ETI do zmage

31. 1. 2017 ob 20:30

@Hurikani Basket

Ekipa1234T
Hurikani Basket2117171065
KK Starše1711141557

Statistika

Poročilo

Gostov je na tekmo prišlo 10, a brez Čirota (ki je na prvem srečanju teh dveh ekip v ključnih trenutkih z dvema zaporednima tricama prelomil tekmo v korist svoje ekipe). Na drugi strani je bilo domačinov 9, a brez Twin Towersov Weldta in Valha (ki je na prvem srečanju teh dveh ekip odigral svojo tekmo sezone) ter prvega stratega Topsija (tako je silom prilike vlogo selektorja ponovno prevzel Dule).

Prva četrtina se je začela po željah domačinov; Valcl takoj z dvema projektiloma od daleč, svojo trico je dodal še Gamser, medtem ko so gostje zadeli le eno. Slab odstotek meta od daleč gostov je domačinom omogočil, da so v obrambi postavili cono ter s tem oteževali sicer izjemno hitre in spretne prodore Vodiška ter tudi uspešno preprečevali globinske podaje; iz nekaj prestreženih žog so celo uspeli izvesti nekaj protinapadov in pol protinapadov. Konec prve četrtine 21:17.

V drugi četrtini se je nadaljevala podobna igra, obe ekipi sta poskušali s spremembami obrambe zmesti nasprotnika, kar pa je bolje uspevalo domačinom. Vodišek je ob tem sicer dosegel 6 točk, vendar sta ob njem pri gostih bila le še dva strelca in vsi brez dosežene trojke, medtem ko je bil napad domačinov bolj uravnotežen; med strelce se jih je vpisalo 6, od tega sta padli še dve trojki (Valcl in Zemljič). To se je poznalo pri rezultatu – druga četrtina 17:11 v korist domačih, rezultat ob polčasu 38:28.

Začetek tretje četrtine že standardno pri domačinih – 5:0 v korist gostov, pri katerih se je napadalno breme v tej četrtini bolj enakomerno porazdelilo (med strelce se jih je v tej četrtini vpisalo 6). Po prvih nekaj minutah in ponovni spremembi tako obrambe kot napada so se domačini vendarle otresli pritiska, Zemljič in Jamšek sta dosegla vsak po 6 točk, večinoma iz proti in polprotinapadov. Tako je rezultat na koncu tudi v tej četrtini pripadal domačim – 17:14, razlika pred pričetkom četrte četrtine pa 13 točk v korist domačinov.

V četrti četrtini so domačini poskušali na miren način pripeljati tekmo uspešno do konca, s poskusi daljših napadov in z več kombinatorike, medtem ko so v obrambi vztrajali pri uspešni conski obrambi. Četudi je o daljših napadih in kombinatoriki mogoče govoriti le pogojno, je vse skupaj vendarle zadoščalo, saj zmaga domačih praktično v nobenem trenutku ni bila ogrožena – tudi po zaslugi dejstva, da gostom nikakor ni stekel met iz razdalje. Gostje so sicer hitro in precej poskušali, a je večina, tudi odprtih tric, šla mimo (zadeli so le eno), domačini pa so dokaj uspešno zapirali pod košem ter pobirali odbite žoge, piko na i pa je s svojo drugo trojko dodal tudi Gamser. Zaradi nekaj nepotrebnih izgubljenih žog in prehitrega zaključevanja napadov domačinov v zadnjih dveh minutah je tako gostom na koncu uspelo le omiliti poraz – tudi z neverjetno Črešnikovo trojko preko roke obrambnega igralca v dobesedno zadnji sekudi tekme. Rezultat četrte četrtine 10:15, končni rezultat 65 – 57 v korist domačinov.

Najboljši strelec tekme Valcl z 19 točkami, pri čemer so se prav vsi pri domačih vpisali med strelce, od tega z dvomestnim številom še Zemljič in Jamšek (oba po 11), medtem ko so pri gostih dvomestno število točk dosegli štirje, Vodišek, Črešnik in Trifkovič po 11 ter Dobnik 10.

Lp,

Dule

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja