Obračun dveh velikih!

4. 3. 2017 ob 17:30

@KK Starše

Ekipa1234T
ŠD Kidričevo1720111866
KK Adecco2516181675

Statistika

Poročilo

Obračun dveh velikih!

Adecco-pokalni-zmagovalci….je tokrat v finalu pripadel ekipi KK Adecco Maribor. Finalni dan pokala Spalding Parkl je bil v pričakovanju tradicije in športnega spopada ekip, ki sta si v zadnjih 7 letih velikokrat “otežile” ure po medsebojnih tekmah. Največkrat obojni ob zdravljici po večkrat naporni tekmi. Kakopak. Adeccovci najbrž nikoli ne bomo pozabili poraza iz sezone 2012/2013, kjer smo z odlično ekipo izgubili tekmo proti petim šumarjem in to na domačem terenu. Vsaj trije so bili tudi danes v postavi. Najkasneje od takrat, nikoli pred našimi tekmami ne razmišljamo sproščeno. Šumarji so ekipa tradicije, dobrega dela, dobrega odnosa in ekipa, ki je navsezadnje v zadnjih dveh mesecih naredila največ napredka v svoji igri. In na ta način in brez snajperja Tedija, smo se Adeccovci podali tisti popoldan, v Starše, v dvorano “ob cerkvici”. Ogrevanje in zanimivo število gledalcev. Napotki, malce nervoze…v bistvu vse enako, kot vedno.
Začetek tekme je bil s strani Adecca nekako atomski. Hitra igra, močna obramba na št. 9 in pa jasen cilj. Šumarji so zadeli komaj po slabih 5 minutah in dokaj visoki prednosti Adecca. Od tam naprej se je pričelo “šahiranje” in fajt za vsako žogo. Adeccovci so četrtino suvereno dobili. 2/4 trener Čuješ zamenja peterko in ŠKD 9 ka pride do svoje prepoznavne igre, ki je dan prej bila kobna za ekipo MCa. Polčas in 4 točke razlike za Adeccovce. V drugem polčasu ponovno Adeccovci izrotirajo in če je Hari dosegel v prvem polčasu 20 točk, jih je v drugem samo 4. In tukaj iščemo ključ poteka dogodkov drugega polčasa. Izgubljenih žog je pri šumarjih bilo več, igralca Novak in Bek sta pa komaj v zadnji četrtini pokazala svoje kvalitete. Zdaj zakaj tako pozno, vedo najbolje pri ekipi ŠKD, zagotovo pa sta malce zlomila in zamajala ritem Adeccovcev, ki so se skoncentrirali na nevarnosti prvega polčasa. Težka tekma se je prevesila po Dobrinovi trojki, ki je lepo zaokrožila navznoter in takrat se je pričelo malce panično divjanje šumarjev. Se razume. Čas je tekel in potrebno je bilo hitro ukrepati. To so dobro izkoristili Adeccovci, ki so hladnokrvno kaznovali vse kikse. Na koncu je bila ekipa Adecco točno toliko boljša, kot kaže rezultat. Ne moremo reči, da je Adecco odigral dobro tekmo. A finale je finale in ta ima vsakič svoje zakonitosti. Saj, vedno je tako. Semafor pokaže konec in debate sledijo. Kapetan Želj je visoko dvignil pokal in s tem je ekipa KK Adecco postal tretjič pokalni zmagovalec. Ekipa Šumarjev je sicer izgubila “bitko”, a “vojne” zagotovo ne. Sledi F4 pri njih doma in v organizaciji se bomo potrudili, da bo to dogodek, ki si ga liga PARKL zasluži ob svoji 20. obletnici. Do takrat obojne čaka finiš prvenstva. Marec bo torej zanimiv v pričakovanju aprila.

Hvala organizatorjem za odlično organizacijo. 3fko, baterije niso bile point, ker je bilo vse več kot OK. :). Zunaj je pihalo. In nič nas ni motilo. Izstopala je kapa enega od rumenih, pa trije doktoriji pri eni mizi so tudi bili. Pa poročilo z ajvarom na listu in obljuba enemu iz cukeršpica, da ne bo dal v Cirkovcah pike. V glavnem, tista prava pozitivna PARKL kultura, v Staršah..! Boljšega mesta za ta sobotni večer ne bi mogli izbrati.

Pozdrav iz Starš,

Battisti

FOTOGALERIJA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja