"Stisnil zobe" in pripomogel k zmagi...

16. 11. 2017 ob 20:15

@KK Ruše

Ekipa1234T
KK Ruše2012142470
ŠD Ptujska Gora1215141960

Statistika

Poročilo

Športna dvorana Ruše
Gledalcev 30
Sodnika Frangež, Lajnšček

Ruški medvedi smo prvo tekmo sezone 2017/18 na domačem parketu igrali proti lanskoletnim preprečljivim zmagovalcem II. Lige. Pričakovali smo izenačeno srečanje. Naša predvidevanja so bila točna.

Tekmo smo si sicer bistveno bolje odprli domači. S trojkami (4x) smo dobro luknjali consko postavitev gostov. Obrovnik je dosegel kar 12 točk in četrtino smo dobili 20:12.

Na začetku 2. četrtine smo prednost še povečali (24:12), nato pa so fantje iz »Marijinega mesta« zaigrali zelo dobro in gibljivo v obrambi. Prenekatera žoga je končala v njihovih rokah in posledično je sledil lahek koš. Prednost se je topila tudi met se je ustavil. Gostje so si enakomerno porazdelili točke. Klub temu, da so zasluženo dobili ta del igre smo na glavni odmor odšli s +5.

Spremljali smo zelo borbeno vendar fair in korektno srečanje. Tudi 3. četrtina ni bila izjema. Nikakor si nismo mogli priigrati višje prednosti in ta del igre se je končal neodločeno.

V zadnji del so bolje vstopili gostje in še enkrat pošteno pokazali »zobe«. Kamenšek, ki je bil zelo nevaren pod obročem je dodal še trojko. Skerbiš je kar 5x zadel iz linije prostih metov. Domači smo imeli veliko pripomb na kriterij sojenja. Posledica tega je bila tudi moja sicer upravičeno dosojena tehnična napaka. A po minuti odmora smo zaigrali bistveno bolje v obrambi, v napadu pa je bil posebej razpoložen Juš Mašat, ki v zadnjem delu dosegel kar 15 točk (4trojke) in bil zasluženo igralec srečanja. Tekmo smo zaključili s delnim izidom 18:2.

Kot zanimivost naj omenimo, da se za igralca srečanja Mašat Juša praktično do samega začetka ni vedelo ali bo nastopil, saj je imel neznosne bolečine zoba. A je fant vseeno »stisnil zobe« in nam priigral težko prigarano a zasluženo zmago.

Igralci obeh ekip si zaslužijo pohvale za zelo borbeno in čvrsto igro, ki pa nikoli ni prešla okvirjev fair-playa.

2 odzivov

  1. Jus Masat pravi:

    Mislim da sem zadel vsaj 2 prosta meta :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja