Izbranci za predzadnje kolo

10. 3. 2017 ob 20:20

@KK Starše Čiro

Ekipa1234T
KK Starše Čiro1618112772
KK Ruše1015141352

Statistika

Poročilo

Izbranci za predzadnje kolo

ČiroPo trotedenskem premoru smo se v petek, 10.3. ponovno zbrali na domačem terenu v Staršah. Domačini smo se dobili ob 19:40 in hitro zatem tudi ugotovili, da naša prednost na tekmi ne bo v številu igralcev. Prišlo nas je namreč samo 6. Kmalu so prišli tudi nasprotniki iz Ruš in obe ekipi sta se nemudoma pričeli pripravljati na borbo, saj bi morebitna zmaga zelo prav prišla obema ekipama.

Tekma se je pričela ob 20:20. Uvodno četrtino smo začeli odločno, z željo po maščevanju za poraz, ki smo ga doživeli v Rušah. Izkazali smo se predvsem v ekipni obrambi, saj smo nasprotnike v tem delu igre pustili na samo 10-ih točkah. V drugo četrtino smo vstopili z zasluženimi šestimi točkami razlike. Borba se nam je obrestovala, saj smo se hitro po premoru še bolj odlepili. Vendar se Rušani niso tako zlahka vdali. Do konca polčasa so se s čvrstimi prodori ponovno vrnili pod 10 pik razlike.

Pavza je gostom dobro dela, saj so tretjo četrtino začeli zelo samozavestno in jo na koncu tudi dobili. Svoje je naredil Kuzma, ki jih je v tem delu dal 7, nam pa ni šlo vse po načrtih, saj je Rotman dobil četrto osebno napako.

V zadnjo četrtino smo Čirotovi vstopili kot se spodobi. V napadu smo začeli igrati hitreje, kar se nam je obrastovalo, saj smo posledično prihajali do odprtih metov z razdalje, ki pa smo jih tudi neusmiljeno izkoristili. Gostje so se vestno borili in tudi zadeli nekaj metov iz polrazdalje, vendar če so moje kalkulacije pravilne je 3 še vedno več kot 2, kar se je pokazalo na rezultatu, saj smo v tem delu igre od 27 točk dali 7 trojk. Ko je bila tekma že odločena, je tudi Dover dobil nekaj zasluženega počitka, ki pa ni dolgo trajal, saj se je Rotman ponovno preveč približal žogi, kar mu je prineslo 5 osebno.

Na koncu smo se domačini zasluženo veselili zmage s končnim rezultatom 72:52.  Že iz rezultata je vidno, da gostom žoga ni želela skozi obroč, čemur je pripomogla tudi naša dobra obramba. Strelec tekme je ponovno bil Manjevič Kopčič z 21 točkami, prvič pa se nam je zgodilo, da je ob koncu tekme Dover dal najmanj pik na ekipi. Odlično se je tudi odrezal naš kadet Aljoša Nežmah, ki je s tremi trojkami v ključnih trenutkih dvignil energijo ekipe.

Sezona se že bliža koncu in prve štiri ekipe se že spogledujejo s končnico. Nas pa čaka še ena tekma, ki jo bomo seveda odigrali po svojih najboljših močeh, kjub temu da je lestvica že bolj ali manj za vse odločena. Sicer pa se vidimo jeseni.

Lep pozdrav Darin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja