ŠD Ptujska Gora v prvo ligo

1. 4. 2017 ob 15:00

@ŠD Kidričevo

Ekipa1234T
ŠD Ptujska Gora1213112864
ŠD Cirkovce14912540

Statistika

Poročilo

ŠD Ptujska Gora v prvo ligo

ŠD Ptujska Gora (Medium)Sodnika: Močnik, Fajt
Gledalcev: 30-40

Kar smo si po tihem želeli že kako leto prej, nam je tokrat uspelo. Uvrstili smo se v prvo ligo in tako na svoj način zaznamovali naših 20 let sodelovanja v Ligi PARKL. Po prvem mestu v skupini JUG druge lige in napredovanju preko Oldstarsov, so bili naša zadnja ovira ŠD Cirkovce. Čeprav smo v zmago vseskozi verjeli, smo vedeli, da bo to eden najtežjih dvobojev v sezoni. Cirkovčani so naši stari znanci iz prejšnjih sezon in tekme proti njim imajo vedno dodaten naboj.
Tekmo so bolje odprli Cirkovčani, saj so bili v prvih minutah izredno učinkoviti in so hitro povedli za deset točk. Gorčani smo vedeli, da se jim bo šut enkrat ustavil in da bomo tudi mi začeli zadevat. Ob nekaj uspešnih obrambah, smo se strelsko prebudili tudi mi in se jim do konca četrtine približali na koš razlike. V nadaljevanju se je razmerje moči izenačilo, saj se nobeni ekipi ni uspelo rezultatsko odlepiti. Učinkovitost je zaradi trdne obrambe obojih bila zelo slaba, kar pove že nizki rezultat ob polčasu. Tudi tretja četrtina ni postregla z atraktivno košarko, veliko je bilo izgubljenih žog, zgrešenih metov in prekrškov. So pa bili Cirkovčani v tej četrtini malenkost uspešnejši, saj smo se Gorčani nekoliko znervirali in zaštekali v napadu. Potem pa se je zgodila zadnja, odločilna četrtina, kjer smo Gorčani potihoma prevzeli pobudo in se nekaj minut do konca razleteli po igrišču. Cirkovčani niso našli prave rešitve na našo consko obrambo, nam pa se je dokončno odprlo v napadu in rezultat je bil na koncu precej visok, glede na razmerje moči med tekmo. Po tekmi so nam gostje korektno čestitali za zasluženo zmago, mi pa smo se veselili kot še nikoli po tekmi v ligi PARKL.
Sezono smo končali nad mojimi pričakovanji, čeprav sem vedel, da ima ekipa velik potencial, kaj pa bo drugo sezono, pa bomo vidli. Vsekakor še imamo veliko rezerv in mislim da, smo sposobni konkretno »mešat drek« v prvi ligi :) Še enkrat hvala ŠD Ptujska Gora, zapisnikarski mizi in navijačem za podporo.
GV

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja