Parkl na PARKL part 1!

5. 12. 2016 ob 19:30

@KK Adecco

Ekipa1234OTT
Adecco Oldstars211617141280
KK Beltinci201622101179

Statistika

Poročilo

Parkl na PARKL part 1!

Oldstars - BeltinciV ponedeljek, 5. 12, smo imeli na Miklavžev (ups Parklov) večer, v domu Športa, dvojni program. Prvo smo se pomerili Oldiči z ekipo Beltincev, za nami pa je prva ekipa gostila ekipo Starše Čiro. Po prvi tekmi naših gostov s Hurikani, smo dobili informacije, da je nasprotnik fizično zelo pripravljen ter, da nas čaka težka in trda tekma. Po čudovitem prejemu “šmarnice” s strani Farkaša, smo te rekli…zaj pa je cajt.
V prvi četrtini smo domači želeli vrniti svoj tempo v samo igro, a smo kljub nekaterim dobrim napadom, naredili kar nekaj napak. V obrambi smo dobivali vse preveč točk z drugega napada ali pa po uspešno izvedenem pick n rollu. Gostom je uspelo umiriti naš tempo in tako se je prva četrtina končala z rezultatom 21:20 za nas.
V drugi četrtini se je odvijala podobna zgodba. Želeli smo pobegniti na malo višjo razliko, a so imeli gostje s svojo trdo in nepopustljivo igro zmeraj pripravljen odgovor. Igra in rezultat sta bila zelo izenačena in tako smo šli na odmor z eno točko prednosti.
V tretji četrtini smo naredili nekatere spremembe v obrambi. Postavili smo cono v upanju, da ne bomo dobivali več poceni zicerjev, a smo v zameno dobili trojke. Gostje so bili še naprej zelo nevarni in polnili domač koš. Ob koncu četrtine so vodili za 4 točke.
V četrti četrtini smo morali zaigrati na vse ali nič. Še vedno smo na obeh straneh naredili kašno napako preveč, ampak počasi smo zaostanek izničili in nekaj minut do konca tekme je postalo jasno, da bo zmagovalca odločil zadnji sodnikov žvižg. Zadnji dve minuti sta bili zelo dramatični, izenačen rezultat in zgrešene priložnosti na obeh straneh. Končalo se je, kot se je igralo – izenačeno. 78:78.
V podaljšek smo odšli z rahlo prednostjo, saj so gostje imeli samo 8 igralcev na tekmi in polovica je imela 4 osebne napake pri bonusu obeh ekip. Pri domačih smo imeli prvič v sezoni na voljo tudi usluge Jure Kosija, kateri je v podaljšku tudi prevzel odgovornost v napadu in hkrati oseben dvoboj z žuljem na nogi. V obrambi smo odigrali malo bolje in nasprotniku zelo otežili delo, a kaj ko se je utrujenost pri določenih igralcih pokazala prav pri prostih metih. Po odpiskanemu podaljšku je bil rezultat 80:79 za domače in prvi cilj ekipe Oldičev je bil dosežen.
Tekmo sta sodila stara znanca Kereži in Močnik, katera sta spet pustila malo tršo igro. Očitno so bile letos takšne smernice in se bo potrebno temu prilagoditi. Sodila sta dobro in zelo korektno, brez kakršnih večjih napak .
Na koncu naj čestitam ekipi iz Beltincev za borbeno igro in se zahvalim vsem tistim , kateri ste prišli eno uro prehitro in si ogledali tudi našo tekmo :-)
Tak, tole je bilo uradno.

Dodatek pa: Spilo se je večeru primerno, od pizz so ostali štirje prazni kartoni, od Oldičev pa en, ko je letos rookie v naši ekipi in še en, ki je zaradi izgube teže iz centra postal neka trojka..al kaj pač je. Ona dva sta ostala namreč. Kdo bi vedel, zakaj. No ostala sta do drugega dneva skupaj s “foto” plus družba košarkarskega guruja za otroke. No tak nekak. Se veselimo “bograča” na povratni!

Lp Aljaž

FOTOGALERIJA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja