Oldiči vzeli skalp Noni MS

17. 12. 2016 ob 16:00

@KK Adecco

Ekipa1234T
Adecco Oldstars179102359
KD NONA Sobota1313181256

Statistika

Poročilo

Druga tekma sobotnega dne je pripadala OLDIČEM in ekipi NONA Sobota. Že čez teden nam je kapetan in vodja ekipe, Battisti Damir, dal jasno vedeti, da bi bila zmaga nad prvaki PKL lige res hud skalp. Trener domačih, Vračko Mario, je imel že pred začetnim žvižgom sodnikov, nemalo težav, saj se zaradi takšnih in drugačnih razlogov ni pojavilo na tekmi skoraj pol ekipe. Na koncu nas je vseeno odrešil Ocepek, kateri je naše število dvignil na 7, kar pa je tudi pogoj za začetek tekme.

Domači smo začeli suvereno, par lahkih košev iz prodorov in ustvarili smo si manjšo prednost, katere pa nismo morali nikakor povečati, saj so bili nasprotniki zelo borbeni in že v prvo, so z drugim napadom vztrajno polnili nas koš. Po koncu prve četrtine se je semafor ustavil pri 17:13 za domače.

Oldstars-Nona

V drugi četrtini so gostje dvignili tempo in kljub temu, da smo bili obe ekipi strelsko dokaj nerazpoloženi, začeli prevzemati pobudo. Pri domačih se je spet ustavila žoga in namesto lepo izigranih akcij smo začeli igrati individualno, kar pa se ponavadi ne obnese. Pri gostih je žoga krožila hitreje in bolj v globino, kar jim je tudi omogočilo par enostanih košev. Na odmor smo odšli z izidom 26:26.

Tretja četrtina se je začela enako kot druga. Gostje so se nekoliko sprostili in naša conska obramba, katera nam je do sedaj dobro služila, je zacela razpadat. S podajami so gosti zlahka ustvarjali višek v napadu. Naši napadi na drugi strani so bili vedno manj zanesljivi, nedodelani meti, izgubljene žoge in utrujenost je zaznamovala četrtino. Gostje so odsli v zaključek tekme z 8 točkami prednosti.

V zadnji četrtini smo šli na vse ali nič. Menjava obrambe iz cone v moža se je pokazala kot super poteza. Gostje so zaceli grešiti iz igre in po dobrih skokih domačih centrov, smo ustvarili nekaj lahkih kosev. V samem finišu tekme so izenačili. Po parih zgrešenih metih gostov iz razdalje in uspešno izpeljanih napadih smo povedli in na koncu tudi zmagali za 3 točke razlike. Na koncu tekme je bil rezultat 59:56 za OLDIČE.

Tekma je bila zelo borbena in korektna. Sicer so gosti dobili dve nešportni napaki, ampak vse je bilo v žaru borbe. Sodnika Germadnik in Senekovič sta svoje delo opravila korektno in na “nivoju’. Sodniški kriterij je bil enak za obe ekipi, se pa je spet pokazalo, da se očitno letos pušča bolj groba igra. Na koncu bi rad čestital ekipi NONA Sobota za fer tekmo in upam, da ste imeli vec sreče na fešti v MS 😉 .

Lp,  Aljaz

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja