Pa ne moreš tega na izenačeni tekmi nardit!!!

17. 11. 2017 ob 20:20

@KK Starše Čiro

Ekipa1234T
KK Starše Čiro2916252999
MB wee Vikingi2722153195

Statistika

Poročilo

»PA NE MOREŠ TEGA NA IZENAČENI TEKMI NARDIT!!!«

ČiroPrva domača tekma v novi sezoni, zatorej tudi prvo poročilo. Drug za drugim smo sčasoma prikapljali v garderobo, nekateri pa celo zamudili »pep talk« coacha Čirota. Po porazu v Kidričevem smo sklenili, da je treba spremeniti pristop, zato smo na ogrevanje krenili nadpovprečno motivirano, vestno rešetanje mrežice pa je napovedovalo veliko metov z razdalje.

Domači smo res večino časa igrali zunaj »rakete« in upravičili sume iz ogrevanja, Vikingi pa so neusmiljeno izkoriščali začetno pomanjkanje komunikacije, koncentracije, realizacije in improvizacije v naši obrambi ter dajali lahke koše od blizu. Prva četrtina je postregla z neverjetno visokim rezultatom (29:27), na eni strani 5 trojk Manjeviča Kopčiča (skupaj na tekmi 8), na drugi strani je dvomestno število točk hitro dosegel Zahaj.

V drugi četrtini smo oboji malo umirili konje v napadu, izboljšali obrambo, več od igre pa so imeli gostje in na odmor odšli z zasluženim vodstvom.

Srečanje se je tudi v tretji četrtini nadaljevalo izenačeno, zato je toliko bolj nerazumljivo, da je igralec domačih priznal avt, ki je bil na začetku piskan prav v njihovo korist. Čirotovi spet dokazujemo, da si zaslužimo posebno priznanje za najbolj športno ekipo PARKL lige 😉 Ekipa in trener sicer nad to potezo niso bili najbolj navdušeni, le Janič komentira: »Mi ga maltreriramo, ker je dober človek.« No, medtem ko je neimenovani igralec domačinov trepetal ali bo morda moral v Maribor oditi kar peš, je podobo gosposkih športnikov iz Starš malo skazil Dover s tehnično napako. No ja, očitno bo tisto priznanje še malce počakalo.

V četrti četrtini smo se odločili, da bomo preverili ali delajo vse lučke na »semaforju« in oboji izpolnili bonus že v tretji minuti. Ko smo se prepričali, da vendarle ne bo treba kupiti novih žarnic, se je število osebnih napak zmanjšalo, agresivnost v obrambi pa niti ne. To je pripomoglo tudi k Doverjevi na srečo lažji poškodbi, a je iz sebe iztisnil maksimum in v tem delu igre dosegel kar 12 točk, kar je bistveno pripomoglo k manjšemu vodstvu, ki smo si ga ustvarili domači. Kakor dobljeno, tako izgubljeno pravijo in kot bi trenil smo bili spet »na egal«. Koč Čiro taktično ni jemal time-outov, da se gostje, ki so jim že pešale moči, niso mogli spočiti. Po napeti končnici smo znali tekmo pripeljati do zmagovitega konca in Čirotova vojska je dobila prvo bitko v Staršah

Zadovoljstvo je bilo popolno, ko smo izvedeli za zmagi KK Starše v drugi ligi PARKL in NK Maribora. Tretji polčas smo začeli kar v graderobi (hvala Aljoša), nato pa so se nekateri prestavili na bližnji bife pri igrišču, drugi na »Poštno«, spet tretji pa na »Ftrgatev«. Skratka: »Nikol domu«.

Hvala šefu dvorane, da še vedno skrbi za nas, zapisnikarski mizi za odlično delo, Tjaši in Tadeju za sojenje, gledalcem, da so si vzeli čas v petek zvečer in podprli obe moštvi in gostujoči ekipi za borbeno in športno igro.

Do naslednjič!

Vaš večno vdani, Darjan A. Fras

EDIT komisarja lige:

Bojda bi že naj sodila sodnica v ligi PARKL – jaz se tega ne spomnim. Kljub temu dodajam sliko sodniške dvojice za zgodovino lige PARKL.

Tadej Lajnšček in Tjaša Unverdorben

Tadej Lajnšček in Tjaša Unverdorben

Povej naprej ...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja