Niso zadeli niti »BAZENA«

23. 11. 2017 ob 20:15

@KK Ruše

Ekipa1234T
KK Ruše2319151370
MB Vikingi1214112663

Statistika

Poročilo

V Rušah smo na drugi zaporedni domači tekmi gostili lanske prvake iz Maribora. Tekmo smo dosti bolje odprli domačini ter hitro povedli 12:3, nakar je sledila prva minuta odmora. Razmerje moči se bistveno ni spremenilo. Domači smo igrali »poletno« in zadevali tudi iz pol protinapadov medtem, ko gostom met nikakor ni stekel. Poizkušali so sicer izkoriščati prednost v višini a se jim je le redko izšlo. Tudi skok je bil na strani domačih tako, da je bilo vodstvo 23:12 na prvem odmoru popolnoma zasluženo.

V drugem delu zelo podobna slika. Domači smo še vedno kazali več želje in tudi bolje skakali ter na odmor odšli s lepih +16.

Tudi 3. četrtino se stanje ni spremenilo. Ruška obramba je bila kompaktna, v napadu pa smo zadevali tako iz razdalije kot iz rakete. Za goste, ki so na celotnem srečanju zadeli le 1 met za 3 točke, bi lahko rekli, da niso mogli zadeti niti »bazena«. V zadnji minuti tega dela smo vodili že 57:33 a so gostje po naših napakah dosegli 4 lahke točke in zmanjšali na -20 razlike.

Te lahke točke so dale Vikingom nov zagon in so mnogo bolje odigrali zadnji del. Menjali so obrambo, v napadu pa je vedno bolj prihajala v ospredje njihova dominanca v višini. Prednost se je vztrajno nižala in je bila v zadnji minuti le 5 točk razlike, a jim je za popoln preobrat zmanjkalo časa in do negotove končnice vseeno ni prišlo.

V Ruškem moštvu so vsi odigrali dobro in zavzeto. Kljub vsemu moramo izpostaviti Tomaža Škurnika, ki je pobegnil iz »šihta« ter obilici skokov dodal še 20 točk. Merlin Zahaj je bil najboljši strelec Vikingov – 19 točk.

Za fer in športno srečanje so zaslužni vsi prisotni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja