Nazaj v spomine, igro, doživetja, nazaj na DRUGO

18. 11. 2017 ob 17:00

@KK Adecco

Ekipa1234T
KK Adecco38232220103
ŠD Kidričevo1718131765

Statistika

Poročilo

Sobotno popoldne in čas za neke stare navade. Pri tem mislim vrnitev ekipe Adecco na kraj največjih uspehov in evforije. Po zelo dolgem času smo odigrali domačo tekmo v dvorani II. Gimnazije v Mariboru. Odličen občutek in odlična klima že na samem prihodu v dvorano. V goste je prišla ekipa ŠD Kidričevo, tradicionalna ekipa, dobra ekipa, ki nam je pred leti prav na tem mestu tudi vzela “skalp”. Domači smo se na dan tekme znašli v nekih nepredvidljivih težavah z odsotnostjo obeh organizatorjev igre, enega izmed trenerjev in še dveh pomembnih članov. Veljalo je vse skupaj izkoristiti, narediti game plan v garderobi, dobro ogrevanje in tekma se je lahko pričela. Gostje z 12 igralci, štabom itd. Pripravljeni na dober basket, kot je to pri šumarjih navada.

Adecco - KidričevoAdeccovci so bili motivirani. Neka čudna sinergija z dvorano in tiho veselje ob prihodu nazaj. Skok za žogo in dve minuti po pričetku tekme, so domači vodili že za 11 točk. V prvem delu je Adecco prikazal igro brez napak. Nekaj slabega prevzemanja v obrambi morda, ampak to je bilo to. Izpostavljati ali pisati o akcijah je nepredmetno. Rezultat četrtine je bil kar 38:17 in čas za rotacijo domačega vodstva. Gostje so v drugi četrtini prišli do sape, Adeccovci pa malce stopili iz plina. Nekaj igralcev se dejansko še vedno navaja sistema igre, ki smo ga malce spremenili in potrebno je bilo nekaj strpnosti tudi pod koši. Pa ne samo strpnosti, tudi odločnosti. Kontroliranje tekme je ena izmed košarkarskih osnov in tudi tkaj smo včeraj malce polagali izpit. V rotaciji vseh devetih domačih, so gostje dobili 2/4 tekme in z zadnjo akcijo pred polčasom pokazali, kakšen potencial imajo. Na odmor se je vseeno šlo z 26 točkami prednosti domačih. V drugem delu ponovno štartna peterka domačih z izkjemo Horvata, ki si je nakopal težave z fauli in je bilo potrebno malce zarotirati. V tem delu sta kapetan Stojković in Bruči držala absolutno vse niti igre v svojih rokah in ponovno so domači bili na visoki prednosti. Odlično razpoloženi so bili vsi člani ekipe in se vpisali med strelce. Pri gostih so se v 3/4 (se mi je zdelo) že nekako sprijaznili s porazom in priložnost so tudi pri gostih dobili igralci iz klopi. Skozi celotno tekmo, je bil pri gostih razpoložen le Lešnik, dvoštevilčen še Bujagić in to je bilo to. Nekje konec tretje četrine smo bili kakšni dve minuti priča čudnemu divjanju po igrišču gor in dol in najkasneje takrat je bilo jasno, kam gredo točke. Vseeno, ni pametno izpuščati igre iz rok in želja domačih v zadnjem delu je bila sprostiti in razigrati nekatere igralce, ki so včasih morda v drugem planu, če se to pri Adeccu sploh lahko reče. Tekma brez incidentov, tehničnih napak in v dobrem fair playu, se je končala z visoko in zasluženo zmago domačih.

Sodnika praktično neopazna ali drugače povedano, zelo dobra. Radi vidimo kak pogovor s sodnikom, kako obrazložitev situacije itd. In vsake tenzije so odveč. In prav na tak način je potekal včerajšnji PARKL dan na drugi.

Kaj reči po tekmi?! Lepo je biti nazaj. Lepo je videti ljudi na tribuni, slišati naš star Adecco CD iz leta 2013 in se počutiti retro vrhunsko. Prav tako ekipno smo po dolgem času obiskali after čez cesto in ugotovili, da novinci v ekipi imajo še kak drug potencial, ne samo košarkarski. A to so že druge zgodbe. Se vidimo naslednjo soboto na drugi v dvojnem programu.

Košarkarski pozdrav,

Battisti

FOTOGALERIJA (Oliver Kolenič)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja