Podtikanje, izsiljevanje...

14. 2. 2017 ob 20:20

@KK Starše

Ekipa1234T
KK Starše132018657
KK Beltinci1914141562

Statistika

Poročilo

PODTIKANJE, IZSILJEVANJE,… TEKMA KI NAJ NEBI SMELA BITI ODIGRANA

Pa da začnemo s poročilom malo drugače kot ponavadi, dajmo razčistit par stvari oz. naj izrazim svoje mnenje. Pa naj me pljuva, sovraži… kdor želi. Pa če tudi fašem še kako kazen zraven, bi isto naredil še enkrat.

Naša liga, dragi igralci, je amaterska. To je zajeto tudi v imenu lige. In dajmo jo potem tudi tako igrat. Igramo jo zaradi druženja, nekaj napetosti ob tesnih tekmah in predvsem zaradi duše in ljubezni do te lepe igre, ki ji pravimo košarka. Za tiste ki slučajno ne veste, v zadnjih dneh so se izvajali pritiski na nas ekipo Starš, na komisarja in mislim da tudi na ekipo Beltincev. In to samo zato, da bi nekomu drugemu bilo lažje v boju za prvo ligo. Dajte no, zresnite se vsi. Pokažite da ste boljši na igrišču, na tekmi. Ne izsiljujte odločitve za zeleno mizo ipd. Da bi mogoče blo nekomu lažje, je naša ekipa mela pestrih zadnjih nekaj dni. V petih dneh smo odigrali 3 tekme! Dobesedno me boli k…. kak eni jamrate, izsiljujete da bi vam blo lažje. Pa ste ekipa s povprečno starostjo okrog 30. Naša je v povprečju skoraj 20 let starejša!!! Pa smo samo zato, da bi vi bli srečni, meli dobesedno NBA razpored!
Kar se tiče pravil, dajmo se zamislit malo. Pravila mamo skoraj hujša kot so pod okriljem KZS. Predlagam vsaj eno spremembo. Pred začetkom sezone se naj pove dva datuma. Enega za prvo ligo in drugega za drugo ligo. Ta datuma naj sta zadnji možni dan, ko morejo biti odigrane vse tekme rednega dela. Potem pa si naj ekipe same naredijo razpored kak jim paše. Če jim paše 8 tekem v 14 dneh, ok. Če jim paše raztegnjeno na 4-6 mesecov, ok. In moje mnenje na odločitve komisarja: hvala bogu, da razume in ve, da se igra amaterska liga. Da vseeno želi, da se izkaže pravica na igrišču.

Pa gremo končno k tekmi…
Domačih se nas je zbralo 7, gostov pa 6. Ni kaj, pozna se “na silo”! Pa vseeno oboji smo igrali tekmo, na zmago. Mi začnemo malo boljše ker po kakih 2. minutah vodimo 8:3. No potem pa so gostje počasi začeli izkoriščat svojo prednost v hitrosti. Še sreča da so kar veliko zgrešili, da smo lahko držali stik. Vseeno začneta sodnika malo fušat, ko meni dosodita nešportno za čisto normalen prekršek. Ok, požerem nekak in gremo dalje. Pri gostih je izstopal Bojnec (ki je igro s komolci uspešno skrival pred sodniki) z 8. točkami, pri nas Pero Trifkovič nadaljuje formo trojk in glej ga, isto 8 točk. Pa da je podobnost še bolj zanimiva, Trifkovič P. In Bojnec sta oba v tej četrtini dala 2 trojki in en koš :) (13:19)

V drugo četrtino smo boljše vstopli domači. Pero opet spraši dve trojki, svojo doda še Črešnik, drugi Trifkovič se tud pojavi na sceni,… Gostje si lepo raztalajo točke, vsak jih da nekaj. Mi vztrajamo v coni, nekak nam letos najbolj leži. Tekma je bla vsaj v prvem delu mirna, fer, kar dokazuje tudi podatek da smo obojni skupaj uspeli naredit samo 8 prekrškov. Prav tako pa se začne tudi opažat rahla utrujenost pri obojih. Mogoče malo bolj pri nas kar je posledica malo starejše ekipe 😛 Do konca vseeno uspemo izničit prednost gostov po prvi četrtini in na odmor gremo poravnani. (20:14) (33:33)

Pa smo že pri drugem polčasu tekme. Kaj naj rečem, Pero pokaže zakaj še igra ko spet opali trojko. Kaj naj rečem, ko se njemu odpre, te gre vse. Letos je sicer komaj proti koncu sezone našo filing. Naš Ploj starejši doseže vse svoje pike v tej četrtini. Dobesedno sam nas vleče naprej, pri gostih pa samo v tej četrtini Zver doseže več točk kot prej v obeh skupaj. No sodnika pa sta začela na obeh straneh počasi ubijat živce s svojimi dejanji. No in ker Ploj nas sam vleko naprej, smo uspeli po koncu 3/4 vodit proti mnogo mlajši ekipi Beltincof! (18:14) (51:46)

No na začetku zadnje četrtine pa je vsaj pri meni očitno poknilo. Ni blo tistega (korakov) in ni blo onega (prekrška) in padle so besede in tudi tehnična. Jezen sem na sebe, pol me še kapetan nadere (Vlado, čisto sem si zaslužo!) in se vsedem. Svoje soigralce sem pustil na cedilu. Obžalujem, opazujem,… Gostje na krilih The Beast-a (Zver) izenačijo in povedejo. Zadno minuto in pol stopim spet gor, probam s trojko v stilu Steph-a Curry zmanjšat zaostanek, dotik pri metu ampak ni prekrška, raje ostanem tiho in nam ne uspe. Nevem zakaj ampak na zadnji 3., 4. tehmah smo vedno meli eno četrtino z manj kot 10. točkami. Škoda da se nam je to zgodlo v zadnji, meli smo šanso za zmago pa ni šlo. Zmaga gostov, zaslužena! (6:15) (57:62)

Na koncu se je Pero ustavil pri 19. (5 trojk), Zver pa pri 25. točkah. Pohvale zapisnikarski mizi, ki delo opravi vrhunsko (tak kot vedno) in… sodnika. Na žalost ta noč nije bila njun dan 😛

Zdaj pa naj se vidi, kdo bo kandidat za prvo ligo. Sam navijam za Beltince, ker niso niti enkrat kalkulirali. Hočejo pokazat/dokazat na igrišču, da so boljši!

Over&out
WaterShek

9 odzivov

 1. Donatelic pravi:

  WS..dobro porocilo. Mislim, da nic ni narobe, ce si vsi malo povemo stvari.

 2. Vader pravi:

  Zaj pa tak… pa če že pravite, da ni nič narobe če si malo povemo stvari!

  Pojdimo lepo po vrsti…
  1. Lani ste se vsi skupaj izgovarjali, ko je bilo treba Kidričevo obdržat v 1. ligi, da Sladki Vrh po pravilih (še danes nevem katerih) ne more igrati kvalifikacij za 1.ligo. Takrat več kot očitno ni bil problem amaterska liga pa da se špilajo tekme, pa da je napeto do konca, a ne spoštovani komisar in KK Starše?

  2. Pa da nebom zdaj tukaj izletaval z imeni, ste lani na konci mimo vseh pravil doviolili igrati enemu igralcu določeno tekmo ob koncu lige… pustimo zdaj podrobnosti ker je to že mimo…

  iz tega izhaja, da Sl. Vrh je pač nebodigatreba klub bil že lani…

  Pa pojdimo na letošnjo sezono!
  1. Rušam ste registrirali z 20-0 tekmo, ker sta nastopila dva igralca katera nista imela pravice nastopa, se je kot to velevajo propozicije in pravila lige tekma temu primerno registrirala.

  2. Ko Starše in Beltinci zajebejo in 2 meseca ne odigrajo prestavljene tekme in mi želimo, da se samo upoštevajo tekmovalna pravila, katera so se v našem primeru upoštevala že lani… potem se najde nekdo, ki napiše da je liga amaterska in da se je odločo zaradi tega, da dovoli odigranje tekme..

  jaz se samo sprašujem, kak za vraga te v našem primeru lani ni bilo pomembno, da je liga amaterska in so se upoštevala pravila ter da se tekma med Kidričevim in Sladkim Vrhom NE DOVOLI ODIGRATI… kak za vraga letos v primeru Ruš, ni bilo pomembno, da je liga amaterska pa sta dva igralca skupaj odigrala na tisti tekmi reci i piši 3 minute (če se prav iz glave spomnim) in se je Rušam hladnokrvno odvzelo točke na lestvici, ker pač tak pravijo pravila lige…
  Vodstvo lige s to odločitvijo na KK Sladki Vrh meće slabo luč in izpada kot, da želimo zmagati za zeleno mizo… Ne, želimo pa, da se nekdo 1x v tej ligi izjasni in se naj pove! Za določene veljajo pravila do pike natančno, za druge pa jih bomo prilagajali v ligi… ali pa se bomo enkrat začeli držat pravil za vse enako!

  Dejstvo je, da se bo današnjemu poražencu pa kateri koli bo zgodila ena velika krivica in to zaradi komisarja, kateri je pač cincal in tak dolgo cincal (za problem je vedel že pred 4.2.), da na koncu verjetno Staršam ni mogo rečt, da ne smejo igrat tekme. Če bi pa bil ded na mestu, pa bi tak naredo kak je lani v primeru Sl. Vrha in Kidričevega…

  Over&out

 3. Marko Ferme pravi:

  Da tudi jaz malo “piknem” nazaj, kot nekdo, ki spremlja to ligo že precej časa.

  1. Določanje igralnega sistema po koncu rednega dela ni v pravilih nikjer formalno definirano, ker se ta prilagaja vsako leto glede na število ekip. Sistem se natančneje določi na sestanku predstavnikov ekip. Lani je bilo to določeno zelo pozno, ker smo pač amaterska liga in imajo ljudje dejansko pomembnejše stvari v življenju kot je sprejemanje pravilnikov. Prav tako ni bilo nič določeno v primeru, če se 2. uvrščena ekipa odpove igranju v 1. ligi. Zadnja formalno določena pravila v pisni obliki so na strani objavljena za sezono 2008, kjer je v tekmovalnem pravilniku lepo zapisano, da predzadnji iz prve lige igra z 2. uvrščenim v 2. ligi. Lani so to bile Cirkovce, ki tekme niso želele igrati, torej so jo predali 20:0. Če bi komisar tukaj iskal menjavo, bi delal nekaj mimo pravil in ustaljene prakse. Sladki Vrh, ki je edini imel interes preboja v 1. ligo je bil 5. Podobne situacije (napredovanje v 1. ligo po koncu sezone zaradi odpovedi) smo v preteklosti že imeli, in je vedno obveljalo, da ima 7 uvrščeni 1. lige prednost pred 2. ali nižje uvrščenimi v drugi ligi. Lani je bil komisar na tem področju zgolj konsistenten s preteklo prakso.

  2. Tudi igranje “igralca” lani na FF ni bilo mimo pravil, ampak je bila posledica “luknje” v pravilih, kjer igralec lahko igra, dokler disciplinska komisija ne sprejme odločitve. Ker je za sprejem bilo malo časa, pritiski in teža odločitve pa velika, je disciplinska komisija z odločitvijo zamudila in s tem omogočila igranje dvema igralcema v postopku. Tudi disciplinska komisija je amaterska, tako kot celotna liga, zato ji sam osebno tega ne zamerim. Na koncu se je na igrišču pokazalo kako stvari stojijo, kar je tudi najbolj pošteno. Kazen pa je bila prenesena v letošnjo sezono. Volk sit, koza cela.

  Od kje tukaj izhaja da je klub Sladki Vrh nebodigatreba, je meni misterij. Vse odločitve se mi zdijo racionalne, v mejah pravil in preteklih praks lige PARKL.

  Letošnja sezona.
  1. situacija Ruše je žalostna, a napaka se je zgodila in tukaj so pravila jasna. Kidričevo, ki se bori za FF je pograbilo priložnost in tukaj komisarju ni ostalo drugega. Pravila ga vežejo. Če bi jaz imel možnost odločati, bi tekmo regularno registriral, ampak potem bi naredil točno to, kar se tukaj očita, pravila bi uporabljal selektivno. Očitno to hočete ali kaj?

  2. Ko pride do situacije, da se določena tekma ne odigra, imamo napisana pravila, kako ravnati ob prestavitvi tekme. Nikjer v pravilih pa ni zapisanih posledic (spet, ker smo amaterska liga, katere cilj je igranje). Pri določanju terminov tekem v pravilniku piše le, da ima zadnjo besedo komisar in da na to ni pritožbe. Po kaki logiki in po katerih pravilih in najpomembneje ZA KOGA bi komisar registriral to tekmo 20:0 je za mene uganka. Če bi igranje te tekme v zadnjih krogih rezultatsko lahko vpivalo na končni vrsti red, potem bi razumel bes. Edino, na kaj bi ta tekma lahko vplivala, je če bi si Beltinci z zmago ali porazom na koncu lahko zbirali 1. ali 2. mesto in s tem nasprotnika v razigravanju. Pa kolikor jaz razumem te lestvice in sistem razvrščanja, ta tekma na to nima vpliva. Pa mi lahko kdo napiše scenarij, po katerm bi Beltinci z zmago ali s porazom na tej tekmi pridobili kaj glede na razplete ostalih tekem.

  Pa še zadnje.
  Če v petek zgubijo Beltinci, ne vidim, kako bi lahko bili mnenja da se jim je zgodila krivica. S čim? S tem da jim je komisar dovolil igrati tekmo, na kateri so zmagali? Da tekme ni registiral 20:0 v njihovo korist? Ali pa da jim mogoče ni odvzel 2 točk in tekme registriral 20:0 za Starše. Vse navedeno ne bi imelo vpliva na končno razvrstitev, v kolikor danes izgubijo.

  Če pa danes zgubi Sladki Vrh, potem pa lahko rečejo, da se jim je zgodila krivica, ker komisar tekme Starše:Beltinci ni registriral 20:0 v korist Starš, zato ker so Beltinci želeli prestaviti tekmo? Po kakšni logiki in po kakšnih pravilih 20:0 za Starše? Ker so se Starše strinjale s prestavitvijo tekme in v roku v pravilih niso predlagale ustreznega termina, zato bodo tekmo zmagali 20:0? Ker komisar ni sam določil termina v 6 dneh? Nič od tega ni krivda Beltinc in se tekma ne more registrirati v njihovo škodo. Edini scenarij, ki vam ugaja, bi bil, da bi komisar in Starše določili nadomestni termin tekme, Beltinci pa ne bi prišli na tekmo, kar pa je pomoje skrajno neverjetno. In na ta skrajno neverjetni scenarij igra ekipa Sladkega Vrha in pravi, da se jim je zgodila krivica. Ker to je edini primer, v katerem bi v primeru poraza danes dejansko kaj imeli od vsega tega “cirkusa”. Če bi bil komisar “ded”, in bi odločil, da se tekma ne odigra, ker Starše ne morejo zagotoviti termina, bi bila situacija na lestvici enaka, saj bi v tem primeru moral registrirati tekmo 20:0 za Beltince. Beltinci pa so pomoje bolj veseli, da so tekmo lahko odigrali in dobili na parketu, kot pa za zeleno mizo.

  Vedno se trudim biti objektiven, slediti pravilom in namenu, za katerga so bila postavljena. V vaših zahtevah in zapisih pa žal ne vidim nekega utemeljenega razloga. Roko na srce, vse skupaj mi zgleda kot pritožbe poraženca ali nekoga, ki se boji tekme in izzivov, in zato išče neko drugo pot do zmage. Zapisi pa dišijo tudi malo po “cel svet je proti nam”. Pa ni, ste samo ena izmed 20 ekip letos.

  Skozi sezone je malo tekem, ki so tako pomembne, kot je ta danes, za vas. Uživajte v tem in igrajte, to je bistvo PARKLa.

 4. Jimbo#10 pravi:

  Pa kaj jokate Sladki vrh zaradi lani? Pa vi ste ja bili 5. (ja, peti) v drugi ligi. In vi bi lani želeli postati prvoligaš? Pa vi niste niti igrali v 2. Parkl ligi za PRVAKA (to so bile Ruše, Cirkovce, Oldstarsi in Pragersko). Dajte najprej pokazat kvaliteto na igrišču in potrditi da si zaslužite to česar si želite, torej statusa prvoligaša. Smešno je že to malo…

 5. Glinik pravi:

  En lep rek obstaja: “Pomagaj si sam in ti bo bog pomagal!” 😉

 6. GreGa Farkaš pravi:

  Oprostite, da smo se prijavili v pokal PARKL, ki je bil odigran 17.2.2017 ob 14:00 za nas, tekma proti Staršam pa je bila planirana na 16.2.2017 ob 20:20. Oprostite, da smo se prijavili v ligo PARKL. Oprostite, da radi igramo košarko.

  Danes vsi v Beltince, pa boste videli, kako so lahko mali Beltinci, veliki! Sladkovrhčani, pravočasno nam sporočite, za koga si ne želite, da danes “špila” pri nas, da vam olajšamo delo! Lep pozdrav z Böltinec, se vidimo ob 21:00.

  P.s.: ne zamujajte, ker mamo samo do 22:00 dvorano!

  Eni so “One team, one mission,” eni pa “One team, two leagues + še pokal zraven!” 😉

 7. Franc pravi:

  Beltinci so premagali Sladki Vrh za 25 točk pri njih in oni bi radi šli v prvo ligo…

 8. Donatelic pravi:

  Fajn je, da se razvije debata. Osebno si prav želim v Beltince danes, ker se mi zdi španung in drama tudi nekaj, kar dela ligo zanimivo. Kot sem napisal, fajn je, da si povemo. Samo tako je lahko nekje in 1 x ..boljše.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja