Občinski derbi Sladkemu Vrhu

11. 2. 2017 ob 18:00

@Hurikani Basket

Ekipa1234T
Hurikani Basket1915171465
KK Sladki Vrh2214122775

Statistika

Poročilo

Poročilo s tekme ETI Hurikani : KK Sladki Vrh
Kraj: Sladki Vrh Datum: 11. 2. 2017 ob 18:00 uri
Sodnika: Germadnik, Zdravkovič Gledalcev: 80

Občinski derbi Sladkemu Vrhu

Sobotno košarkaško dogajanje v Sladkem Vrhu se je pričelo že kakšno uro in pol pred zadnjo tekmo v rednem delu druge lige Parkl na severu za domačine Hurikane iz Šentilja. Povabili smo namreč naš prijateljski klub i TEAM iz Šentilja, ki skrbi za košarkarski podmladek v Šentilju in okolici, da se je s svojimi najmlajšimi, ki letos pričenjajo s tekmovanjem v ligi U9, predstavil na prijateljski tekmi proti ekipi KŠ Sani iz Maribora. Vsi devetletniki in nekateri celo mlajši so pokazali odlično znanje košarke, prav tako pa je v Sladki Vrh na tribune prišlo preko 100 ljudi, predvsem družinskih članov tako mladih kot nas starejših. Zato je ob pričetku članske tekme bila tribuna še vedno polna, tekma pa še toliko bolj zanimiva. Morda je lahko to tudi koncept, kako približati tekme v ligi Parkl mlajšim generacijam in privabiti na tribune več gledalcev.
In seveda gladalcev in navijačev obeh ekip nismo pustili na cedilu, saj smo odigrali zanimivo tekmo vse do nekaj zadnjih minut, ko smo Hurikani klonili. No pa gremo po vrsti.
Začetek tekme, no pravzaprav vse tri četrtine so bile izenačene. Nobena ekipa si ni priborila večje prednosti, veliko je bilo menjav vodstev. Na strani gostov (v lastni dvorani) sta dominirala Štampfer in Cehnar Grega. Pri Hurikanih je bil razpoložen kot vedno Sašo, ki je bil tudi slavljenec, saj je dopolnil 30 (plus 10), dobro pa je igral tudi naš centarac Welti. Sodnika sta sodila strogo, zato si je naš glavni adut Valcl zelo hitro nabral tri osebne napake in se ni mogel razigrati. Gostje so nanj izvajali pritisk, obenem pa so se žal tudi občasno nešportno obnašali. Res mi je žal, da moram to povedati, ker tudi v žaru borbe to ni opravičljivo. Sodniki so sicer sodili eno nešportno napako na Valclu, čeprav je bilo tudi več grobih osebnih napak mladeničev iz Sladkega Vrha nad Hurikani, ki smo v povprečju vsaj 10 let starejši. Na splošno lahko rečem, da obnašanje gostov (ki so igrali doma pred številčno publiko) občasno res ni bilo najbolj v športnem duhu, saj zasmehovanje in nesramno provociranje res ne paše na košarkarski parket. Sodniki so sicer striktno kaznovali osebne napake domačinov, tudi in predvsem v napadu, med tem ko je gostom kar nekajkrat z grobo igro v obrambi kot v napadu uspelo ostati nekaznovan. Ampak da ne bo pomote, sodniki niso bili tisti, zaradi katerih smo Hurikani v končnici bili nekoliko slabši. Pri domačinih je pešal skok, saj so imeli gostje včasih več napadov po slabih metih iz razdalje. Manjkali pa so koši Uroša, ki je lani skoraj sam dvakrat premagal Palomaše.
V sredini zadnje četrtine je ekipi iz Sladkega Vrha uspela prednost nekaj točk predvsem po zaslugi trojke Nerata in Kneževiča, ki sta zadela v pravem trenutku. Sicer je slavljenec Sašo še držal priključek, malce je bil nenatančen naš Weldt, ki pa je celo tekmo zelo dobro igral v obrambi in dal klasično kar nekaj ramp. Gostje so dve minuti pred koncem že vodili za 6 točk. Hurikani smo po minuti odmora poskušali s trojkami in hitrimi osebnim napakami. Ena moja (Valh) trojka je sicer sedla, vendar bliže kot na pet točk minuto do konca se nismo približali. Nikola, Nejc in Mario pa so pri gostih zadevali proste mete. Po dveh napakah Hurikanov pri podaji iz avta in moji dvojni je bilo jasno, čigava je zmaga.
Hurikani športno čestitamo KK Sladki Vrh za zmago in verjetno uvrstitev v prvo ligo Parkl, ki so si jo tako močno želeli. Želimo jim obilo uspehov in več zadovoljstva, že zato, da se na čase preveč živčno in nestrpno vedenje ne bi več ponavljalo. Konec koncev smo vsi le samo rekreativci in amaterji.
Veseli smo, da smo se kljub starostni razliki uspešno kosali z ekipo, ki bo menda zasedla prvo mesto v drugi ligi Parkl na severu, saj smo obe tekmi z njimi na domačem terenu lepo in skoraj enakovredno odigrali. Tudi gledalci so imeli kaj videti, nekateri naši otroci so se sicer jokali kot da je konec sveta, ampak poraz je del igre. Na koncu smo kot vedno rekli kakšno, Hurikani pa smo potem še dolgo v noč proslavili jubilej našega Saleta, do predkratkim še mladeniča.
Zapisal DV

2 odzivov

  1. Donatelic pravi:

    Vse naj Sašotu! Še na veliko košev! Od Oldičev!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja