Zarečenega kruha….

13. 2. 2017 ob 19:50

@KK Adecco

Ekipa1234T
Adecco Oldstars1626211578
KK Starše712191452

Statistika

Poročilo

“Zarečenega kruha….”

Pregovori so zato, da obveljajo in po tem, ko se človek z zadnjim poročilom poslovi, ugotovimo, da dejansko moramo še zadnjo odigrat. Padlo nam je malo in verjetno niti razmišljali nismo ali pa nisem o tem. Pa vendarle, nekje do 12h ta ponedeljek, nismo niti pod razno razmišljali še o tem, da imamo zvečer tekmo. Starosta Vaupotič me dejasnko opomni na to, da je tekma po programu. Saj res!! Ampak kdo bo prišel? Po zadnji odisejadi in vsem napisanem, ..hja kaj jaz vem? Pošljem sporočila in kdor bo, pač bo. Popolnoma neobremenjen se odpravim na Lent, v podzavesti in nekje “zadaj” v glavi na zadnjo prvenstveno. Svojo. Ob prihodu presenečen ugotovim, da se je ekipa zbrala. Številčno in z nekim drugim pogledom, kot pred tednom dni. Energija drugačna, boljša..taka Oldič style. Pogled na drugo stran. Na ogrevanju 12 igralcev. Wau. Priznam, presenečen sem bil. Ampak glede na to, da tekma odloča nekako o tem, kako popraviti vtis prejšnjega tedna in predvsem, da se natanka samozavest za sobotno pokalno, nam je bilo praktično vseeno, kdo se ogreva na drugi strani.
Vse je bilo drugače. Nerazložljivo. Tekma se prične in začeli smo jo enako, kot smo zadnjo končali. Nad peterko je visel vprašaj o tem, kako naj žogo spravimo skozi koš. Obermotivirani Grga doseže svojevrsten rekord in faše tri osebne v prvih dveh minutah. Valjda, na klop z Grgićem. Vstopi Kosi in ponovno se napada na cono ekipe Starš. Steklo je. Nekaj lahkih košev in ugotovitev, da se za Vodiškom ne splača laufat, ker to ni mogoče. Njegov oče je branil barve Oldičev in bil v publiki, a tokrat “mali Bunta” v navezi s prej omenjenim.. nekako ustvarja največji nemir v naši Oldič raketi. Stopit na žogo in gremo mirno..so napotki na klopi. “Steve” Ker ni pri metu za tri. Lok in parabola nista “štimala”. Je pa bil rezultat ustrezen in plus 9 po prvi četrtini. V drugo spet napadamo cono. Na sceni Ico Ocepek, ki v slogu P. Trifkoviča iz prejšnje tekme, potopi 3 x 3 zapored. Ostali sledijo in na polčasu kar nora prednost 23 točk. Do tega trenutka, smo bili na terenu tudi vsi “razpoložljivi” Oldiči. Dva sta namreč bila out. Eden zaradi poškodbe v civilu na klopi in eden, ki je mahal s kamero in snemal. Pa verjetno ne, ker si je obetal neko hudo tekmo. Bolj zato, ker ima novo kamero. V drugem polčasu pri gostih Vodišek še kar naprej ekspresno. Super igralec. Nekoliko je pa vseeno izstopalo nekaj napadov, kjer je sam večkrat zaključil napad in vsaj trije njegovi soigralci še niso prišli čez polovico. Simpatično in taktično. V tretjem delu smo bili tu – tu. Velike prednosti nismo izpustili. Smo pa zato v zadnji četrtini doživeli nek “blek aut” ali boljše “bljak avt”. Šketa na naši klopi postreže s podatkom, da smo dobili 8 točk v minuti in pol. V igro vrnemo Old Stars Stiva Kera in Icota. Umirimo. Mimogrede, Grga je še špilal, ampak je itak nadaljeval v stilu začetka, pokasiral še dve osebni in se vsedel permanentno. Je pa bil glasen na klopi. Tudi to šteje. V zadnji četrtini sem sam laufal v kontre. Kaj takega?! Novi svet, na podlagi nekih starih cajtov. Asistenca in polaganje in tiste, zadnje točke v prvenstvu PARKla. Tudi tega ne pozabiš nikoli. Kot tudi ne zadnjega zgrešenega polaganja. Še zadnjič na terenu skupaj z Mikijem Miklavčičem. Tudi to je čast. Kaj Miki pomeni v zgodovini lige same, je itak za knjigo. Hvala vsem. Fajn je bilo. Oldiči smo zmagali z plus 26. Zasluženo. Kje smo mi pozabili igrat dober basket v zadnjem mesecu, ne vem.
Kako naprej? Malce zbadanja iz nasprotne strani smo si vseeno zaslužili. Ja, škoda..kaj nam ta tekma pomaga?! Verjemite, še najbolj žal je nam in med nami najbolj žal meni. Pač smo se poslovili dostojno in z lepo predstavo. Stopili smo skupaj in za konec končali kot TEAM. Po tekmi smo sedeli in nismo več govorili o prejšnjem tednu. Bolj o prihajajoči soboti in pokalu, kjer je vse mogoče. Sezona je za nami. Pokal pred nami. Na voljo je 40 minut proti eminentnemu tekmecu. Kaj si lahko želimo več? Uživat, tekmovat in se probat dokazat! Pokal zna bit ..čudna stvar. Morda pa z malo sreče…zanamo tud Oldiči bit “udni”.

Na koncu še 1 x hvala ekipi in vsem za vse doživeto. Gremo dalje. Tako, ali drugače. Žoga je in bo ostala..okrogla.

Ave iz Lenta!

Battisti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja