KK Adecco MB začenja z zmago

8. 11. 2017 ob 21:00

@Dom športa Lent

Ekipa1234T
KK Adecco1514271773
ŠD Ptujska Gora1117151760

Statistika

Poročilo

Lep pozdrav vsem ljubiteljem Parkla.

KK Adecco 2017-18V KK Adecco smo začeli z 8. sezono igranja in kot vedno na začetkih prejšnjih sezon, je vedno prisotna neka rahla nervoza. V preseason tekmah smo kazali vse mogoče obraze in iskali formo. Spremembe v igralskem kadru, trenerskem kadru, v organizaciji kluba in lokacijah in s tem povezanih kup vprašanj. A vendar, tu smo in začelo se je. Gostili smo izredno neugodno ekipo Ptujske Gore. Zakaj neugodno? Ker ekipa ima sistem igre, ker ne igra na pamet, ker igra napadalno, ker igra agresivno v obrambi..skratka, igra moški basket. To smo izkusili v predsezoni in se na tekmo pripravili malce drugače. V lanskem letu smo bili bitko v Pokalu Spalding in v prijateljski tekmi pred F4. Težke tekme,polne naboja in zanimive taktike. V domači vrsti smo pozdravili dva nova obraza. Beni Bruči in Filip Voglar sta oblekla rdečo belo in z pristopom takoj pokazala, kaj jima pomeni ekipa in želja po rezultatu. Za taktiko v letošnji sezoni pri domačih skrbi Ignac Frešer – Fredi, ki je v samem začetku postavil temelje za dobro tekmo proti izredno motiviranemu nasprotniku. Robi Stojković je nov kapetan v ekipi KK Adecco in je po 5 sezonah nadomestil Matjaža Želja, ki je letos zapustil rdeče belo gnezdo in odšel v vrste ekipe Rams. Tudi na tem mestu še 1 x hvala Geljo in vso srečo. Se vidimo na igrišču. Čudno bo, ampak tako pač je.

Kapetan Stojković je na igrišče popeljal peterko v belem in priča smo bili nervoznemu pričetku tekme. Veliko zgrešenega na obeh straneh. Z vstopom Horvata in Bručija, je steklo v napadu. Coach Fredi je vztarajal pri določeni rotaciji in domači so nekako kontrolirali potek tekme, kljub temu, da so gostje dihali za ovratnik non stop. Njihova conska postavitev 1:3:1 je težava, sploh če se pojavi nenadoma. Knap je šlo. V prvem polčasu so domači »stestirali« takorekoč kar nekaj novosti in nekje proti koncu polčasa našli dobro formulo. Voglar je vnesel energijo in rotacija postavitve v obrambi je bila tudi za razmere KK Adecco dokaj nenavadna. Nizek rezultat ob polčasu, a povsem jasna navodila coacha domačih o tem, kaj dejansko deluje na terenu in kaj ne. Nadaljevanje je prineslo drugačno sliko. Adeccovci so se držali plana. Agresivna obramba in predvsem taktičen napad, je malce sprostil domače, ki so preko Horvata, Stojkovića in Voglara, postali zelo učinkoviti in dobili četrtino z 12 točkami razlike. Pri gostih je od 15tih doseženih točk Skerbiš sam dosegel kar 9 točk in bil praktično sam proti domačim. Povečalo se je število izgubljenih žog pri gostih in domači so prevzeli kontrolo na igrišču. V zadnji četrtini je treba opozoriti na solo strelski šov Kamenška pri gostih. 14 od 17tih doseženih točk gostov je impresiven podatek. Domači so več ali manj kontrolirali rezultat in v time outu kakšnih 5 minut pred koncem sledili navodilu coacha o akcijah in pripravah že.. na naslednjega nasprotnika.  Posledično je bila zbranost v obrambi malce manjša, a še vedno zadovoljiva in Adeccovci so tekmo pripeljali h koncu. Čestitke ekipi Ptujske Gore na prvoligaškem »debiju«. Odličen vtis in zagotovo ekipa, ki bo v ligi pustila močan pečat. Tekma je bila na trenutke morda malce nervozna zaradi domnevnih napak arbitrov, ki sta povzročala nekaj nevolje na obeh straneh. Napaka je vedno relativen izraz. Odvisno kdo in kako gleda.  A očitno se bo treba na neke kriterije letos v ligi navaditi, med nje pa še posebej spada nestrpnost. Tekme so stvar emocij. In morda ni narobe, da se tukaj prag tolerance za vse prisotne v tekmi malce »zviša«. Čestitke za korektno, zadovoljivo  opravljeno delo obema.

Po tekmi smo domači pustili malce čuden vtis na goste v smislu »količine gostoljubnosti«. Za vse nas, ki smo kadarkoli gostovali v Majšperku, smo bili deležni lepe pogostitve z tradicionalno »ne pomaga niti rupurut več« kapljico pred dvorano. Včeraj smo sicer pokupili vse pire v bifeju, ampak ni bilo dovolj niti za pravo rundo. Kolegi, bomo popravili vtis, ali pa bomo s sabo v Majšperk prinesli. Nkeja od tega. Al pa raje ne? 😉 😉

Lep pozdrav tokrat še iz Lenta

Battisti

Fotke iz tekme by “foto” Oli Kolenič

Fotogalerija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja