Tekma za prestiž in nasvet sodnikom

16. 3. 2017 ob 20:00

@KK Starše Čiro

Ekipa1234T
KK Starše Čiro2314221574
KK Rogaška rekreativci2420162080

Statistika

Poročilo

Tekma za prestiž in nasvet sodnikom

Tako kot smo začeli, smo tudi končali. Prvo kolo v dvorani OŠ Bojana Ilicha, zadnje kolo prav tako. Še dobro, da imamo rezervni termin v Mariboru za primer, da se karkoli zgodi, tehten razlog, za prestavitev tekme. Čeprav prestavljanje tekem buri duhove nekaterih, bomo to storili, če je le mogoče in če je tehten razlog (kar pa je skoraj vedno, saj nismo profesionalci). Gostje se namreč niso mogli zbrati na dan tekme po razporedu in smo z veseljem ugodili prošnji za prestavitev. Sicer ni o ničemer odločala, vsaj za nas ne. Hoteli smo le pošteno odigrati in končati ligo z zmago. Hoteli. Gostje so imeli enake načrte in kot dobri gostitelji smo ugodili želji 😊)))).
Gostje so začeli tekmo odločno, hitro in povrhu vsega so še zadevali, kar je tudi njihovo glavno orožje. Z višino se ne morejo pohvaliti, so pa zares dobri strelci. Mi smo igrali medlo, na trenutke kar dobro, vendar premalo za hitre in natančne »rekreativce«. Ne bi iskal izgovorov, vendar se nam pozna vsaka odsotnost igralca. Tako je na playu odigral celo tekmo Darin, ki je komaj dobro začutil Parkla, lani še skoraj brez minutaže in pa brez Jake, našega študenta iz Ljubljane. Z zamudo se nam je pridružil na začetku tekme še naš borbeni Darjan. Hvala, da se je potrudil priti iz »hauptštata« na tekmo. Aktivirali smo tudi skritega aduta Bombeka, ki je vskočil na koncu tekme. Priznam napako in bi mu moral dati več časa, da se dokaže, saj je na prvem, zadnjem in edinem treningu dan pred tekmo pokazal, da bi si to zaslužil.
No, tekma je bila ves čas negotova, vendar je bilo videti pobudo na strani nasprotnika. Še na koncu tretje četrtine je bil rezultat skoraj poravnan, pika za goste. No, potem so bili gostje v zadnji četrtini boljši za pet točk in končali smo tekmo s porazom. To nam ni prineslo spremembe na lestvici, končali smo kot peti in se rešili nadaljnjih obveznosti F4-a. Že tako smo se komaj zbirali proti koncu sezone, na treningih in tekmah. Ha, ha – izgovor.
Ne bi nekaj analiziral naše igre, bi se pa zahvalil našemu vodji ekipe Vladeji, gospodu v dvorani v Staršah, ki poskrbi za nemoten potek tekem, mladi in perspektivni zapisničarski mizi in našim zvestim navijačem. Seveda hvala igralcem, da si najdejo čas in pridejo na tekmo. Za mene je to zmaga, da sem ustvaril ekipo, v kateri so fantje postali frendi na igrišču in izven, da čutijo neko odgovornost drug do drugega in ne nazadnje tudi do mene. Seveda hvala tudi komisarju lige, ki nas vse ekipe prenaša 😊.
HVALA LEPA VSEM IN NASVIDENJE V 2017/2018 (se bomo potrudili za F4)
koč Čiro
PS: Mogoče še v vednost predstavniku sodnikov ali sodnikom na splošno. Razmišljam kot trener in kot igralec. Ne pozabiti, da je za nas in vse ostale vsaka tekma važna, saj imamo košarko radi, zato smo tu. Temu primeren je tudi naboj na tekmi ne glede na to ali tekma odloča o čem ali ne. Pridemo, vzamemo si čas, odpovemo se drugim obveznostim itd… potem pa na tekmi dobim občutek, da pridejo sodniki na tekmo z miselnostjo »DA PROĐE VREME«. Ne pozabite: igramo, ker imamo radi basket, hočemo zmagat, in na koncu vsega je, da vam moramo enako plačat za prvo ali zadnjo tekmo v ligi. Če lahko kdo vzame tekmo, »da prođe vreme« smo to mi igralci ali trenerji. Na tekmi nismo na isti strani, tudi če se rokujemo in si povemo kakšno šalo.
Pa brez zamere 😊

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja