Recepta, ki deluje, ne bomo spreminjali

25. 11. 2017 ob 18:45

@KK Adecco

Ekipa1234T
KK Adecco24252724100
KK Starše Čiro2617231379

Statistika

Poročilo

V prijetno ogreti dvorani II. gimnazije, ki so jo tik pred našim prihodom, dvignjenih glav, zapustili igralci ekipe Oldstars, se je za nas pričela tretja letošnja tekma z poznanim nasprotnikom, Čirotovo ekipo iz Starš.

Spremenjen ogrevalni repertoar s Thunderstruck in Eye of the tiger (zahvala gre novemu sponzorju Rock Radio) je igralce med segrevanjem opremil z dodatnim adrenalinom in tekma se je lahko pričela.

Med obema ekipama ni skrivnosti, prav tako pa noben trener ni kazal želje po eksperimentiranju. “Recepta, ki deluje, ne bomo spreminjali”, so bile besede domačega trenerja Fredija, ko je na parket poslal začetno peterko. Podobno pa je verjetno razmišljaj tudi Čiro, ko je dajal zadnje napotke svojim fantom.

Tekmo so boljše odprli gostje, kjer je Manjevič že prvi napad zaključil s trojko. V nadaljevanju je hitro dodal še dve, dokler smo se domači še dogovarjali, kako reševati blokade in kako funkcionirati v obrambi. Smo pa bili uspešnejši v napadu, kjer so se točke zelo enakomerno razdelile med celotno peterko. Trojki sta zadela Stojkovič in Bruči, prišli pa smo tudi do nekaj odprtih metov in lahkih polaganj. Statistika je ostala prazna edino pri Voglarju, ki je moral igral “flajšter” na razigranem Manjeviču, ter je svojo energijo trošil v obrambi, v napadu pa smo mu dovolili počivati. Pri gostih se je pod košem, kot običajno, dobro znašel Dover, dobro pa so zadevali tudi ostali igralci. Četrtina se je končala s prednostjo dveh točk za goste pri lepem številu doseženih točk (24:26).

Domači, ki smo bili z napadom sicer zadovoljni, smo vedeli, da bo potrebno dvigniti nivo energije in zbranost predvsem v obrambi, če bomo hoteli zmagati. Naredili smo menjavo v obrambi, kjer je Stojkovič nadel “lisice” Manjeviču, boljše pa je v obrambi delovala tudi centrska vrsta, s pomočjo in zapiranjem. Ker je bil tempo tekme na visokem nivoju, se je Čiro odločil (ali pa smo ga v to prisilili), da bo nekoliko spočil svoje nosilce, domači pa smo znali to dobro izkoristili ter smo si do polčasa uspeli priboriti prednost 6 točk. V tej četrtini sta levji delež prispevala Horvat z 10 točkami in Stojkovič s 7 točkami (49:43).

V tretji četrtini smo še stopnjevali pritisk v obrambi in poskušali zlomiti voljo nasprotnika, od katerega se nikakor nismo uspeli rezultatsko odlepiti. Če nam je obramba uspevala na zunanji liniji, je bilo pod košem nekoliko slabše, saj je goste pri življenju držal Dover z 11 točkami. Tudi temu smo se prilagodili, ter poskušali goste pod košem utruditi tudi z našim napadom, kjer sta svoje delo zelo dobro opravila Bruči (7 točk) in Kolenič (4 točke). Prednost smo do konca četrtine uspeli dvigniti na 10 točk, hkrati pa smo dosegli pomembnejši cilj, saj je bilo na igrišču videti, da smo goste pošteno utrudili, ter da njihova zbranost in moč pešata (76:66).

Pred zadnjo četrtino smo tako imeli še precej energije, nasprotnik pa je deloval zrel za skalp. Čvrsta obramba in spodbuda s klopi je pripeljala tudi do zelo učinkovitega napada, kjer je nekaj lepih akcij uspešno zaključil Mirt, ki je s svojimi 7 točkami hitro dvignil prednost na +15 za domače. Gostje niso več zbrali dovolj moči, da bi se vrnili v igro, domači pa smo prednost uspešno držali do samega zaključka tekme. Nekoliko nepotrebne nervoze in provokacij v končnici tekme je s trojko ob koncu tekme prekinil Bruči, saj je postavil rezultat na končnih 100:79. Sledilo je veliko veselje domače ekipe, najprej zaradi zmage, nato pa še zaradi obveznega veza osvežilnih napitkov na naslednji tekmi.

23844713_10210141404123993_4464377517024109093_n

Med domačimi igralci sta bila najuspešnejša strelca Bruči (22) in Horvat (20), pri gostih pa Dover (21) in Manjevič (15). Tekma je bila odigrana v športnem vzdušju, brez kakšnih incidentov, pri čemer sta tudi delivca pravice Kereži in Močnik ostala bolj ali manj neopazna. Ekipi Čiro čestitamo za dobro predstavo, sam osebno pa menim, da so letos zelo resen kandidat za zaključni turnir, saj so svoji igri dodali več zrelosti in predvsem več čvrstosti.

Selitev ekipe KK Adecco v dvorano II. gimnazije je očitno zelo dobro vplivala predvsem na učinkovitost v napadu, saj smo sedaj vsakič dosegli vsaj 100 ali več točk. Že v sredo, 29., ob 19:45, bomo v tej isti dvorani, pa čeprav kot gostje, napadali prvo mesto v skupini, proti letos odlični ekipi RAMS. Upamo, da nas bo dobra strelska forma v novi stari domači dvorani še naprej spremljala, glede na prikazano s strani ekipe RAMS, pa se bo rezultat najverjetneje spet gibal okoli stotice.

Čaka nas torej zelo zanimiv in zelo gledljiv mariborski derbi.

Vabljeni!

Ferme

FOTOGALERIJA (Oliver Kolenič)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja