MB Vikingi - prvaki lige VZAJEMNA PARKL 2016/17

8. 4. 2017 ob 20:00

@ŠD Kidričevo

Ekipa1234T
KK Adecco920202069
MB Vikingi1722102574

Statistika

Poročilo

VikingiKo pride prošnja s strani Stanisalva in Battistija da napišeš poročilo tekme ker je Battisti povno zaseden (kar je res) se človek prvo vpraša ali nima noben od 23tih adekovcec na klopi dostop do Worda in interneta da bi nekaj spesnil, saj bi bilo vrjetno lažje njim kot pa nekomu ki je igral skoraj celotno tekmo. Ampak okej…pa začnimo na začetku, torej pred tekmo.

-Ekipa za katero igra Smaka ne more bit boljša kot tretja (komentar ko smo zaostajali 15 točk proti MCA-ju)
-Ne glede na to kakšno taktiko Halgar pripravi nas Vikigi ne morete premagat
-dragi navijači čas je da se dogovorimo kje bomo praznovali 5 zaporedni naslov
-vas je strah
-ste nervozni

-če kaj, smo se Vikingi v letošnji sezoni naučili da je najslabše kaj lahko narediš pred tekmo z Adeccom da jih dodatno pališ (sej smo se a ne Brodnjak??? :) ) , tako da smo se na vse zgoraj napisane “provokacije” odzvali povsem skromno, in vedno na glas povedali da nam je edini cilj izgubit z čim manjšo razliko oziroma da se ne ponovi nezanimivo lansko finale.

Finale : na eni strani 8 Vikingov plus Oga ( no sej on je tud Viking ) , na drugi strani Mariborska Rdeča armada 14 igralcev plus strokovni štab + bučna podpora iz tribun. Pogled na “našo” stran tribune zaenkrat dokaj klavrn, 6,7 naših navijačev to je to…pa gremo

Coach Oga da pred tekmo zelo jasno navodilo “uživajte v igri”

Res da smo bili v prvem polčasu Vikingi zelo razpoloženi v napadu, vendar smo večji del posla opravili v obrambi. V prvi četrtini smo nasprotniku dovolili samo 9 točk. Glede na igralce in na vsa ofenzivna orožja katere premore Adecco je to več kot dobro. Z menjavami nam je malo padla koncentracija v obrambi in s tem smo dovolili nekaj odprtih metov iz razdalje vendar razen Horvata pri tem niso bili preveč uspešni. Med tem ko smo na drugi strani Vikingi imeli več razpoloženih igralcev, predvsem pri metu za tri točke. V drugi četrtini se je rdeča armada začela prebujati vendar smo kljub temu še imeli dovolj kondicije da smo tudi drugo četrtino dobili in sicer z rezultatom 22:20

Pričetek drugega polčasa je bil s strani Adecca več kot atomski. Mislim da so v treh minutah naredili delni izid 13:0. Izjemno agresivna obramba in hitre kontre. Oga regaira z minuto odmora in menjavo ali dvema, Vikingi se zberemo, nehamo igrati individualno, strnemo vrste v obrambi in do konca četrtine dovolimo samo še 7 točk.

Pred zadnjo četrtino je rezultat izenačen. Vsi ponovno pričakujemo ponovitev Adecco juriša kot v tretji četrtini vendar z izjemo Kadića ostali igralci po večini igrajo manj agresivno, kar nam roko na srce zelo ustreza. Zdaj kak je potekala zadnja četrtina res ne vem, do kdaj je Adecco vodil tudi ne, vem da je dal Suki nor šut od table, pol je zadel še prvo trojko v sezoni ( no mogoče drugo), Horvat zadel dva nora šuta, vendar se na srečo ni ponovila tekma iz Doma Športa aka Home of the MB Vikings (po novem) kjer smo izgubili dobljeno tekmo. Zadnjih par minut tekme se je prebudila tudi “naša” tribuna in tudi z njihovo pomočjo smo pripeljali tekmo do konca. Baje je tekma bila fajn za pogledat, baje se je igral dober basket in na koncu koncev je PARKL dobil presenetljivega zmagovalca kar je lahko samo dobro za ligo.

Po tekmi nas je čakal pujček (HVALA ŠD KIDRIČEVO) . katerega smo z veseljem delili z navijači, nasprotniki ter naključnimi obiskovalci.

FOTOGALERIJA

STATISTIKA TEKME

Mislim da je to to

Over and out
Viking Vike
#3

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja