Zmaga Adecca nad okrnjeno ekipo iz Cirkovc

17. 12. 2016 ob 18:00

@KK Adecco

Ekipa1234T
KK Adecco2329221892
ŠD Cirkovce1612132566

Statistika

Poročilo

Skupna točka vseh tekem prvega dneva pokalnega vikenda, je definitivno okrnjenost ekip. Tudi tretja tekma dneva, med KK Adecco in ŠD Cirkovci, se je pričela v tem duhu.

Na strani Cirkovc se je ogrevalo le 6 igralcev, kar je pomenilo, da bo, za izpolnitev minimuma sedmih igralcev, trener Frangež tokrat moral obleči igralski dres. Na drugi strani je bila postava Adecca sicer nekoliko številčnejša, a so vseeno manjkali nekateri legendarni obrazi; kapetan Želj, podkapetan Kolenič, korner tricaš Mirt in naš zanesljivi center Petrovič. Tedi pa je tudi nastavil alarm na polčas, saj se mu je mudilo na službeni zaključek. Skupaj torej 8,5 domačih igralcev.

Tekmo smo tokrat odprli v nekoliko višji postavi, in našega najvišjega igralca Kadiča postavili na pozicijo 3. Začeli smo solidno, ter zadeli nekaj odprtih metov. Kar smo zgrešili, pa je Ternjak suvereno poštartal in popravil. V obrambi smo bili nekoliko manj agresivni kot ponavadi ter smo nasprotniku dovolili tudi kakšen skok v napadu preveč. Gostom je tako, predvsem preko Beriča, uspelo nekako držati priključek. Četrtino smo zaključili s 7 točkami prednosti. V drugo četrtino smo krenili bolj odločno, sveže noge na zunanjih pozicijah pa so povzročile tudi kakšno napako gostov več. Uspelo nam je izvesti nekaj lepih protinapadov, s trojkami pa se je Kadiču priključil tudi Horvat. Četrtino smo tako dobili s 17 točkami, v drugi polčas pa odšli s 24 točkami prednosti.

Tedi se je po polčasu poslovil, hkrati pa smo se tudi nekoliko preveč sprostili. Posledica slednjega je bil mlačen začetek tretje četrtine. Mislim, da nam je v petih minutah uspelo dati 4 točke, gostje pa so bili mogoče malenkost uspešnejši. Prednost je še vedno znašala okoli 20 točk, nakar pa je motorje vklopil Stojkovič. Nekaj agresivne obrambe, njegove tri zaporedne trojke, ostali pa so dodali še svoje in razlika se je povzpela na 30+. Zadnja četrtina je tako postala formalnost. Obramba je nekoliko popustila, pri gostih pa sta z razdalje nekajkrat lepo zadela Rojc in Majal ter dosegla, da je zadnja četrtina pripadla gostom. Vseeno je ostalo pri +26 in končnemu rezultatu 92:66 za domače. Sledil je športni pozdrav obeh ekip in pohvala sodnikoma, ki sta svoje delo opravila korektno.

Domači smo se preselili v ložo in se ob Švyturysu in kranjski lotili analize igre sedmih Vikingov, s katerimi se bomo v ponedeljek borili za najvišja mesta v rednem delu lige PARKL. Iz Londona se je s svojimi čestitkami javil tudi “boss”, ki je obljubil neke runde. Ga v ponedeljek držimo za besedo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja