Pa ne moreš tega na izenačeni tekmi nardit!!!

17. 11. 2017 ob 20:20

@KK Starše Čiro

Ekipa1234T
KK Starše Čiro2916252999
MB Vikingi2722153195

Statistika

Poročilo

»PA NE MOREŠ TEGA NA IZENAČENI TEKMI NARDIT!!!«

ČiroPrva domača tekma v novi sezoni, zatorej tudi prvo poročilo. Drug za drugim smo sčasoma prikapljali v garderobo, nekateri pa celo zamudili »pep talk« coacha Čirota. Po porazu v Kidričevem smo sklenili, da je treba spremeniti pristop, zato smo na ogrevanje krenili nadpovprečno motivirano, vestno rešetanje mrežice pa je napovedovalo veliko metov z razdalje.

Domači smo res večino časa igrali zunaj »rakete« in upravičili sume iz ogrevanja, Vikingi pa so neusmiljeno izkoriščali začetno pomanjkanje komunikacije, koncentracije, realizacije in improvizacije v naši obrambi ter dajali lahke koše od blizu. Prva četrtina je postregla z neverjetno visokim rezultatom (29:27), na eni strani 5 trojk Manjeviča Kopčiča (skupaj na tekmi 8), na drugi strani je dvomestno število točk hitro dosegel Zahaj.

V drugi četrtini smo oboji malo umirili konje v napadu, izboljšali obrambo, več od igre pa so imeli gostje in na odmor odšli z zasluženim vodstvom.

Srečanje se je tudi v tretji četrtini nadaljevalo izenačeno, zato je toliko bolj nerazumljivo, da je igralec domačih priznal avt, ki je bil na začetku piskan prav v njihovo korist. Čirotovi spet dokazujemo, da si zaslužimo posebno priznanje za najbolj športno ekipo PARKL lige 😉 Ekipa in trener sicer nad to potezo niso bili najbolj navdušeni, le Janič komentira: »Mi ga maltreriramo, ker je dober človek.« No, medtem ko je neimenovani igralec domačinov trepetal ali bo morda moral v Maribor oditi kar peš, je podobo gosposkih športnikov iz Starš malo skazil Dover s tehnično napako. No ja, očitno bo tisto priznanje še malce počakalo.

V četrti četrtini smo se odločili, da bomo preverili ali delajo vse lučke na »semaforju« in oboji izpolnili bonus že v tretji minuti. Ko smo se prepričali, da vendarle ne bo treba kupiti novih žarnic, se je število osebnih napak zmanjšalo, agresivnost v obrambi pa niti ne. To je pripomoglo tudi k Doverjevi na srečo lažji poškodbi, a je iz sebe iztisnil maksimum in v tem delu igre dosegel kar 12 točk, kar je bistveno pripomoglo k manjšemu vodstvu, ki smo si ga ustvarili domači. Kakor dobljeno, tako izgubljeno pravijo in kot bi trenil smo bili spet »na egal«. Koč Čiro taktično ni jemal time-outov, da se gostje, ki so jim že pešale moči, niso mogli spočiti. Po napeti končnici smo znali tekmo pripeljati do zmagovitega konca in Čirotova vojska je dobila prvo bitko v Staršah

Zadovoljstvo je bilo popolno, ko smo izvedeli za zmagi KK Starše v drugi ligi PARKL in NK Maribora. Tretji polčas smo začeli kar v graderobi (hvala Aljoša), nato pa so se nekateri prestavili na bližnji bife pri igrišču, drugi na »Poštno«, spet tretji pa na »Ftrgatev«. Skratka: »Nikol domu«.

Hvala šefu dvorane, da še vedno skrbi za nas, zapisnikarski mizi za odlično delo, Tjaši in Tadeju za sojenje, gledalcem, da so si vzeli čas v petek zvečer in podprli obe moštvi in gostujoči ekipi za borbeno in športno igro.

Do naslednjič!

Vaš večno vdani, Darjan A. Fras

EDIT komisarja lige:

Bojda bi že naj sodila sodnica v ligi PARKL – jaz se tega ne spomnim. Kljub temu dodajam sliko sodniške dvojice za zgodovino lige PARKL.

Tadej Lajnšček in Tjaša Unverdorben

Tadej Lajnšček in Tjaša Unverdorben

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja