Adecco težje do napredovanja od pričakovanj

18. 2. 2017 ob 18:00

@ZM Veseli Vikingi

Ekipa1234T
ŠD Ptujska Gora1813151157
KK Adecco2013171666

Statistika

Poročilo

Adecco težje do napredovanja od pričakovanj

Sodnika: Madinovič, Močnik

Po gladki zmagi nad Dornavo v prvem krogu pokala, nam je žreb tokrat namenil vodilno ekipo prve lige KK Adecco. Občutki po žrebu so bili mešani, saj smo upali na ugodnejšega nasprotnika in napredovanje, po drugi strani pa smo bili veseli, da smo lahko preizkusili naše zmožnosti. Tako kot gostje, smo bili tudi mi nekoliko oslabljeni, tako da izgovorov za poraz ni bilo veliko. Pravzaprav smo redko tako dobre volje po porazu (čeprav letos na srečo samo enkrat), saj smo na igrišču dali vse od sebe in se kar tri četrtine dostojno upirali favoriziranemu tekmecu, tako da si po tekmi nismo imeli kaj očitati.
Začasni trener Jazbec se je odločil, da bomo v obrambi poizkusili s cono, v napadu pa naj odigramo karseda sproščeno in tako kot znamo. Gostje so imeli na takšno postavitev precej težav, saj jim igra ni stekla tako kot bi si želeli, pa tudi njihova učinkovitost metov za 3 je bila precej nizka. Še najbolj sta bila razpoložena vsestranski Stojkovič in Horvat z meti za 3 (skupno 6 trojk). Pri Gorčanih sta točkovno izstopala Kamenšek, ki se je dobro znašel pod košem in Predikaka, ki je lepo zadeval iz polrazdalje. Tako so bile prve tri četrtine precej izenačene, saj smo se kar nekajkrat izmenjali v vodstvu, nobeni ekipi pa se ni uspelo odlepiti. V zadnji četrtini so nam nekoliko pošle moči, tudi zaradi kratke klopi. Adeccovci so v obrambi začeli nekoliko agresivneje in tako po nekaj naših izgubljenih žogah, hitro kaznovali napake in ušli na neulovljivo prednost, ki so jo zadržali do konca in zasluženo zmagali. Po tej tekmi je potekalo še tekmovanje v metanju trojk, kjer je zmagal Gorčan Predikaka v močni konkurenci Adeccovih trojkašev. Tako smo igralci Ptujske Gore zaključili z nastopi v pokalu in se že veselimo ponovnega srečanja z Adeccom, le da nam bo takrat nasproti stala njihova starejša verzija :)
Ekipi Adecco želimo v nadaljevanju pokala veliko uspeha, mi pa upamo, da se bomo lahko v naslednji sezoni ponovno pomerili z njimi.., dvakrat :)
GV

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja