Naloga ni bila lahka

8. 4. 2017 ob 16:00

@ŠD Kidričevo

Ekipa1234T
KK Ruše1513152063
ŠD Cirkovce1417101455

Statistika

Poročilo

dav

Po lanski osvojitvi 2. lige smo Ruški košarkarji letos obdržali status prvoligaša. Naloga ni bila lahka saj so klub pred začetkom zapustili nekateri nosilci (Pintar, Kosi in Pavlič), ki so si poiskali druge sredine.

Če odštejemo tekmo s Kidričevim, kjer smo dosegli jalovo zmago (saj smo jo kasneje izgubili za zeleno mizo), v letošnjem koledarskem letu sploh nismo zmagali nobene tekme. Zato je bila naloga proti zelo solidni ekipi ŠD Cirkovce, še toliko težja.

Zelo nam je šlo na roko, da je bilo fantov iz Dravskega polja samo 7 in še to vidno oslabljeni. Tudi mi nismo bili kompletni a se je pri Cirkovčanih, ki so sicer starejši, odsotnost ključnih igralcev bolj poznala. Vedeli smo , da moramo narekovati ritem in hitrejšo igro, a nam to v 1. polčasu ni prineslo rezultata. Košarkarji Cirkovc so nas dobro umirili in bili bolj zbrani v zaključkih akcij ter dobili polčas +3.

V prvih minutah 2.polčasa  ista slika. Cirkovce so povedle celo za +7(41:34). Po minuti odmora smo zaigrali še bolj zavzeto v obrambi. V napadu smo igro bolj enakomerno porazdelili po globini in širini. Posledica je bilo nekaj bolj odprtih metov za 3 točke, ki smo jih na srečo zadeli. Igralcem ŠD Cirkovce se je vse bolj poznala utrujenost in prenekatera žoga je končala v autu. 3 minute pred koncem je razlika narasla na +14 (62:48) in tekma je bila odločena.

Glede na vse tegobe smo v Rušah zadovoljni s razpletom. Storili bomo vse, da bomo naslednjo sezono bolj konkurenčni. ŠD Cirkovce čestitamo za dobro sezono in korektno igro. Prav tako čestitamo finalistoma 4x zmagovalcem ekipi Adecca, ki so ogromno naredili za popularizacijo lige in še posebno presenetljivim, a glede na videno v finalu, zasluženim zmagovalcem Vikingom. Vsem udeležencem lige VZAJEMNA PARKL pa lepe in dolge počitnice.

STATISTIKA: Ruše – Cirkovce

Povej naprej ...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja