomoči Nerata (10 točk) dosegel krepko več kot polovico točk Sladkega Vrha.

Po težki tekmi in dveh porazih smo seveda bili veseli prve zmage med elito, nikakor pa ne zadovoljni z igro, saj vemo, da smo sposobni precej več. Tudi odzivi gledalcev so bili mešani po težko gledljivi tekmi, ki niti približno ni bila na ravni prve lige. Ampak konec koncev smo dosegli zgodovinsko prvoligaško zmago za ŠD Ptujska Gora in prepričan sem, da jih bo v tej sezoni še kar nekaj. Zahvalil bi se še predsedniku našega društva Bogdanu za podporo, Kaji in Maticu za zapisnikarsko mizo in gledalcem za spodbujanje. Po tekmi je sledilo še standardno druženje z navijači, ki pa je bilo na precej višjem nivoju kot naša predstava :)

GV

2 odzivov

  1. Stanislav pravi:

    Čestitam za prvo zmago! =)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja