Potrditev napredovanja

17. 3. 2017 ob 19:45

@ŠD Ptujska Gora

Ekipa1234T
ŠD Ptujska Gora1920142073
Adecco Oldstars1212161555

Statistika

Poročilo

Potrditev napredovanja, slovo Battistija, rojstni dan Perota…

Sodnika: Močnik, Leskovar
Gledalcev: 28

Gora-Oldstars_2Pa je za nami še zadnja tekma na domačem igrišču, na srečo pa ne zadnja v sezoni, saj nas še čaka nastop na Final4, ki smo si ga priborili po tej tekmi. Srečanje je zaznamovalo predvsem košarkarska upokojitev znanega obraza lige PARKL in predstavnika gostov Damira Battistija, pa tudi rojstni dan našega organizatorja Perota Avguština. Sicer pa se nismo zbrali zaradi njiju (razen po tekmi :) ), ampak zaradi odločitve o zmagovalcu medsebojnega dvoboja. Ker smo Gorčani dobili že prvo tekmo z veliko razliko (31 točk), smo nekako verjeli v napredovanje že pred tekmo, vendar nismo hoteli ničesar prepustit naključju in smo se tekme lotili skrajno resno. Ziher je ziher :)
Tako smo začeli silovito in že po nekaj minutah prve četrtine povedli za 15 točk, vendar so gostje v zadnjih treh minutah četrtine uspeli zadet nekaj zaporednih košev in razliko do konca zmanjšali na 7. Popuščanja iz domače strani ni bilo niti v drugi četrtini, ki smo jo domači ponovno dobili, tokrat za 8. V obrambi smo se postavili isto kot na prvi tekmi in ker gostom ni uspelo zadeti tistih nekaj čistih metov, je skupna razlika ob polčasu znašala že 15 točk oziroma skupnih 46, tako da ni bilo več bojazni pred izpadom.
V drugem polčasu smo, kot ponavadi, nekoliko padli in gostje so to četrtino dobili za dve točki, kar pa ni vplivalo na skupni rezultat. Zadnjo četrtino smo, tudi po zaslugi protinapadov, ponovno dobili domačini, kar pa, zaradi že odločenega dvoboja, ni bilo toliko pomembno. Par minut pred koncem je, po obeh zadetih prostih metih, zadnjič odkorakal iz igrišča legenda Oldstarsov Battisti in si prislužil dolg in glasen aplavz vseh prisotnih. Hja, enkrat je pač zadnjič, vendar še ni prepozno da si kdaj premisli 😉 Kmalu zatem je igro zapustil tudi slavljenec iz domače ekipe Pero, kateremu smo, ob pomoči gledalcev, glasno zapeli Vse najboljše, tekma pa je bila takrat že postranskega pomena.
Tako, letošnja sezona v Majšperku je za nas končana, veseli smo, da smo kljub predstavi Tadeja Toša v neposredni bližini, imeli tudi na zadnji tekmi super vzdušje in lepo število gledalcev, ki jih tudi tokrat nismo razočarali. Po tekmi smo skupaj z Oldstarsi in navijači popili špricar, dva, tri, potem pa smo se prestavli na Perotov rojstni dan, gostje pa so se zadržali pred dvorano in nam pustili grenak priokus, ker smo drugače vedno MI tisti, ki gremo zadnji iz domače tekme :) Sedaj pa že nestrpno čakamo 1. april, da tudi mi okusimo slast igranja na Final4, ki se nam je že lani izmuznil za las. Zadnja ovira pred vstopom v prvo ligo so naši stari znanci iz Cirkovc, ki nas gotovo čakajo zelo nabrušeni zaradi zadnjega medsebojnega srečanja. Naj zmaga boljši…
GV

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja