Ftrgali so nas in nam niso pustili niti za burek

6. 3. 2017 ob 19:30

@KK Adecco

Ekipa1234T
Adecco Oldstars911121648
ŠD Ptujska Gora1418202779

Statistika

Poročilo

“Ftrgali so nas in nam niso pustili niti za burek”

V ponedeljek zvečer v domu športa, smo ekipa Oldičev še najbolj v zadnjem času, izgledali dostojno svojemu imenu Old Stars. Poudarek je na Old, medtem ko je “stars” itak samo fraza za malo boljši občutek. Pomembna tekma in v goste je prišla ekipa Ptujske Gore. Vedeli smo in se pogovarjali, kaj tekma pomeni. Vedeli smo, na kak način je potreben pristop. In kaj je, ali bi bil pravi pristop? Točno takšen, kot ga je imela ekipa Ptujske Gore. Prišel sem v dvorano med prvimi iz naše ekipe in videl celotno ekipo gostov, kako se ogreva. Pripravljeni, motivirani! Prišli so zmagat in to je takoj povedala govorica njihovega telesa. Oldiči smo sezonsko hodili po garderobi, štirje so bili točni, ostali od nekod prisopihali, ogrevanje ekipe Old stars je bilo nekje med smučarskimi temami in nekimi individualnimi pogovori. In to v tekmi, ki je ena od dveh finalnih sezone. Kaj rečt? Dobra priprava na tekmo je v mojem slovarju zapisana z veliko začetnico. Enačil bi tole z dobro pripravo takrat, ko se podate na potovanje in lahko prihranite dosti časa in denarja..seveda z dobro pripravo.
Govorica telesa je bila jasna. Pubeci v črnem so se postavili v agresivno consko obrambo v prvi sekundi tekme. Najprej v glavah in potem še telesno. Oldiči smo imeli težave od začetka in to kljub temu, da vemo, kako bi morali. Pa nismo. Ni stekel šut in agresivno pokrivanje v coni je očitno hudo zmotilo naš ritem že v samem začetku. Ni steklo in z nemirom se prikrade veliko napak v igri. Prva četrtina je bila še nekako prebavljiva, bi rekel. V drugi četrtini pa je Oldič barka počasi pričela z manevri Titanica. Igralci Ptujske Gore niso držali samo močne obrambe, ampak so v napadu imeli razpoloženih veliko več moči. Tranzicija iz napake v napadu Oldičev je bila zelo kvalitetna. Postavitev Voduška na vrh cone in izvedba kontre je povzročala našim igralcem veliko preglavic, še posebej našim centrom. Glave so bile sklonjene in volja je padla, že v prvem polčasu. Precej čudno za igralce, ki so odigrali nešteto tekem v različnih tekmovanjih. Nervoza in iskanje rešitev v taki tekmi pripelje vse prej kot uspeh. Za to je bil čas morda že prej, morda..ampak samo morda že v pravočasnem prihodu na tekmo, ali pa ogrevanju, ali pa..pa saj niti važno ni. Druga garnitura domačih je dejansko izkoristila nekaj slabih trenutkov gostov in skoraj prišla do cilja, zadanega v zadnji minuti odmora. To je “prit vsaj na minus deset” do polčasa. Med polčasom različne misli v različnih glavah. V moji predvsem “kdo smo, kaj smo, zakaj smo”?
V drugem delu gostje ponovno agresivno in učinkovito v napadu. Treba je omeniti, da je skok skozi celotno tekmo bil na strani gostov in s tem še en košarkarski element, katerega domači nismo znali rešiti. Štartna peterka tekme je pričela tudi drug polčas in uspela na žalost povečati zaostanek. Nič ni šlo v pravi smeri. Trudili so se igralci po svojih močeh. Po tistih, ki so bile razpoložljive ta večer. Vsi mi vemo, da zmoremo veliko več. Neznanka je samo v tem, da ne vemo, zakaj ravno ta večer en kup blokad. Moj odgovor in mnenje je v začetku članka. Ostali bodo imeli svojega. Kakorkoli, dejstvo je, da nismo manjšali razlike, ampak smo jo uspešno povečevali oz. dovolili gostom, da so se razleteli in pokazali izredno dobro igro. Ekipa ptujske Gore je ftrgala. Ftragala je nas in nam niso pustli niti za burek! Na koncu v zadnjih minutah še sam okusim slast potencialnega bureka. Če sem se že poslovil od domačega parketa v enem prejšnjih poročil, je zgodba in dodatno neka sreča želela, da se to še ne zgodi. Ampak sedaj..pa je zagotovo temu tako in za sebe lahko rečem, da vem, kaj je imeti srce za ekipo. Razlogi so sigurno v vseh teh letih precej jasni, a žal kot kapetan in vodja oldičev nisem uspel tega prenest na svoje soigralce. V letošnji sezoni je v zadnjih dveh mesecih šlo očitno precej zadev narobe in neko odgovornost moram sprejeti tudi sam. V vsem skupaj je treba napisati še nekaj o ekipi Ptujske Gore. Fantje me z pristopom spominjajo na eno “tisto” Adecco ekipo iz leta 2010. Ekipa, ki je skozi kvalifikacije izborila igranje v 1.ligi PARKL in ki ni poznala ne strahu, niti je ni zanimalo, kdo in kaj. Svoj plan, svoja zgodba. To sem videl v ekipi Ptujske Gore in če pri tem upoštevamo dejstvo, da prihajajo iz tradicionalnega PARKL kraja, potem enostavno vsa čast tako Leonu na klopi, kot vsem igralcem. Točno tako se je treba lotiti svojih ciljev in točno tako se jih uresniči. Zaslužena zmaga. Kaj zaslužena? Več kot to. Ni kaj povedati, saj so gostje naredili vse prav. Pokazali so repertoar košarke, ki je za nivo druge lige, na skrajno visokem nivoju.
Hja, seveda, …igrala se bo še povratna tekma. V Majšperku 17.3. 2017. Morda se bo zdela izjava čudna, toda mi pridemo tja pokazat najboljše, kaj znamo. In prišli bomo z ekipo, ki bo to hotela. Če sem pred tedni zapisal, da bo moja zadnja tekma v Staršah in se moral posipat s pepelom, potem sedaj zagotovo drži, da se bo to zgodilo točno ta petek v Majšperku. Recimo v kakšni 36 ali 37 minuti tekme. Do takrat upam, da bom našel dovolj načina, da dopovem svojim kolegom, soigralcem, prijateljem, zakaj smo Adecco Old Stars in kaj pomeni odnos do imena tudi v takšnih “brez izhodiščnih” trenutkih.
Imamo še 40 minut. Šport, pa tudi amaterski, je pisal veliko čudnih zgodb. Z Oldiči pridemo in igrali bomo na vso moč. Pa bo kar bo.

Zadnje poročilo za ekipo Adecco Old Stars iz dvorane Lent

Battisti #7

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja